Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Kampány a fiatal igenekért

Győr - A tandíj eltörlése érdekében meghirdetett március 9-i népszavazás igenje mellett kampányol a Fidelitas. A szervezet vezetői csütörtökön a megyeszékhelyen tartottak sajtótájékoztatót.
„A Fidelitas győri szervezete támogatja a Fidesz tandíjellenes kampányát" – hangsúlyozta csütörtökön Fekete Dávid városi alelnök, majd megjegyezte: mindenkit arra biztat, menjen el március 9-én szavazni és igenjével segítse, hogy a továbbtanulás ne pénz, hanem tehetség, tudás és szorgalom kérdése legyen. Szólt arról is, hogy a jövő héttől szórólapokkal is kampányolnak az ügy mellett.

A sajtótájékoztatón Ágh Péter országgyűlési képviselő, a Fidelitas országos alelnöke számba vette a jelenleg regnáló kormány fiatalokkal kapcsolatos, be nem váltott ígéreteit, majd ő is azt hangsúlyozta: a fiatalok március 9-én saját jövőjükre mondanak igent.

Vagyis: 5 perces ráfordítással minimum 500 ezer forintot takarítanak meg maguknak. Csepreghy Nándor, a Fidelitas kampányigazgatója úgy nyilatkozott: a jövő a népszavazás igenjeivel kezdődik, s többek között azt ellenzi, hogy megvalósuljon a „vagyonalapú szelekció".

Olvasóink írták

 • 5. Nagymama 2008. február 27. 07:16
  „A Főiskolán azt mondták a kisunokámnak, hogy az nem tandíj amit fizet, hanem költségtérítés. Azt továbbra is fizetni kell. Ausztriába azért jár ki mert ott rendesen megfizetik. A Gyurcsánnak ehhez semmi köze. A lányom is kijárt korábban. Mindenesetre 3 igen, mert most már a gáz és a villany is soron van! Az biztos olcsóbb lesz, ha 3 az IGEN! Erről már a rádió is beszélt, nem lesz emelés!”
 • 4. gyakor 2008. február 22. 17:50
  „Kedves Nagymama!
  Az, hogy elmennek szavazni és a tandíjmentességre szavaznak, találkozik egyetértésemmel. Hogy, miért értek egyet, azt talán később lesz alkalmam megmagyarázni.
  Az amiért Önt szólítottam meg, a következő: Felháborodásomat tudom csak kifejezni akkor, amikor ilyen nyilatkozatokat hallok. Igaza van, támogatni kell Gyurcsány Ferencet: "ha nem tetszik el lehet menni" . Azok akik maradnak, velük mi lesz??? Miért mondja, hogy alig várja, hogy lemondjon a Gyurcsány? Ez az ember lemondani sosem fog, más törvényes módszert kell találni.
  Remélem nincs harag és továbbra is három IGEN!”
 • 3. teloka 2008. február 22. 17:13
  „Nagymama: magánuton tanul az unoka?”
 • 2. arr 2008. február 22. 10:32
  „nagymama ez a gond idehaza fősuli utánna irány ausztria a saját pénzén igen de az államén azért mégse”
 • 1. Nagymama 2008. február 22. 07:22
  „Az unokám jelenleg 135.000,- Forintot fizet tandíjként félévente. Én is elmegyek szavazni, de mi többet fogunk megspórolni, mint 500.000,- Forint. Sokan vannak akik ennyit fizetnek, 8 félévre az több, mint 1.000.000,- Forint. Az egész rokonság megy szavazni. Szerencsére már megvan már az állása az Osztrákoknál, ha végez a sógorom unokahugának a szállodájában fog dolgozni, már most is kijár takarít, mos, mosogat. Már gyűjt az anygyalom. Alíg várom, hogy most a szavazás után lemondjon a Gyurcsány. A gázt, az üzemanyagot, a villanyt is sokkal olcsóbban kapjuk majd. Minden sokkal jobb lesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Festett tükörképek, mesélő festmények

Győr - Szenvedélyes színekkel, különös, de szemet gyönyörködtető kompozíciókban jeleníti meg korunk… Tovább olvasom