Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

Két napra az időseké a Bezerédj-kastély kulcsa

Győr-Ménfőcsanak - Leginkább színes kavalkádhoz lehetne hasonlítani azt a rendezvénysorozatot, amelyre az ország minden megyéjéből várták az időseket.

Az idősklubok, otthonok lakói közül több százan eljöttek és láthatóan remekül érezték magukat, míg a szociális szféra munkatársait előadások és pródiumbeszélgetések várták.

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, valamint a Nyugat-dunántúli Regionális Szociális Módszertani Központ szervezése telitalálat mind a környékre kíváncsiaknak, mind pedig a szervezőknek. Az ötletekből, programokból, az intézmények lakóinak tevékenységéből ugyanis mindenki tanulhat, a résztvevők pedig munkáikkal, tanult produkcióikkal mutaták be, mire képesek az idősek.

Galéria! Fotók: Harcsás Judit


Láttunk szalmafonót, foltvarrót, fafaragót, kovácsot, a Bezerédj-kápolna pedig valódi kiállítóteremmé vált az idősek kézimunkáival: hímzésekkel, üveg- és agyagtárgyakkal. A kivételes népszerűségnek örvendő Ki Mit Tud,-on minden intézményből jeleskedtek.

Kedden délután a Kézenfogva Alapítvány, a szervező EESZI és a Nyugat-dunántúli Regionális Szociális Módszertani Központ életéből villantanak fel képeket, amelyet beszélgetés követ. Holnap a fogyatékossággal élők ellátásáról, a NOVOTTHON számítógépes program beindításáról hallhatnak az érdeklődők, de szó lesz a mozgás és az élethosszig tartó tanulás jelentőségéről is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barcelonaiakkal ünnepeltek a világbajnok táncosok

Pér-Barcelona - A barcelonai világbajnokságról két világbajnoki aranyérmet hoztak el hipp-hopp… Tovább olvasom