Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

KÉSZ-koncert: Villámlás, mennydörgés

A pedagóguskórus jubileumi koncertje és a színházi premier mellett is telt házas koncertet adtak szombaton a filharmonikusok a KÉSZ hagyományos estjén a Richter Teremben.


A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete jótékony célú rendezvényén minden évben átadják a Győri Nemzeti Színházért – KÉSZ Alapítvány Szent István-díját. A koncert szervezője, dr. Lanczendorfer Erzsébet az elismerés átvételére idén Ungvári Istvánt szólította, az ő nevében azonban Nagy Viktor színigazgató vette át a díjat, lévén a színész éppen az este tartott premier főszereplője.

A filharmonikusok telt ház előtt játszhattak a Richter Teremben. Fotó: K. Cs.
A filharmonikusok telt ház előtt játszhattak a Richter Teremben. Fotó: K. Cs.

Koncsol László szlovákiai magyar író, költő, műfordító, az est fővédnöke Márk evangéliumából a csodálatos kenyérszaporítás történetét idézte, amikor Jézus a rá váró ezreket ˝megszáná, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok˝. A képet XXI. századi állapotunkhoz hasonlította: a szegénység ismét nemcsak a testi, de a lelki táplálék hiányát is jelenti.

Dr. Lanczendorfer Erzsébet Böjte Csaba testvér leveléből idézett. Ő a haza állapotát az idegen kéz által megbolygatott, össze nem záró állományú, viharvert erdőhöz hasonlította. A filharmonikusok fergetegesen el is játszották erre Johann Strauss Villámlás és mennydörgés polkáját. Az est legnagyobb tapsát azonban az Éljen a magyarért kapták. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajóbábony: megbékélést sürgetnek

A megyei önkormányzat legutóbbi nemzeti bizottsági ülésén az első tíz hónap munkájának értékelése… Tovább olvasom