Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Kinek jár kártalanítás?

˝A katasztrófavédelem szerint az állami kártalanítás ügyében a győri önkormányzat az illetékes. Számíthatunk kártalanításra? Kihez fordulhatunk?˝ - kérdezi olvasónk.


Olvasói kérdés

Az elmúlt hetekben Győrt sem kerülte el az ár, a belvíz. Az alacsonyabban fekvő részeken, például a Rabkertben sok ház elázott. Elsősorban hétvégi házak, de sokan ott laknak. Hetekig nem tudták megközelíteni ingatlanjaikat, a házak alapja, alsó része heteken át ázott a magas vízben. Emiatt az embereknek rengeteg káruk lett. Eláztak a hűtőládák, tönkrementek az elektromos vezetékek, mindenhol újra kell festetni. A katasztrófavédelem szerint az állami kártalanítás ügyében a győri önkormányzat az illetékes. Számíthatunk kártalanításra? Kihez fordulhatunk?
A győri polgármesteri hivatal médiareferensének tájékoztatása alapján kártalanításra elsősorban azok számíthatnak, akiknek volt biztosításuk, másodsorban azok várhatnak kárenyhítést, akiknek a háza összedőlt vagy úgy megrongálódott, hogy átmenetileg lakhatatlanná vált. Bakács László elmondta: olyan épületek esetében, amelyek ártéren helyezkednek el vagy a benne élők nem állandó lakhelyként, életvitelszerűen használják az ingatlant, az érintettek kártérítésre nem jogosultak. Egyéni problémákkal tanácsa alapján a győrieknek érdemes felkeresniük városrészük önkormányzati képviselőjét, aki ˝mindent elkövet majd annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a bajba jutott családoknak˝.

Olvasóink írták

  • 1. buggyant 2010. július 23. 13:18
    „BIZTOSÍTÁS!!!!!
    Miért mindent az államtól kell várni? Én ezért fizetek havonta a biztosítónak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaszálásra várnak a falusiak

˝Öttevény és Kunsziget között az út mellett hatalmasra nőtt a parlagfű, az út felelőse úgy látszik,… Tovább olvasom