Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Közmeghallgatás Győrben: javaslat Orbán és Radicová meghívására

Közmeghallgatást tartottak a győri Városháza dísztermében pénteken. A legtöbb felszólaló a Dunakapu téri piaccal kapcsolatban kérdezett, de egy érdekes javaslat is született.


16 óra 35 perc - A közmeghallgatás véget ért.

16 óra 33 perc - A közgyűlés nem minden kérdésre reagál most konkrétan, sokaknak levélben küldik ki a válaszokat.

Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. vezérigazgatójának válaszai a korábban elhangzottakra:

-Alapvetően szeretnénk leszögezni, ha a konkrétumokról beszélünk majd a Dunakapu téri átalakítással kapcsolatban, akkor az érdekvédelmi szövetkezetekkel felvesszük a kontaktot.

˝Üzleti megfontolásból nem mondanánk most meg, hogy mely területre helyeznénk a piacot, hiszen az ingatlan ára akkor másként alakulna, vannak azonban elképzeléseink˝ - mondta Sági Géza.

16 óra 19 perc - Egy ménfőcsanaki asszony többek között a következő beruházásokról érdeklődött: a lebontott községháza felújítása, csapadékvíz-elvezetés, Auchan-beruházás.

˝Mikor lesz közösségi háza Ménfőcsanaknak?˝ - ez a kérdés is megfogalmazódott.

16 óra 12 perc - A következő győri lakos elmondta: ˝Szereti Győrt, de jó lenne, ha az önkormányzat létrehozna egy olyan ˝rovatot˝, - s adna hozzá keretet, pénzt is - , amelyben a lakosok könyebben elmondhatják problémáikat a városvezetésnek, s még jobb lehet az együttműködés.

Felhívta a problémát a Baross híd túlterheltségére is, amelyet véleménye szerint jelentősen csökkentene a távolsági buszjáratok elterelése másfelé.

16 óra 10 perc - Dunakapu téri piac ismét: ˝Mi lesz a kereskedők sorsa?˝-kérdezi egy győri polgár, majd így folytatta: ˝Amennyiben kapunk egy új helyet, s utána visszajöhetünk, pontosan kik lesznek azok, akik visszakerülhetnek? Mert a ruhaárusok az őstermelők nélkül keveset érnek.˝

˝A sátras kereskedők is jöhessenek vissza˝ - ezt kéri a felszólaló.

16 óra 04 perc - Ismét egy piaccal kapcsolatos felvetés: egy győri lakos a kamara aktuális tagozatának bevonását javasolja az átépítésnél.

16 óra 01 perc - Borkai Zsolt ismét megerősítette, hogy a Dunakapu téri piac őstermelői nem kerülnek majd hátrányos helyzetbe, szünet nélkül folytathatják tevékenységüket.

˝Garantálni nem tudom a politikusok meghívását, elfoglaltságaik miatt nehéz lenne egyeztetni˝- reagált a polgármester egy korábbi hozzászólásra.

15 óra 57 perc- Egy győri lakos beruházásokkal kapcsolatos kérdéseit fogalmazta meg (Gönyűi kikötő, Audi), majd konkrét javaslatott tett Orbán Viktor és Radicová meghívására Győrbe, melynek időpontját 2011. március 29-re jelölte ki.

15 óra 50 perc - Mezőörsről érkezett a következő felszólaló, aki szintén a Dunakapu téri piacról kérdezett, nyugdíj-kiegészítésként árul a téren, ezért érdekli az ügy.

15 óra 46 perc - Az Arrabona Nyugdíjasegyesület elnöke gratulált az Idősbarát Önkormányzat címhez, s köszöni azt az életszemléletet, amelynek következtében kialakult, hogy ˝Győrben jó nyugdíjasnak lenni˝.

15 óra 40 perc - Szintén Győrszentivánról érkezett az ötödik felszólaló. Véleménye szerint nem közelíthető meg biztonságosan a helyi játszótér,
s több helyen is probléma, hogy nincs járdaszakasz, balesetveszélyes területek vannak a településen.

