Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Két fiatal lányt ütött el Győrben - súlyos sérüléseket szenvedtek

Két fiatal lányt ütött el egy személyautó szerda este nyolc óra körül Győrött a Hullám étterem közelében. Információnk szerint a lányok súlyos sérüléseket szenvedtek.
Két fiatal lányt ütött el egy személyautó szerda este nyolc óra körül Győrött a Hullám étterem közelében.A tanúkihallgatás, a baleset körülményeinek tisztázása lapzártánkig még nem fejeződött be. Információnk szerint a lányok súlyos sérüléseket szenvedtek.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Sophie001 2012. december 25. 20:06
  „én ismerem őket :) az anyuka még küzd az életéért...a lány már felkelt és tudja mozgatni mindenét és úgy néz ki emlékezet kiesése sincsen :) szerencsére :) többet sajnos én sem tudok :(”
 • 37. br.krisztina 2012. december 17. 11:42
  „Ha valaki ismeri a gázoló hölgyet üzenem neki: kellemes ünnepeket.Valahogy nem értem miért kell sietni ??? Most 2 ember küzd az életéért , 2 életvidám , kedves, arayos.”
 • 36. liter 2012. december 16. 00:35
  „vlm hír a balesetről?”
 • 35. Nagymedve1 2012. december 15. 08:47
  „Ombi gondolatmenetet folytatva: ha meg egy gyerekben teszel kart, es ezert sittelnek le mankos, akkor pedig meg majd a biologia adja meg a valaszt, kivel jatszhatod a racs mogott a "mehecske / virag"-os jatekot.”
 • 34. Cumulus 2012. december 14. 19:32
  „Mankapunka: mit szólsz majd, ha téged is egy hasonló mentalitású sofőr - mint te - fog elütni, miközben átkelsz egy kijelölt gyalogátkelőhelyen?”
 • 33. ombi 2012. december 14. 17:19
  „Mankapunka, ha majd kivasalsz valakit, remélem, továbbra is kemény gyerek leszel, és vállalod e nézeteidet. Ugye nem csak szájhős vagy?
  A másik fél ügyvédje a segítségeddel összegyűjti a hasonló nyilatkozataidat, és ezzel rád tudja bizonyítani, hogy tudatosan, szándékosan megszeged az általad lenézett szabályokat.
  Akkor majd a kémia adja a megoldást, mikor rohad le a műanyagbilincs a kezedről.
  Balesetmentes közlekedést!”
 • 32. Mankapunka 2012. december 14. 13:44
  „ombi

  Írtam már,erősködjetek a szabályokon,de a fizika magasabban áll a ranglétrán. Én inkább a fizikát részesítem előnyben.
  Ti meg csak lépkedjetek le autók elé,hátha elropog pár csontotok,és minden időjárásváltozást érezni fogtok. Hajrá.”
 • 31. ombi 2012. december 14. 07:59
  „Mankapunka: a mosonmagyaróvári gázolásnál (ahol egy háromgyermekes édesanya volt az áldozat, zebrán gázolták el) is voltak a is voltak, akik Hozzád hasonló véleményt írtak le.
  Pl. "28. csajszi23 2009.06.16. 13:14 ... ez most tök mindegy, a gyalogos ott csak elsőbbséget élvez, de általába senki nem adja meg nekik, gondolom te se állsz meg 50 m-ként mert zebra van!"
  Szerencsére a bíróság nem az ehhez hasonlóan gondolkozó tökfejekből áll, így letöltendő büntetést kapott a gázoló.
  Sajnálatos, hogy a sajtóban ritkán értesülünk az egyébként sokakat érdeklő, vagy megérintő ügyek ítéleteiről.
  A sérülteknek mielőbbi teljes jobbulást kívánok!”
 • 30. Mankapunka 2012. december 14. 00:45
  „Igen Yuri,de a gondolatmenetemet nem tudtad megcáfolni,így egyet értesz vele. Köszi.”
 • 29. Nagymedve1 2012. december 14. 00:00
  „Orlov, szuperul megfogalmaztad. Probaljanak 40 km-rel nyugatabbra ezzel a mentalitassal vezetni es valakiben kart tenni az itt hangoskodo urvezetok... a dutyiban kotnek ki, raadasul fizethetik a gyalogosnak a karteritest elete vegeig. Na ott aztan megallnak a zebra elott, mint a jo gyerek. Ha egy "mankos"-felenek a csaladtagjaval tortent volna ez a szomoru baleset, akkor most o szidalmazna legjobban az autosokat (ennyire fontos a kresz)...”
 • 28. zoli76os 2012. december 13. 22:47
  „az a baj,hogy az autok ezen a szakaszon is mennek mint az orultek,barmelyik nap mikor arra megyek 50-el siman kikerulnek esz nelkul. allando sebesseg merest mindehova es minden nap es a buntetesek arat is emelni kellene meg.”
 • 27. yuri_orlov 2012. december 13. 22:25
  „"Aki ilyen gondolatokkal indul útnak, annak egy rémálom lehet a közlekedés, őszintén sajnálom. Ezzel az a baj, hogy aki állandóan az út szélét nézegeti, az az úton levő helyzetekből marad ki (jó esetben, rossz esetben abba hal bele)."

