Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Köszönt téged a világ, Dominik

Hároméves lett a győri Horváth Dominik. Százötven motoros jött el, s a rendőrség is kivonult ünnepelni a Kisbér melletti faluba, ahol még a kemény motorosok szíve is vérzett egy kicsit a gyógyíthatatlan kisfiú miatt.

Ezt nagyon jól csinálták Horváth Dominik szülei és jóakarói. Annyira Dominikról és az ő öröméről szólt a vérteskethelyi születésnap, hogy az ember néha megfeledkezett róla, miért az összefogás. Hogy az orvosok szerint nincs remény, s közben az agydaganattal kezelt fiú most is fáradhatatlan.

Dominik és Viola a sokadik után sem unták még a szirénázó köröket. Fotó: Bertleff András
Dominik és Viola a sokadik után sem unták még a szirénázó köröket. Fotó: Bertleff András


A Horváth Dominiknak élményt adók sorába a rendőrök is azonnal bekapcsolódtak, a Kisalföldet megkereste a rendőrfőkapitány, s közvetítésünkkel megállapodtak a családdal, hogy a Kisbér melletti faluban – ahol közeli rokonaik élnek – Dominik harmadik születésnapján teljesülhetne a kisfiú újabb kívánsága.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szombat délelőtt autóval és motorral érkezett a vérteskethelyi futballpályára, Dominik a sokadik után sem unta még a szirénázó köröket s remek játékokat is kapott.

Dominik fülig érő szájjal ette születésnapi tortáját. Fotó: ZedFoto.hu
Dominik fülig érő szájjal ette születésnapi tortáját. Fotó: ZedFoto.hu


Kora délután pedig hatalmas bőgéssel megérkeztek a Dominikért összefogó motorosok, akik sok száz kilométeres körzetből, Heves megyéből, Ausztriából utaztak el a születésnapra. Mielőtt az összegyűlt több százezer forintot és az ajándékokat átadták volna, percekig álltak szemben a családdal, százötvenen, végeláthatatlanul és csak bőgtek-zúgtak a gépek. Eltört a mécses sokaknál. A motorosok szeme is könnyes volt.

– A Facebookon láttam meg az anyuka kérését, hogy a kis-
fiúnak élményeket szeretne szerezni és ehhez kell a segítség – meséli a Kisalföldnek Oláh László, motorosnevén a „Sonka Tesó". – Terjedt a hír a klubok között, sokan indultunk Egerből is. Az utolsó találkozási pont Kisbér volt. Rengetegen jöttek hozzám az elmúlt hetekben, hogy ajándékot küldjenek a kisfiúnak.

Egy nyolcvannégy éves néni filctollat adott. Egy kisgyerek lerajzolta Dominikot motoron ülve – meséli a főszervező, akinek el-elcsuklott a hangja a mikrofonnál. – Ne higgyenek a látszatnak, minél több kemény bőrszerkó és tetoválás van valakin, annál jobban megríkatja ez a kisgyerek – vall érzéseiről.

Lélekemelő volt, amikor Dominikkal szemben álltak a sok száz kilométeres körzetből érkezett motorosok és bőgették a gépet a kisfiú tiszteletére.
Lélekemelő volt, amikor Dominikkal szemben álltak a sok száz kilométeres körzetből érkezett motorosok és bőgették a gépet a kisfiú tiszteletére.


Hogy a nagyszerű szervezés előtt igazán kalapot emeljünk, tudni kell még egy dolgot. Borotvaélen táncoltak a szülők, amikor a nagytestvért, az öccséhez forrón ragaszkodó Violát is bevonták mindenbe úgy, hogy közben azért ki is maradjon.

Az aranyszőke hatéves kislány semmit nem tud öccse kiújult betegségéről és egyelőre – amíg csak lehet – ez így is marad – mondta a Kisalföldnek Horváthné Bihari Rita. Tabu volt hát a gyászos beszéd Vérteskethelyen s ezt mindenki tudta. Amikor a motorosok előtt könnyeivel nem bíró Horváthné Bihari Ritától Viola azt kérdezte, „mi baj van, anya?", a válasz gyorsan jött: „Tudod, kislányom, az anya nagyon meghatódott."

De ha egy beavatott rokonból őszintén tört elő a sírás, hátrabujdosott a pultok és asztalok mögé. Az újságot olvasni nem tudó Viola őszintén, de jókedvű elismeréssel mondhatta hát a hétféle mesebeli torta láttán: „Nézd, én nem is kaptam ennyit."

Anyja persze készült válasszal: „Azért van ekkora köszöntés, mert két ünnepelt is van, te vagy az egyik."

A rendőrök távozásakor is két gyermek állt fülig érő szájjal, tisztelgésre emelt kézzel. Az idősebb, aki valamit megérzett, s a hároméves, aki azt hiszi, hogy minden születésnap ilyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékony hatású támogatások

A győri Arrabona Lions Club évet értékelt – és ismét segített. Tovább olvasom