Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -1°C | 6°C Még több cikk.

Kerékpárral, rollerrel, gyalog a klímáért

Zöldmérföldet gyűjthetnek azok a gyerekek, akik a "Mozdulj a klímáért!" kampány akcióhetének résztvevőiként környezetbarát módon – például biciklivel, görkorcsolyával, rollerral – mennek iskolába. A legeredményesebbeket díjazzák.
Az Európai Klímaszövetség kilenc évvel ezelőtt kezdeményezte azt a kampányt, amelynek célja, hogy a részt vevő diákok többek között gyalog, biciklivel, görkorcsolyával, rollerral, busszal vagy vonattal jussanak el otthonról az iskolába. A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és a Reflex Környezetvédő Egyesület jóvoltából idén először magyar iskolák is csatlakozhatnak a "Mozdulj a klímáért!" kampányhoz.
Lajtmann Csaba projektfelelős lapunknak elmondta: az április 11-én kezdődő akcióhéten a gyerekek zöldmérföldeket gyűjthetnek a környezetbarát közlekedésért, amit a szervezők bélyeggel jutalmaznak.

– Ezekkel a gyűjtőfüzetbe beragasztott utakkal, zöldmérföldekkel csatlakoznak a többi európai ország diákjaihoz, részt vesznek abban a jelképes utazásban, amelynek célja, hogy ezekkel a zöldlépésekkel minél messzebb sikerüljön eljutni a Föld körül. Emellett a diákok a klímavédelemhez, klímatudatossághoz kapcsolódó játékos feladatokat oldhatnak meg, illetve a közreműködő társadalmi szervezetek a kampány ideje alatt működési területükön előadásokkal segítik a jelentkező iskolákat – említette Lajtmann Csaba.

A projektfelelős beszélt a kapcsolódó feladatokról is, amelyek különféle – például étkezés, bevásárlás, hulladék, víz, energia, közlekedés – témakörökben mérik fel a gyerekek környezettudatosságát. Az akcióhét végén a legtöbb zöldmérföldet összegyűjtő iskolákat díjakkal jutalmazzák.

Lehet jelentkezni. A kampányhoz még március 21-ig lehet jelentkezni a mozduljaklimaert@gmail.com drótpostacímen. A csatlakozó iskoláknak a kampányt megelőzően elküldik az akcióhét anyagát, a feladatlapokat, a bélyeggyűjtőt és a bélyegeket. A jelentkezési lap letölthető a http://www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu oldalról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három társaság több mint 50 transzformátort lopott

Információnk szerint több mint 50 berendezés látta kárát a bűnözők tevékenységének. Tovább olvasom