Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Kétszer több női jelentkező a februárban induló képzéseken

A februárban induló képzések jelentkezési adatai az OFIK (Országos Felsőoktatási Információs Központ) december 10-ei feldolgozottság alapján hasonló tendenciát mutatnak a hagyományos, szeptemberben induló képzések jelentkezési adataival. Télen is a gazdaságtudományi, a társadalomtudományi és a bölcsészettudományi terülten kívánják a legtöbben megkezdeni tanulmányaikat.
Alapképzésben most is a gazdálkodás és menedzsment és a kommunikáció és médiatudomány szakot jelölték meg a legtöbben, azt is a Zsigmond Király Főiskolán szeretnék tanulni, mesterképzésben közigazgatást tanulna a jelentkezők többsége a BCE-n.

Sokkal több nő és inkább az idősebb korosztály jelentkezett

Kétszer annyi nő jelentkezett a februárban induló képzésekre, mint férfi, ami meglepő eredmény, hiszen az utóbbi években még midig valamivel több női jelentkező volt ugyan, az arányok kezdtek kiegyenlítődni.
Úgy tűnik a keresztféléves jelentkezések inkább az idősebb (27-) korosztályt vonzották, hiszen a jelentkezők csaknem fele 27 éves, vagy idősebb. A jelentkezők másik felét a 20-26 év közöttiek alkotják, a fiatalabb korosztályt mindössze 153-an képviselték. Nem csoda hát, hogy a jelentkezők többsége a levelező tagozaton szeretné megkezdeni vagy folytatni tanulmányait.

Főleg levelező és költségtérítéses szakot jelöltek meg

A jelentkezők döntő többsége levelező tagozaton, költségtérítéses formában kíván tanulni, mindössze 401 felvételiző szeretne nappali tagozaton és 636 jelentkező államilag támogatott finanszírozási formában tanulni.

Összesített adatok

Nem okoztak sok meglepetést a 2008. februárban induló alapképzésekre beadott jelentkezések, arányaiban hasonló képet adnak a fiatalok pályaválasztását illetően, mint a fél évvel ezelőtti jelentkezések.
A www.felvi.hu-n közzétett december 10-én feldolgozott adatok szerint 1907 jelentkező adta be jelentkezési lapját a felvételi eljárás során, ebből 1097-en alapképzésre, 382-en mesterképzésre és a jelentkezők negyede, 505 felvételiző felsőfokú szakképzésre jelentkezett.

Az összesített adatok alapján a legtöbben, 485-en a Zsigmond Király Főiskolára jelentkeztek, 437-en a Szegedi Tudományegyetemet jelölték meg, a harmadik legtöbb jelentkező a Budapesti Corvinus Egyetemen szeretné megkezdeni tanulmányait, a BCE-re 220 jelentkezés érkezett.
Meg kell említeni, hogy a ZSKF alapszakjaira, az SZTE felsőfokú szakképzéseire és a BCE mesterszakjaira érkezett a fentebb felsorolt jelentkezői létszám többsége.

(Az adatokat még feldolgozás alatt állnak, a www.felvi.hu -n a folyamatosan frissülő, legaktuálisabb számítások érhetők el.)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizika Nap: várakozáson felül jól sikerült

Győr - Torricellinek igaza volt: a fizika is ugyanúgy működik csaknem négyszáz éve. A Krúdy… Tovább olvasom