Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Kényszerpályán a kerékpárturizmus

Öt évvel ezelőtt „befagyott” a kerékpárturizmus fejlesztése a megyeszékhelyen.
A külföldiek áttekernek a Szigetközön, eltöltenek a városban két kellemes napot, de tovább nem terveznek. Van remény elmozdulni a holtpontról...

Uniós pályázatuk elbírálására vár a győri George Kerékpárcentrum Sportegyesület (George KSE). A turizmusfejlesztésbe népszerű rendezvényei révén csöppent, kétszáz tagot számláló szerveződés vezetője, Kiss György reméli: bár az első lépéseket állami és uniós pénzekből kell megtenni, öt év múlva talán már a vállalkozók is látnak biztosítékot befektetéseik megtérülésére.

A győri kerékpárturizmus kényszerpihenőre kényszerült. Osztrák, német, szlovák kerekesekkel gyakran lehet találkozni a szigetközi utakon, a megyeszékhelyről azonban nem tudnak biztonságosan továbbtekerni. Kiss György szerint átlendítene a holtponton egy Győr–Balaton, illetve egy Győr–Budapest összekötő kerékpárút.

A magyar tenger felé – főleg a Bakonytól Veszprémig – veszélyes két keréken, a Budapest felé vezető szakasz kiépítésére azonban van remény: a Duna töltésén vezetne az út, Győr, Esztergom, Visegrád érintésével.

A George KSE nemrég uniós pályázatot nyújtott be egy régiós kerékpáros-kölcsönző központ kiépítésére. Psztől megkezdődhetne a munka, melynek eredményeképp több ezer bérelhető bicikli kerülne a régióba – hotelekbe, turisztikai centrumokba. Épülhetne kondicionálóterem, kerékpárosraktár, javítóbázis és oktatóközpont, ahol a kerékpárostúra-vezetőket képeznék. A pályázók ígéretet kaptak a város vezetésétől: kedvező döntés esetén helyet adnának a centrumnak. Kiss György szerint akármilyen gyorsan bírálják el a pályázatot, bármilyen gyorsan mozdulnak rá meg a pénzek, évek kellenek a megvalósításhoz. Márpedig, ahogy fogalmazott: „már most el vagyunk késve".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új ház épült albérlőknek

Saját beruházásában „piaci bérházat" épített egy lerobbant épülete helyére a győri Kálvária utca 33. szám alatt az Inszol rt. A lakásokat interneten és másutt is meghirdette, hasonló bérleti díjért, mint a „szabad forgalomban" az albérlet. A tizenhat, különböző méretű lakásra huszonhárman pályáztak, ám végül (visszalépések okán) csak egy esetben került sor licitre. Tovább olvasom