Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Két nagy csatornafelújítás kezdődött

A Pannon-Víz zrt. az elmúlt napokban két fontos rekonstrukciós munkáját kezdte meg Győrben. A folyamatosan végzett munkák időpontjáról az érintett fogyasztókat tájékoztatja a cég.
Az egyik Újváros, Sziget és Pinnyéd ivóvízhálózatának újszerű karbantartása, átmosása, a keletkezett lerakódások eltávolítása. Az újszerűség abban van, hogy a korábban használt vezetékátmosásos rendszer helyett „szivacsdugós" vezetéktisztítás történik. A módszer a vezetékben keletkezett lerakódásokat nagy hatásfokkal eltávolítja, így tisztább, lerakódásoktól mentes ivóvíz lesz a vezetékben.

E „szivacsdugós" mosatás időszakában a víz zavarossá válhat a lakásokban. A folyamatosan végzett munkák időpontjáról az érintett fogyasztókat külön levélben is tájékoztatja a cég. Amennyiben a fogyasztók észlelik az ivóvíz zavarosodását, a társaság kéri, hogy a házi ivóvízhálózat öblítését végezzék el: a vízcsapokat megnyitva folyatni kell a vizet, amíg vissza nem nyeri eredeti állapotát. A lakáson belüli öblítéshez felhasznált vízdíj kompenzálására a Pannon-Víz zrt. 1 köbméter vízdíjat jóváír az érintett fogyasztók számláján.

Az időszakosan zavarossá, opálossá vált ivóvíz az egészségre nem ártalmas, mosásra viszont nem ajánlott. A hálózattisztítás idején ivóvizes tartálykocsik is rendelkezésre állnak az utcán víz vételezésére.
Az új vezetéktisztítási technológia során esetenként rendellenességek is előfordulhatnak a vízmérő óránál (dugulás, szivárgás), amit a fogyasztók a cég diszpécserközpontjának jelezhetnek az ingyenesen hívható zöldtelefonszámon (06-80/204-086).

A másik jelentős győri közmű-rekonstrukció a szigeti Szarvas utcai víz- és csatornavezeték cseréje, amelyeket még a két világháború között fektettek le. Az egyesített rendszerű csatornacsövek repedezettek, elmozdultak, műszaki állapotuk rossz. Ezzel párhuzamosan az Égáz Zrt. is cseréli a gázvezetéket, befejeztével teljes körű burkolat-helyreállítás történik.

A kivitelezés idején – amelynek befejezési határideje október 31. – a vízellátás és csatornaszolgáltatás a régi vezetékről történik. Az útjavítást 2007. május 31-ig kell elvégezni. A beruházás miatt a teljes Szarvas utcát lezárták, de a személyforgalmat, a tűzoltók, a mentők és a hulladékszállítók közlekedését biztosítják. A fejlesztés újszerűsége, hogy az eddig használatos betonvezeték helyett kőagyag szennyvízcsatornát használnak, amely jóval hosszabb élettartamú. Érdekesség, hogy elődjét már a római korban is használták vezetékként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemét a zöldben

A Kóvalter körüli víkendházas pihenőövezetet elcsúfítja a több helyen kupacokban lerakott zugszemét.… Tovább olvasom