Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Kara Ákos lesz a megyei közgyűlés új tagja

Ülést tartott január 27-én Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottság, ahol a választási eljárásról szóló törvény (Ve.) alapján megállapította, hogy a megyei közgyűlési mandátumáról lemondott Széles Sándor megyei közgyűlési képviselő helyébe – a jelölő szervezetek bejelentése alapján – a FIDESZ-KDNP Győr-Moson-Sopron megyei választókerületi közös listáján szereplő Kara Ákos lép.

Előzmények, háttér:

Széles Sándor, a megyei közgyűlés tagja 2010. december 31. nappal lemondott képviselői mandátumáról. A képviselő 2010-ben a FIDESZ-KDNP Győr-Moson-Sopron megyei választókerületi közös listájáról szerzett képviselői mandátumot.

A jogszabály alapján, ha a megyei listáról megválasztott képviselő kiesik, helyére a jelölő szervezet a megüresedéstől számított 30 napon belül jelentheti be az új jelöltet az illetékes választási bizottságnál. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény szintén kimondja, hogy ha a megyei listáról megválasztott képviselő kiesik, helyére az eredetileg bejelentett listáról a jelölő szervezet által bejelentett jelölt lép. Ha a jelölő szervezet a fenti határidőig nem jelenti be a jelöltet, a megüresedett helyre a listán soron következő jelölt lép.

2011. január 25-én dr. Szakács Imre, a FIDESZ és a KDNP jelölő szervezetek által a lista állításával megbízott kapcsolattartó a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) elnökéhez címzett levelében bejelentette, hogy a 2010. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása során a Győr-Moson-Sopron megyei választókerületben állított közös listáról Kara Ákost jelöli a megyei közgyűlésbe.

A TVB a bejelentés alapján megvizsgálta a jelölő szervezetek által 2010. évben a Győr-Moson-Sopron megyei választókerületben állított közös listát, melyen Kara Ákos szerepel. A TVB megállapította, hogy a mandátum megüresedésétől számított 30 napon belül a közös listát állító jelölő szervezetek az új képviselő személyére érvényes bejelentést tettek.

A fentiek alapján a TVB megállapította, hogy a megyei közgyűlésben Széles Sándor megüresedett helyére Kara Ákos szerez mandátumot.

Kara Ákos a megyei képviselőtestület február 18-i ülésén teszi le esküjét és veszi át megbízólevelét, képviselői jogait ettől fogva gyakorolhatja. Ekkor döntenek a közgyűlés alelnöki tisztét betöltő személyről is. Az alelnök személyére dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke tesz javaslatot, a döntést a testület hozza meg.

Olvasóink írták

  • 2. Révfalui-szúnyog 2011. február 05. 11:49
    „A társadalmi megbizatás, mint duma remek, mert ugyebár azt jelenti, hogy ingyen. Az átlagpolgár pedig ájuldozhat, hogy micsoda nagyvonalú gesztus ez. Csakhogy egészen másról van szó. A kapcsolatrendszerről, amely a társadalmi megbizatásban, a fel nem vett jövedelem ellenére is jól működik, s a valódi pénz abban van. Az ogy.-i képviselők is kapcsolatrendszereiken keresztül keresik a mesés pénzeket, nem a fizetésükből gazdagodnak. Én nem engedném meg egyetlen politikusnak se, hogy több tisztséget töltsön be. Persze legjobb volna, ha egyet se töltenének be, talán előbbre lennénk. Nekem a régi világ tetszik, amikor egy-egy úr a fejével játszott, s ha rossz időben fogta a király pártját, vagy épp szervezkedett ellene, a feje pillanatok alatt elgurult a piactéren. Volt felelőssége az állásának. Ma semilyen felelősségük sincsen a rengeteg lopott pénz eltüntetésén kívül. Sötét középkor, mondják a történelemkönyvek. Sötét modernkor, mondom én.”
  • 1. fióka 2011. február 03. 14:39
    „Ákos fiam közsd fel a gatyádat mert vagy mártír leszel vagy beleolvadsz a kohóba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz a sashegyi szemétlerakóban Győrben - Galéria

Körülbelül száz bála szemét égett a sashegyi lerakóban vasárnap - értesült a kisalfold.hu vasárnap… Tovább olvasom