15 óra 35 perc - Sági Géza, a Győr-Szol vezérigazgatója elmondta: a Dunakapu tér felújításának átmeneti időszakában is próbálják majd megoldani a piacok kezelését, mivel ez az ő feladatkörükbe tartozik.

15 óra 31 perc - A csapadékvíz-elvezetés problémája katasztrófális helyzeteket alakít ki Győrszentivánon - ismerte el a polgármester, aki hozzátette: az önkormányzat megteszi a konkrét lépéseket, beruházásokat a megoldás érdekében.

A közvilágítás is problémás, az E.ON lassan végzi a feladatait,  havi szinten tárgyalásokat folytat az önkormányzat a céggel - mondta Borkai Zsolt.

A Szarvas utcai gondokkal kapcsolatban elmondta a polgármester, hogy alakult egy munkacsoport, amelynek feladata a problémák megtalálása és kezelése a területen.

15 óra 24 perc - Egy győri asszony a szemétszállítással kapcsolatos aggodalmait fogalmazta meg, valamint a Dunakapu tér felújításáról érdeklődött, főleg a piacok átalakulásáról, s az elkészült Széchenyi térről is elmondta véleményét: ˝Nem ártott volna Nyugat-Európa más tereit figyelembe venni, s ha Dunakapu tér is úgy alakul át, mint a Széchenyi tér, az nem lesz szerencsés.˝

Borkai Zsolt a Dunakapu téri árusokkal kapcsolatban elmondta, hogy mindenki megtarthatja a munkáját, a város területein folytathatják tevékenységüket. A Széchenyi térről nem beszélt, mert az egy vélemény volt, nem konkrét kérdés.

15 óra 20 perc - Egy győri hölgy, aki a Szarvas utcában lakik, a már ismert problémákra hívta fel a figyelmet, amelyről portálunkon is beszámoltunk: veszélyes hulladékok, összefirkált falak, rendezetlen udvarok a környéken, hajléktanok illetéktelen ott tartózkodása.

15 óra 17 perc - Varga József Győrszentivánról az első felszólaló: Három éve a helyi általános iskolában judo klub alapult, az idén ősszel rendezett országos bajnokságon két gyermek bajnok lett, köszöni a támogatást, s szeretné kérni azt a továbbiakban is.

˝Kisebb˝ problémái: Két évvel ezelőtt az iskolában nyilászárók cseréje kezdődött, ami most félbemaradt, ehhez is támogatást kér. Parkolási problémákkal is küszködik az oktatási intézmény, ennek megoldásához is segítséget szeretne. Csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatban is megfogalmazta Varga József a gondokat.

˝Nagyhegy és Szőlőhegy között tengelytörő állapotok uralkodnak az utakon˝ - hívta fel a képviselők figyelmét, majd a település áramellátással kapcsolatos gondjait fogalmazta meg.

Murai Jenőné szintén Győrszentivánról érkezett. Ő is hasonló - a közvilágítással, csapadékvíz-elvezetéssel- kapcsolatos problémákra hívta fel a közgyűlés figyelmét.

Kérdéseikre a választ minden negyedik felszólaló után kapják meg a felszólalók.

15 óra 06 perc - A mai összejövetel fő témája a város 2011-es költségvetése, amelynek koncepcióját csütörtökön fogadta el a képviselő-testület.

15 óra 01 perc - Borkai Zsolt polgármester és a képviselők megérkeztek a Városháza dísztermébe, hamarosan kezdődik a közmeghallgatás.

Előzmények:

A győri közgyűlés 2010. december 17-én, pénteken 15 órától közmeghallgatást tart a Városháza dísztermében Győr 2011. évi költségvetésével kapcsolatban.

Portálunk online közvetít.

Olvasóink írták

 • 13. Gab2000 2010. december 18. 19:21
  „Na ezt a cikket is olvassátok el érdekes ingatlan adó burkolt vissza vezetése

  http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20101216-a-lakosok-visszacsabitasa-erdekeben-emeli-az-epitmenyadot-a-xi-kerulet.html”
 • 12. exodus 2010. december 18. 14:12
  „1-hez: - egyetértek!
  "Első helyen legyen a 8000 fősre
  tervezendő multifunkcionális csarnok ügye.
  Azaz : előkészítés + tervezés és az építkezés megkezdés már 2011-ben."

