Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Kikerülhető a sáros útszakasz

Tét - ˝Az alsó tagozatos iskolához vezető út mikor lesz normális, gödörmentes, portalanított út?˝ - kérdezte olvasónk.

Szabó Ferenc téti polgármester portálunk megkeresésére elmondta: a gond az, hogy ha elkészülhet az iskola központi épületének kibővítése, akkor egy helyre kerül az alsó és a felső tagozat és az alsósok mostani épületrészére nem lesz szükség. Annak helyén parkot és hozzá parkolót akarnak kialakítani. A városvezető magyarázata szerint, ha most ráköltenének több milliót az oda vezető utca burkolására, a munkálatokkor tönkremenne az, azaz kidobott pénzt jelentene az aszfaltozás. Márpedig reméli, hogy mielőbb megvalósulhat az általános művelődési központ bővítése.

Már hét éve pályázik ezért a település, korábban állami pénzen el is készültek a tervek. Nagy szükség lenne a térség központját jelentő városban az iskola átalakítására és az intézménynek a művelődési otthon is része, ami jelenleg rossz állaga miatt nem biztosít megfelelő kulturális teret. Szabó azt is megjegyezte: az alsós gyerekek jelenleg is ki tudják kerülni a sáros részeket, mert az önkormányzat költségén biztosították az alapanyagokat, amelyekből a szülők megoldották a járda kialakítását.


Olvasói kérdés

Az alsó tagozatos iskolához vezető út mikor lesz normális, gödörmentes, portalanított út? Nem az eső általi portalanításra gondoltam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel húszmillió forintért vásárolhattak hangszereket

Több mint 19 millió forinttal támogatta a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolát a Győri… Tovább olvasom