  Nem értem, hogy azt amit írtam, hogy sikerült kikerekíteni ilyen szélsőséges baromságra. Sehol nem írtam, hogy aktívan csak az út szélét kell figyelni! Arra akartam rávilágítani, hogy aki negatív mentalitással vezet és nem helyén értelmezi és alkalmazza a szabályokat, annak hiányozni fog a megelőző figyelme és ez egy bizonyos kockázati tényezőt jelent a hirtelen szituációkban.

  "e maximálisan elvárom egy gyalogostól is, hogy gondolkodjon: Féktávon belül SOHA NINCS elsőbbsége!!! A KRESZ, a fizika és a józan ész szerint sem!!!"

  NINCS A KRESZ-ben féktávolságos gyalogos hülyeség. Ezeket egyszerű emberek találják ki és terjesztitek egymás között.

  ...a módosítással kapcsolatban!

  "Kicsit finomítottak a megfogalmazáson, de azt hiszem, eddig sem ezzel volt a gond. Viszont megint csak egyértelműen kiderül, hogy nincs olyan, hogy féktávon belül lelépés. Ettől függetlenül még csodát ne várjon senki..."

  http://zebraakcio.blog.hu/2009/11/30/uj_kresz_gyalogatkelohelyet_es_gyalogosokat_erinto_valtozasok

  Miért terjesztesz olyan dolgot aminek nem néztél utána?”
 • 26. orbison 2012. december 13. 21:45
  „Kedves yuri_orlov!

  Nagyon sokat közlekedek arrafelé, és a Hullám-nál (pontosabban az előtte levő élelmiszerboltnál) levő gyalogosátkelő igenis roppant balesetveszélyes, mert a parkolókat közvetlenül a zebráig tolták, így az autóktól (és manapság ezek egyre magasabbak) nem mindig lehet látni az esetlegesen "kiugrani" készülő gyalogost.
  Ha mindkét irányból egy-egy parkolót "elspóroltak" volna, akkor beláthatóbb, biztonságosabb lenne az egész. De így, bármennyire is nem tetszik egyeseknek, a gyalogosnak is "viselkednie" kell, a saját érdekében.

  A "mindenhol figyelned kell, mert eléd léphetnek", meg "lesz egy gyalogos, aki nem fél eléd lépni" közlekedés-elméletre válaszolva....... hmmm.. Aki ilyen gondolatokkal indul útnak, annak egy rémálom lehet a közlekedés, őszintén sajnálom. Ezzel az a baj, hogy aki állandóan az út szélét nézegeti, az az úton levő helyzetekből marad ki (jó esetben, rossz esetben abba hal bele). A szabályok mindenkire vonatkoznak. Ha nekem elsőbbségem van, akkor igyekszem élni vele, nyilván nem minden áron. De maximálisan elvárom egy gyalogostól is, hogy gondolkodjon: Féktávon belül SOHA NINCS elsőbbsége!!! A KRESZ, a fizika és a józan ész szerint sem!!!

  Ja, a fentiektől függetlenül részvétem a sérülteknek és mielőbbi felépülést kívánok Nekik!”
 • 25. yuri_orlov 2012. december 13. 21:24
  „"épzeld,mikor gyalog vagyok,eszem ágában sincs lelépni egy autó elé,kierőszakolva a szabályt. Inkább menjen,nem szennyezi annyira a körülöttem lévő levegőt,ha egyenletes tempóval tovább halad."

  Annyit még szeretnék még hozzátenni, hogy aki a logikát és a szabályrendszert ilyen módon forgatja ki és publikálja véleményvezér szerepben, az orvostudomány szempontjából mindenképpen sokat mondó eset. A szólásszabadságnak ez a legnagyobb hátránya és talán a leglenyűgözőbb jelensége, hogy izom hülye emberek oszthatják meg gondolataikat anélkül, hogy következetes módon valaki levezetné csökött gondolataik sorozatát.

