Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Kérdések és válaszok a szellemi tulajdonvédelemről

Az Új Széchenyi Terv fenti kódszámú pályázata segítséget nyújt az innovációs eredmények hasznosításában, az új megoldások meghonosításában.


Innováció - Szellemi tulajdon védelme - Versenyelőny

A GOP-2011-1.3.1/C - Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis és középvállalkozások részére

A pályázat célja az újszerű technológiák, eljárások alkalmazásának bevezetése a termelés folyamataiba, az elért innovációs eredmények jogvédelme.

Régiónkban sok vállalkozás végez termékfejlesztést. A pályázat kiváló lehetőséget nyújt a megyei kis- és középvállalkozók számára, hogy az ötleteikben rejlő piaci lehetőséget valóra váltsák, melyhez kapcsolódóan az eszközbeszerzésre is támogatást nyerhetnek.


Török Antal
Török Antal
 

Pályázhatnak gazdasági társaságok, szövetkezetek és egyéni vállalkozók, amelyek létszáma az utolsó lezárt üzleti évben legalább 1 fő volt.

Pályázni lehet a munkatársak alkalmazásának támogatására, eszközbeszerzésre és iparjogvédelemmel kapcsolatos tevékenységre egyaránt.

Az igényelhető támogatás mértéke 5-25 millió forint, legfeljebb 65%-os támogatási mértékkel. A pályázatok benyújtása 2012. december 31-ig lehetséges.

A felhívás tartalmának megfelelően akár a vállalkozás védjegye is, illetve a védjegybejelentés, mint az iparjogvédelem egyik eszköze megfelel a pályázat által előírt három innovációs feltétel egyikének.

Tehát a pályázat F.1.2. "Kiválasztási kritériumok" táblázatában a 9. pont értelmében az egyik innovációs feltétel a legegyszerűbben teljesíthető, amennyiben a pályázó cégnevének, logójának védjegybejelentése megtörténik.

A védjegyoltalom lényege az, hogy a védjeggyel azonos vagy összetéveszthető megjelölést, grafikát senki más ne használhasson. Az oltalom ideje 10 év és korlátlan ideig hosszabbítható, fenntartható.

A védjegy forgalomképes jog, ezért arra másnak használati engedély adható, átadható, apportálható, sőt bevihető franchise hálózatba is.

A védjegyjog megszerzésével kapcsolatban a pályázó részéről szükséges megadni a tájékoztatást arról, hogy milyen tevékenységi körben, milyen árukra, szolgáltatásokra kívánja a megjelölést használni.

Ezek alapján lehetséges az áruosztályok körét meghatározni, illetve az előzetes védjegykutatást elvégezni, a mások által már bejelentett megjelölésekkel, érvényes védjegyekkel való ütközés elkerülése érdekében.

A kutatás pozitív eredménye alapján történik a szakszerű bejelentés elkészítése és benyújtása a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához.

Természetesen az innovációs pályázat feltételeként – a fent említett védjegyen kívül - találmányi szintű megoldás vagy termék/csomagolás is oltalmazható.

Ez esetben az azokkal kapcsolatos előzetes iparjogvédelmi kutatást, esetleg szabadalmi vagy formatervezési mintaoltalmi bejelentést szükséges elkészíttetni.

A megyei vállalkozások, alkotók részére Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Enterprise Europe Network Szellemi Tulajdonvédelmi Információs Pontjának regionális szellemi tulajdonvédelmi, iparjogvédelmi információs szolgálata térítésmentes tanácsadással áll rendelkezésre a fenti kérdésekben.

Részletes tájékoztatást kaphatnak a pályázattal kapcsolatos iparjogvédelmi eszköz kiválasztását, azok költségvonzatait illetően is. (előzetes kutatás, szabadalmi-, használati mintaoltalmi, formatervezési mintaoltalmi bejelentés, védjegybejelentés)

A szellemi tulajdont érintő bármely oltalom megszerzésének szakmai követelményét érintően, de általánosságban is ingyenes tanácsadást kaphatnak, Ötlet -Találmány - Szabadalom - Know-How * Használati mintaoltalom - Formatervezési mintaoltalom * Védjegy - cégnév - terméknév - logó - szlogen – doménnév védelme * Előzetes jogi helyzet feltárása - Kutatások * Szerzői jogi ügyekben - arculat-, kiadvány-, grafikai tervek, szoftver egyéb művek regisztrálása * Hasznosítási- és licenc ügyek * Jogsértések - áru hamis jelölése – bitorlás – tisztességtelen piaci verseny – jellegbitorlás kérdéskörökben kereshető:
Török Antal iparjogvédelmi igazságügyi szakértő, 96/517 867, 413 688 vagy 20 9569721; 96/520 200, iparjog@gymskik.hu, iparjog@fmmc.hu, www.iparjog.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárták a nyomozást az abdai kertészet bontása ügyében: nem történt bűncselekmény

Az 1-es főút melletti díszkertészet elbontása kapcsán a Komárom-Esztergomi megyei rendőrség hűtlen… Tovább olvasom