Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Költségvetési csalássorozat Győr térségében - Közel 57 milliós kár

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség 24 ember ellen, akik többmilliós hiteleket igényeltek és használtak fel jogtalanul.

A vádirat szerint a 2010-ben 3.500.000 és 7.000.000 forint közötti hitelösszegek jogtalan igénylésében, felhasználásában, a felvett összegek jogtalan igazolásában vettek részt bűnsegédek közreműködésével. A hitelt a Mikrohitel Program finanszírozta.

Az Európai Unió Phare programja és a Magyar Állam által közösen finanszírozott Mikrohitel Program a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók által benyújtott – üzleti tervben megjelölt – célok megvalósulását segíti elő utófinanszírozás formájában. A legfeljebb 7.000.000 Ft-os hitel folyósításának feltétele a vállalt beszerzések megtörténtét igazoló szerződések vagy számlák bemutatása a Mikrohitel Alap kezelését végző, megyeszékhelyeken fellelhető Alapítványokhoz - közölte a főügyészség.

Az elkövetők a hitel megszerzése érdekében jellemzően gazdasági társaságokat alapítottak vagy vállalkozói engedélyeket váltottak ki, emellett – ugyanazzal a terhelttel – hamis tartalmú értékbecslői nyilatkozatokat készíttettek a fedezetként felajánlott ingatlanokról. Ezt követően a kiutalt hitel – üzleti tervnek megfelelő – felhasználásának igazolása érdekében a vádlottak hamis számlákat nyújtottak be az Alapítványhoz, amiket több esetben ugyanaz a vádlott bocsátott rendelkezésre.

A vádlottak összességében legalább 56.700.000 forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

A Győri Járási Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harci készültség a Dunán Gönyűnél - Hajóval jöttek a NATO gyakorlatra

Kikötő: harci járműveket és fegyvereket raktak át, a Bakonyba mennek ezerötszázan. Tovább olvasom