  Ha egy szakképzett ember látná értelmét annak, hogy leüljön az adott témában konzultálni Mankóspunkával akkor kb. 10 perc kommunikáció után döntené romba az érveit, persze ha megvan a konstruktív vitához szükséges készsége. Mert a kusza gondolatmenetet ítélve, a mondandóiban semmi összetett racionalitás nincs. Részigazságokkal manipulál, olyan formába rendezgeti őket, hogy az adott indulatbaromságait bizonyítsa.”
 • 24. yuri_orlov 2012. december 13. 21:09
  „Anyát és lányát ütötte el egy személyautó Győrben, a Hédervári Úton. A baleset a Hullám étterem közelében lévő gyalogátkelőhelynél történt, mindkettejüket kritikus állapotban szállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. Egyikük súlyos fejsérülést szenvedett, rajta azonnal életmentő műtétet hajtottak végre. A fiatalabb lány a baleset napján töltötte be tizenhetedik életévét.

  (...ha ennyi info nincs meg, akkor szerintem felesleges megjeleníteni a cikket.)

  ...viszont Mankóspunka meg a véleményhaverjai!

  Akármit dadogtok össze arról, hogy rossz helyen vannak a gyalogátkelőhelyek, meg, hogy a gyalogosok hogyan közlekednek, akkor is halott dolgokat beszéltek.

  Ezeket az úgynevezett zebrákat az utóbbi időben kifejezetten szigorú szabályok szerint lehet csak elhelyezni. Ha megfigyelitek, városunkban a nemrég épült átkelők sokkal jobban fel vannak szerelve különböző figyelmeztető eszközökkel. Hatványozottan hozzáértőbb emberek tervezik meg ezeket a dolgokat főleg ahhoz mérve amit itt összehordtok.

  A környék ahol a baleset történt gyalogosforgalom szempontjából kifejezetten frekventált. Nem csak a zebránál kell fokozottan figyelni az autósnak, hogy lelépnek elé, hanem mindenhol.

  Van egy elméletem kik ütnek el embereket ilyen szituációkban. Azok a sofőrök akik soha nem adják meg az elsőbbséget a gyalogosnak a gyalogátkelőhelyen. Csak néznek mindig mereven előre, az se érdekli ha már a szerencsétlen az út szélén áll, csak mennek. Ha néha kicsit erőszakosabb a gyalogos akkor hirtelen rátaposnak a fékre majd pedig fogyatékos fejjel haladnak tovább. Számukra amikor beülnek a kocsiba a fizikai törvények és a KRESZ szabályai átrendeződnek.

  Ha MINDIG odafigyelsz a társaidra, és MINDIG átengeded a gyalogost a zebrán akkor rögzül benned a figyelmesség és a hirtelen történéseket is jól reagálod le. Ha nem ezt csinálod akkor jönni fog egyszer egy gyalogos aki nem fél attól, hogy egy sötét folt vezeti az autót és elgázolod. Majd pedig mondogathatod a bíróságon a baromságaid amit itt írogatsz de hidd el senkit nem fog meghatni a hivatalokban.”
 • 23. Sophie001 2012. december 13. 20:48
  „a sérültek még nem ébredtek fel...éjjel meg kellett őket műteni és még az intenzíven vannak...”
 • 22. kap_ 2012. december 13. 17:15
  „Valami infó esetleg a sérültekről? Nem sokkal azután mi is jártunk arra.. csak a mentőt láttuk jönni a hídon.. sejtettem, hogy valami gázolásos történet lesz. :( Az a rész sajnos tényleg bajos... parkoló autó mögül lépek a zebrára. Hiába nézek körbe, az autót nem biztos, hogy meglátom, ő meg engem még kevésbé tud észrevenni... Valamit lehetne kezdeni a környékkel..”
 • 21. liter 2012. december 13. 16:33
  „az nagyon érdekes....a rajzot nem láttam ,de a helyszínen voltam,tuti nemvolt ott zebra....”
 • 20. acsali 2012. december 13. 16:24
  „18. A helyszínen a rendőrségi krétarajzot most is meg lehet tekinteni. Egyértelmű.”
 • 19. Mankapunka 2012. december 13. 16:03
  „Látod Hyppolit,nem bennem van a hiba,mert valamiért más is így látja.

  Látom,nem jött át a lényeg,én nem azt írtam,hogy csak azért sem fogom átengedni,gyúrom a fenekébe az autót,hanem nem adják meg a lehetőséget,hogy a szemkontakt után biztonságosan átadjam.

  Képzeld,mikor gyalog vagyok,eszem ágában sincs lelépni egy autó elé,kierőszakolva a szabályt. Inkább menjen,nem szennyezi annyira a körülöttem lévő levegőt,ha egyenletes tempóval tovább halad.

  Tudod,tanultad a fizikát,egy test megmozdításához mennyi energia szükséges,meg már egy 20-30 km/h-val mozgó testnek.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós támogatásból tűnik el a szemét

A Nagybajcs határában felhalmozott hulladék 326 millió forintos európai uniós támogatásból tűnik el.… Tovább olvasom