  A város első embere világhírű sportkarriert futott be. Egyedül ennek köszönheti a mostani karrierjét. Senki sem róhatja fel neki, ha Győrből akár vidéki sportfellegvárat farag. Legalább MOB elnökként jól működő mintával szolgálna az országos sportkoncepció megvalósításához. Persze nem tudom, hogy országos sportkoncepció létezik-e. Csak reménylem. A győri piac jól elvan, köszöni, a sportcsarnok után is sorra lehet keríteni a kivitelezést.”
 • 11. Freehill 2010. december 18. 12:17
  „"Felhívta a problémát a Baross híd túlterheltségére is, amelyet véleménye szerint jelentősen csökkentene a távolsági buszjáratok elterelése másfelé."

  Gondolom, az illető autóval közlekedik, és nem veszi észre, hogy a zsúfoltságot éppen ők, vagyis az autók okozzák, nem a buszok! A buszok sokkal több embert, sokkal jobb helykihasználással szállítanak, tehát ha valamit el kell terelni, akkor azok nem a buszok... (A keleti irányban kimenő buszokat esetleg el lehetne vinni a Nádor aluljáró felé, bár kicsit hosszabb lenne az útvonal, de a többit semmiképpen sem, hiszen akkor kimaradnának a belvárosi megállók!)”
 • 10. pityesz 2010. december 18. 06:23
  „Szerintem ki kellene Használni a ADY városi Busz vég állomást a Pláza mellet .A hőtáv vezeték mellet Kb 1000
  gépjármű parkolhatna.Több helyi busz Ott áll meg mellette”
 • 9. háté 2010. december 17. 22:32
  „Építsenek mélygarázst az árkádhoz, az olajgyár helyén.
  Miért kellene mélygarázst építeni a Duna partra a hídhoz?
  Ugye láttad az óriás plakátokat? --szeretem Győrt!-hatalmas pénzen az adónkból!
  Mivel én itt élek és még sokan, kiknek ez a város az "élete"-- amit semmilyen koszos lóvéért itt nem hagynánk, nekünk nem a beépített a hasznot hozó tér kell, nekünk élet kell.
  Bizony akiknek a mélygarázs, és egyéb kel azok a városból élnek, mi a városért!”
 • 8. OldSpice 2010. december 17. 21:41
  „#7
  hát ezt benézted én nem pártolom egyik politikai felekezetet sem, de téged miért zavarna egy mélygarázs ? tetszikérteni? mélygarázs, a föld alatt. minden építkezés rombolással kezdődik. én még mindig tartom azt a véleményem, hogy méltánytalan egy ilyen volumenü városrészben egy ilyen aszfaltos, néhol felhólyagzott, kátyus tér. Még nyáron néztem azt a kutat ami van ott a közepén, hát egy darab csap működik a sokból, az is egy beltéri csaptelep:D . Ha neked ez megfelelő egy Széchenyi szintű térrel szemben akkor az érték ítéletedben komoly problémák vannak. Ha megépül akkor felette ugyanúgy piac lesz ahogy eddig valószínüleg. Viszont, ami ott folyik én már nem nevezném piacnak, ez nem piac hanem maximum vásár. Bár ha jobban belegondolok még olyan nagyon nem is hiányozna, úgyis van a vásárcsarnokban.”
 • 7. háté 2010. december 17. 21:13
  „Még mindig jobb így mint egy mélygarázs-OldSpice- látod ha tudsz röhögni, akkor csak tedd, a kutya sem látja.
  -ezek a semmihez nem értők beépítenének mindent, --hogy a narancsosok a tagtársaid,
  --22% -kal növekszik a parkolás, -rothad a narancs!”
 • 6. Patriot 2010. december 17. 18:51
  „Jelenlegi formájában inkább egy szégyenfolt.
  Semmi bajom a piaccal, de közel sincs akkora vonzereje mint pár évtizede. Inkább egy korszerű vásárcsarnokra lenne szükség, mert abból igencsak galádul állunk.”
 • 5. toto72 2010. december 17. 17:49
  „Kedves b.ildi57!

