Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Képviselői bizonyítvány: ötvennyolc hiányzás

Győr - Összesen 58 hiányzást hozott össze a 36 győri képviselő a tavalyi közgyűléseken. Akadt, aki minden tíz szavazásból hetet kihagyott.

A győri polgármesteri hivatal Kisalföld számára készített összesítése szerint a városi közgyűlés 17 ülést tartott tavaly: a nyitány szokás szerint a január közepi közmeghallgatás volt, míg a záróakkordot a december 18-i díjemelések jelentették. A képviselők kifejezetten nagy számban látogatták az üléstermet, a statisztika szerint egy-egy politikus átlagosan egy-két alkalommal hiányzott.


Eminensek csak a Fidesznél és a Kereszténydemokrata Néppártnál voltak: Borkai Zsolt polgármester, Borsi Róbert, Ecker Gyula, Fűke Géza, Gangl András, Kovács Tamás, Németh Zoltán alpolgármester, Ottófi Rudolf alpolgármester, Sík Sándor, Simon Róbert Balázs alpolgármester, Somogyi Tivadar alpolgármester, Szabó Erik és Szabó Jenő minden alkalommal megjelent. További nyolcan – köztük van Bárány István Pro Urbe-frakcióvezető, valamint a szocialista Hegyi Zoltán és Schreiner László – mindössze egy-egy ülést hagytak ki.

A csúcstartó Dézsi Csaba András, aki hétszer hiányzott, közte négyszer zsinórban azután, hogy tavasszal leváltották Fidesz-frakcióvezetői posztjáról, valamint visszahívták bizottsági és gazdasági társaságoknál betöltött pozícióiból. Öt-öt alkalmat mulasztott az MSZP-s Bécsi Zoltán és Sághy Zsolt, míg Mohos Péter (Szabad Demokraták Szövetsége), Pádár László (MSZP) és Szijjártó Péter (Fidesz) négyet-négyet.

A frakciók összevetésében a kereszténydemokrata az első, amely 98 százalékos részvételi arányt produkált.

A Fidesz erejéből 94, a Pro Urbe Egyesületéből 91, a Magyar Demokrata Fóruméból 85, az MSZP-éből 84 százalékos hányadra futotta.

Pontosabb képet kapunk, ha azt vesszük alapul, ki hány szavazásban vett részt, ugyanis ha valaki csak néhány percig tartózkodik az ülésteremben és aláírja a jelenléti ívet, a statisztika szerint már nem hiányzik. A 36 tagú mezőnyben három olyan képviselő van, aki az összesen 707 voksolás több mint felénél nem nyomta meg valamelyik gombot. Szabó József (Magyar Demokrata Fórum) a döntések 48, Sághy Zsolt 47, Dézsi Csaba András pedig 31 százalékában vett részt. 52 százalékos hányadot produkált Schmidt Péter (MDF) és Szijjártó Péter.

Ezt a listát a fideszes Ecker Gyula vezeti: ő 699-szer szavazott, ami 98,44 százalékos arány. A dobogóra két párttársa, Simon Róbert Balázs és Gangl András fért fel, néhány tized százalékkal lemaradva. Borkai Zsolt 97,03 százalékkal a nyolcadik.

Közgyűlés: A 36 tagú mezőnyben három olyan képviselő van, aki az összesen 707 voksolás több mint felénél nem nyomta meg valamelyik gombot.
Fotó: Kisalföld-archívum

Olvasóink írták

 • 5. Primax 2009. január 04. 07:24
  „No comment...”
 • 4. joco 2009. január 04. 06:52
  „Ez a cikk akkor lenne teljes ha szerepelne, hogy igazolt vagy nem igazolt hiányzásról van szó.
  Mivel a "polgári" munkahelyen csak ovosi papirt fogadnak el "hiányzás "-nál én , náluk is ha nincs "papirja" akkor azt a szankciot szabnák rájuk mint a polgári életbe.Gondolom a hiányzok többségét egy "polgári" munkahelyről hiányzásaik miatt kirugnák.Na de ök mások ="Állatfarm: a legelsök az egyenlök között? "”
 • 3. antikomcsi 2009. január 03. 13:33
  „Ne álszenteskedjetek! ( bár jó divat a politikusokat szidni )”
 • 2. Fedayn 2009. január 03. 13:24
  „Szarháziak!”
 • 1. Judytka 2009. január 02. 19:53
  „Aki kettőnél többet kihagy,ki kellene rúgni,és megvonni a járandóságát!Mi a fenét képzelnek ezek???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levente a megye első újévi babája

Győr-Moson-Sopron - A megye első újévi babája csütörtökön, 4 óra 33 perckor született Győrben, a… Tovább olvasom