Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Kétmillió euróból újult meg a Raiffeisen-Agro telephelye Ikrénynél

Kétmillió eurós, azaz hozzávetőlegesen 600 millió forintos beruházást adtak át a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. ikrény-lesvári telephelyén csütörtökön. A fejlesztést saját erőből valósította meg a cég.
Bene László ügyvezető az ünnepségen elmondta: az első kapavágás tavaly novemberben történt meg, június végére pedig birtokba vehették a mintegy 40 embernek munkahelyet biztosító, csaknem 900 négyzetméteres központi irodát, a több mint hétezer tonna áru tárolására alkalmas sík raktárt, az ezt kiszolgáló európai szintű mintavevőt és a hozzá tartozó 40 tonnás hídmérleget az új telephelyi úthálózattal együtt. A telephely mostantól egyben a társaság központja is.

A kft. elődjét 1995-ben hozta létre a Raiffeisen Ware Austria. Az ikrényi telephelyet 1998-ban vásárolták meg. A cég eleinte a vetőmag-, a termény-, a növényvédőszer- és a műtrágya-kereskedelemre összpontosított, amely később kiegészült a gázolaj forgalmazásával is. Mára a hazai piac legnagyobb, saját fajtaszortimenttel rendelkező integrátorává vált. A kalászosgabona-piacon átlagban 10 százalékos rendelkezik, de ez az arány megközelíti a 80 százalékot.

A beruházás során hatezer köbméter betont építettek be és 17 ezer köbméter földet mozgattak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt, akinek motorlopással telt az ünnep Győrben

A rendőrök hamar nyakon csípték a tolvajt. Tovább olvasom