Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kisiskolások közlekedésbiztonsági vetélkedője Győrben - videó

A Rába Hotel Tükörterme adott otthont a 4. osztályosok közlekedési versenye országos döntő megnyitójának szerdán.

A kisiskolások versenyét a főkapitányság rendészeti igazgatója Németh Lajos r. ezredes és a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára, Rosta Roland r. százados nyitotta meg.

A megmérettetésben résztvevő húsz csapat ezt követően szabályossági és ügyességi versenyben méri össze tudását - kerékpáros elméleti és gyakorlati versenyszámokban – a Széchenyi Egyetem kis sportcsarnokában, valamint a MOBILIS parkolójában.


Videó: Oxygen

A verseny célja

• Az általános iskolák 4. osztályos tanulóinak közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési ismereteinek és jártasságának felmérése és ezek oktatásának és nevelésének módszertani segítése. A KRESZ-t és a közlekedési szabályokat jól ismerő 4. osztályos diákok részére országos szintű megmérettetés lehetőségének biztosítása, a koncentrált oktatási célok megvalósítása.

• A közlekedésbiztonságot szolgáló felmenő rendszerű verseny és egyéb szabadidős programok során az általános iskolás korosztály erkölcsi, szellemi nevelése, kialakult közlekedési kultúrájuk magasabb szintre emelése, a baleset-megelőzési koncepciók, valamint a balesetmentes közlekedés propagálása, becsületes versenyszellem megteremtése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZEN 2013 - A győri mini fesztivál részletes programja itt!

Tankcsapda, HS7, Hősök, Punnany Massif és még sokan mások! Újból dübörög a SZE Napok: április… Tovább olvasom