Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Kell a Bolgányi, ha lezárják a mecsérit

"A mecséri Mosoni-Duna-híd felújítása, átépítése tudomásom szerint egy évet is igénybe vehet. Ha ezalatt elzárják a forgalomtól, akkor különösen indokolt lenne a Bolgányi-híd felújítása" – mondta Csaplár Zoltán mecséri polgármester.

Amint arról a minap beszámoltunk, napi ezer gépjármű halad át az Alsó-Szigetközt a Rábcatorokkal és Kelet-Hansággal összekötő Bolgányi-hídon, a tárca úgy tűnik, mégis a 10 milliós felújítás helyett inkább kerékpáros és gyalogos műtárgyként használná.

A mecséri híd rekonstrukcióját viszont támogatnák: az 1,1 milliárdba kerülhet.

Csaplár Zoltán mecséri polgármester is úgy látja: szükséges lehet a Bolgányi-híd felújítása.

"A korábbi egyeztetések alapján a mecséri műtárgy nagyobb átalakításon mehetne keresztül, többek közt meg is emelnék azt. A munkálatok ideje – ha a szükséges források is rendelkezésre állnak majd – egy évet vehet igénybe.

Ezalatt vélhetően lezárják a hidat a forgalom elől: emiatt is fontos lenne a Bolgányi-műtárgy felújítása. Sőt: a Lickópusztai-hídnak is fontos szerepe lehetne ebben a helyzetben. Mindenesetre az oda vezető út állapotát folyamatosan javítjuk" – mondta.

Babos Attila dunaszegi polgármester elmondta: téves a nemzeti fejlesztési miniszter nemrégiben küldött válaszlevelében azon állítás, miszerint a Bolgányi-híd országos közútként való kialakítása a Győr-Moson-Sopron megyei hálózatfejlesztési tervben sem szerepel.

"A valóság az, hogy a megyei közgyűlés és a megyei területfejlesztési tanács által elfogadott Győr-Moson-Sopron megye mellékúthálózat-fejlesztési terve javasolja, hogy az útszakasz kerüljön az országos közúthálózatba" – mondta.

Olvasóink írták

  • 1. fityesz 2011. december 29. 13:35
    „Nem tudja a jobb kéz,mit akar a bal.Magyaro.2011.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BUÉK! Szilveszteri forgalomkorlátozás

A Győri Rendőrkapitányság ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el december 31-én 20.00 óra –… Tovább olvasom