  Szerencsére, sok országban jártam és a helyi piacok mindig érdekeltek. Ég és főld a különbség közöttük. Ne nevettessen, hogy valaki ezért a sátras piacért jönne Győrbe.”
 • 4. b.ildi57 2010. december 17. 17:19
  „A oké hogy felújítják a Duna kapu teret de a piacot azt nem lenne szabad onnan végleg eltenni./ csak a felújítás idejére / Mindenki tudja hogy a belvárosnak milyen vonzereje ez a piac. Nézzenek körül akár külföldön is az ilyen jellegű piacok mind városközpontban vannak. Miért éppen itt akarják végleg elvinni több féle pletyka van és ha mögéjük nézünk eléggé hihető is.
  A piac az nemcsak bevásárló turizmus hanem csalogató is a külföldi turistáknak egy jó hangulatban lehet nézelődni a magyar termékek között enni egy kis finom pecsenyét minden ami a piacon van az mind a magyarokra jellemző és ezt vinnék ki a város szélére. Tönkre mennének a jelenlegi árusok ugyanis oda már nem mindenki megy ki.”
 • 3. OldSpice 2010. december 17. 17:14
  „mér hogy néz ki a Dunakapu tér most háté? hát szerintem eléggé hányinger a jelenlegii állapotába azzal az aszfaltburkolattal, és bármit csinálnak ennél csak jobb lehet...
  ez meg hogy ki maradt volna minél, hát nem tudom háté szerintem te is maradj a "soha semmi nem jó" fajta emberek köreiben mer a többiek mind kinevetnek.”
 • 2. háté 2010. december 17. 16:48
  „Egyszerűen ledöbbentő, hogy egyesek mocskos érdekből eldöntik, hogy feltúrják a Duna Kapu teret, és ezt már tényként írják le a narancsos tönkretevők!
  Ezek annyira szeretik Győrt, mint elefánt a döghúst!
  Kel a Loydnak a parkoló és tönkreteszik a városunkat. maradt volna Borkai a katonai pályán, ahhoz ért!
  Cionisták kezére játsszák át városunkat, amihez a jól-fizetett gombnyomkodók lealacsonyodtak.”
 • 1. Hedon 2010. december 17. 13:11
  „A jövő évi tervezetben nem bánnám sőt kifejezetten kérném
  hogy a két, nevesített beruházás fontossági sorrendje
  felcserélésre kerüljön.

  Vagyis:
  Első helyen legyen a 8000 fősre
  tervezendő multifunkcionális csarnok ügye.
  Azaz : előkészítés + tervezés és az építkezés megkezdés már 2011-ben.

  2. Dunakapu tér átépítése.
  Előkészítés + tervezés és inkább ez kezdődjön csak 2012-ben.

  Végül: Nem ártana, hogy a magántulajdonban lévő
  lebontott gyártelepekkel kapcsolatban történne valami előrelépés
  a fejlesztések, beruházások terén.
  - kekszgyár (akik ennyi pént költöttek bontásra, nem létezik
  hogy nem tudják mit is akarnak. Szerintem egy 5*-os termál szálló kellene.
  - olajgyár (időhöz kötött beépítési kötelezettség nem volt? )
  - Ringa húsgyár (mi van az Argentin befektetővel)
  - lebontott vagongyár (bebukott Városrét projekt után)
  - dobozgyár

  Ha nincs előrelépés akkor pedig adóztassák meg Őket
  hasonlóan mint Bezenyén az Euro Vegas üres telkeit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rába és a Marcal mentén megszűnik a belvízi készültség

A Hanságban marad csak belvízvédelmi készültség az ÉDUKÖVIZIG területén, a belvízzel elöntött… Tovább olvasom