Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Kivételes segítség a szülőknek

Tápszentmiklós - A tápszentmiklósi önkormányzat az idei tanévben is pluszsegítséget nyújt azoknak a szülőknek, akik a helyi óvodába és iskolába járatják gyermekeiket. Kezdetét veszi az „intelligens iskola” program, amely többmilliós, kiemelt eszközfejlesztést jelent.
A nagycsaládosok beköltöztetésével Tápszentmiklós történelmet s egyúttal jövőt is ír: nemcsak megmaradt az iskola, szombaton újabb nagycsaládok költöznek a falu új, nyolclakásos társasházába.

No, ilyen sem volt még a környéken, ám ami fontos: a családokkal együtt kis- és nagyobb gyermekek gyarapítják az óvodai és az iskolai létszámot. Jó hír, hogy az általános iskolai tanulók idén is ingyen kapják meg a füzeteket és a tankönyveket. Ezenfelül az önkormányzat a társult önkormányzatokkal egyetértésben egyszeri, 10 ezer forintos iskolakezdési támogatásról is döntött.

Kovács József polgármester elmondta, az összeghez a győrasszonyfai és lázi tagintézményben tanulók is hozzájutnak, a tápszentmiklósi (és a lázi) óvodások 3500, a középiskolások 5000 forintot kapnak. A szülők várhatóan augusztus utolsó hetében számolhatnak az összeggel.

Megkezdődik az „intelligens iskola" program, az eszközfejlesztést célzó uniós TIOP-pályázaton több millió forintot nyert az iskola projektorra, számítógépekre, szerverekre, interaktív táblákra és oktatóprogramokra.
A tagiskolák fejlesztése is szerepel az anyagban, így a győrasszonyfai és lázi tagiskolákba is jut ezekből. Az „intelligens iskola" név elnyerése azt is jelenti, hogy az intézmények tanulóinak ezzel a legmodernebb eszközök használatára nyílik lehetőségük, emellett jó hír, hogy egy másik, nyertes pályázatnak köszönhetően év végéig felújítják az iskola épületét.

Az „intelligens iskola" név elnyerése azt is jelenti, hogy az intézmények tanulóinak a legmodernebb eszközök használatára nyílik lehetőségük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelmi játékok három napon át

Pápa - Háromnapos ünnepségsorozat keretében rendezik meg idén is a Pápai Történelmi Játékokat a… Tovább olvasom