Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Környezetvédelmi játékok a győri Civilek Éjszakáján

Környezetvédelmi játékok bemutatására és kipróbálására várják az érdeklődőket a Civilek Éjszakáján 2012. szeptember 15-én este a győri Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium Tanácstermében (9027 Győr, Budai út 12.).
A Civilek Éjszakája országos programsorozathoz a győri Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület és a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumért Közhasznú Alapítvány idén immáron másodszor csatlakozik.

Ingyenes, online környezetvédelmi játékok bemutatásával készül idén a 3. Civilek Éjszakájára az Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület és a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumért Közhasznú Alapítvány. A 2012. szeptember 15-én 20 órától kezdődő program során nemcsak bemutatják az 50 fenntarthatósági témájú játékot tartalmazó kiadványt, hanem az érdeklődők a helyszínen ki is próbálhatják a játékokat.

A gyűjteményt a győri CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft. készítette el ingyenes kiadványainak, a Fenntarthatósági Füzeteknek a legújabb számaként. A vállalkozás már több éve bővíti folyamatosan a felsőoktatásban tanulók és téma iránt érdeklődők számára oktatási segédanyagként, illetve a fenntarthatóság témakörében mélyebb tájékoztatásként szolgáló kiadványsorozatot. (Az eddig megjelent számok összefoglaló kiadványa „A fenntarthatóságról röviden" címmel nemrég került publikálásra. Elérhetősége: http://cgpartners.hu/hu/szoveg/fenntarthatosagi-fuzetek/9).
Az Egyesület és az Alapítvány először 2011-ben csatlakozott a Civilek Éjszakája kezdeményezéshez, amikor is közös kutatásuk eredményét a győri Happy Planet Index eredményeit prezentálták.

Idén a környezetvédelmi játékok kapják a főszerepet, melyhez kapcsolódóan az este folyamán előadást tart dr. Szigeti Cecília, a Széchenyi István Egyetem adjunktusa „Fenntarthatóság és játékok?" címmel, Tóth Gergely, a Pannon Egyetem docense, KÖVET Egyesület főtitkára, továbbá Varga Attila az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársa is.

A győri programra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrációra az esemény Facebook oldalán van lehetőség: Civilek Éjszakája Győrben (https://www.facebook.com/events/372424962829761/).

Amit a Civilek Éjszakájáról tudni érdemes:
A KURFLI Közhasznú Kulturális Egyesület 2010-ben hívta életre Civilek Éjszakája elnevezésű kezdeményezését, mely a civil szervezetek és az emberek közötti távolságot igyekszik csökkenteni. A rendezvény célja, hogy az emberek ne csak szórólapról, hanem élőben is találkozhassanak a civil szervezetekkel, megismerhessék működésüket és céljaikat, egy különleges, éjszakai hangulatban. 2012-ben országszerte több helyszínen, 60 civil szervezet várja ingyenes programokkal az érdeklődőket, s az elmúlt években tapasztalatai alapján egyre színesebb rendezvények csalogatják az éjszakába a kíváncsiskodókat.

A Civilek Éjszakája további programjai megtekinthetők a rendezvény hivatalos honlapján: http://www.civilekejszakaja.hu/

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kászli készült a tulipános ládából

A felpéci tájház három értékes darabját restauráltatta a Felpécért Alapítvány. Az egyedi népi… Tovább olvasom