Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kálóczy téri éjszakai élet - megkérdeztünk néhány egyetemistát a közbiztonságról - videó!

Két-három évvel ezelőtt több rendbontás is beárnyékolta a hétvégi éjszakákat a Kálóczy téren. Verekedés, lopás, késelés. A területet már kamerák is figyelik. Megkérdeztünk néhány hallgatót az éjszakai élet biztonságáról.

A Kálóczy téren több verekedés is történt a hétvégi bulik idején 2-3 éve.

Mivel a környéken több szórakozóhely is található, a bulik nem csak a szórakozni vágyókat, hanem a balhézókat, bűnözőket is vonzották.

Két-három éve volt itt késelés, verekedés és egyéb rendbontás is.

A területet azóta bekamerázták és a rendőrség is többször tartott razziákat, ellenőrzéseket a Kálóczy téren.

Kálóczy tér Győrben.
Kálóczy tér Győrben.

Úgy tűnik, ennek lett is eredménye. A kisalfold.hu által faggatott hallgatók többsége nem tud, vagy nem hallott hasonló balhékról, melyek pár éve történtek.

Ám találkoztunk olyannal is, akinek voltak kellemetlen élményei az utóbbi időkben is.

Szerencsére azonban a legtöbb bulizni járó fiatal jónak tartja a közbiztonságot, ugyanakkor úgy gondolják: lehetne gyakoribb és intenzívebb is a rendőri jelenlét a győri éjszakában.

"Vannak olyanok, akik nem bulizni mennek a szórakozóhelyekre, hanem kötekedni vagy balhét provokálni. Sajnos, ilyenek mindenütt vannak" - mondta el kérdésünkre egy hallgató.


Videó: Cseh Róbert


Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. mecsoka 2011. április 29. 11:37
  „#19 támogatom! :D”
 • 20. lajoos 2011. április 28. 20:32
  „Szerintem Túrabakancs indulj a választásokon.Ha,csak ennyi a programod,akkor is simán nyersz. :-D”
 • 19. Túrabakancs 2011. április 28. 17:43
  „Az összes cigányt be kéne sorozni katonának, és megtámadni Romániát.
  Ha győzünk, miénk Erdély.
  Ha veszítünk, miénk Magyarország!”
 • 18. mecsoka 2011. április 28. 13:42
  „#14 Gyoriboszi! Sziaaa! :D Tökéletes jellemzés a családunkról :D”
 • 17. vanessa 2011. április 28. 11:10
  „szép napot!nem semmi ez az egész,magyarnek kell félni,”
 • 16. Phobos 2011. április 28. 10:54
  „Cigók: Tavaly az árvíz folyt, idén [magyar]vér fog folyni, ha ezt akarják! (teljes cikk!)

  A mai napilapok közül messze a legkorrektebbül a Magyar Nemzet tudósított a tegnapelőtt éjjel Gyöngyöspatán történtekről. Mivel cikkük számtalan, eddig nem publikált és a helyi cigókra nézve nem túlságosan hízelgő, a mindennapi cigányterrort szemléletesen bemutató tényt tartalmaz, beszkenneltük (emiatt, mint mindig, csak és kizárólag nálunk olvasható az interneten), és közreadjuk.

  A Magyar Hírlap ezzel szemben nem állta meg, hogy ne jobbikozzon, valamint cigányt védjen egy jót és ezzel - hitelesség és elfogulatlanság szempontjából - ,,agyoncsapja" az anyagát. Bár leközölték olyanok véleményét is, akik a cigányterrorról számoltak be, jó pár olyan embert is megszólaltattak, akik szerint a világon semmi gond nincs a helyi cigánysággal. Legalábbis a sors furcsa fintora, hogy a nyögvenyelős cigányvédésükkel és -mosdatásukkal finoman szólva szembement a címlap alján, jobb oldalt található Echo TV-reklám, amely cigányterrorról írt. A tegnap már említett zsIndexes beismerésről (hogy ti. az érintett településen a zsIndex egyetlen egy(!) olyan nemcigányt nem talált, aki ne akarta volna elüldözni a cigányokat az egész országból) nem is beszélve. Pápább (cigányvédőbb) akar lenni a Magyar Hírlap a Pápánál (a balliberálisoknál), úgy tűnik.

  A Népszabadságról meg csak annyit, hogy egy majdnem féloldalas ,,menekülő", pityergő gyerekfényképpel vezette be a cikkét:

  Azaz, kb. azt csinálta, mint a zsIndex a nevezetes ,,menekülős", 100%-ig hazug cikkében. Ezzel a korrektségük, szavahihetőségük, komolyan vehetőségük maradékát is egy csapásra agyonvágták. Persze a cikkük is trágya volt - már a címéből (,,Újra csomagoltak a cigányok") sejthető, mire (cigányüldözés, szegíneket senki se szeresse stb.) ,,hegyezték" azt ki.
  A Nemzet-cikk:

  Gyöngyöspata békét akar
  A tegnap éjjeli gyöngyöspatai verekedésre másképp emlékeznek a romák, a véderősök és a rendőrség. A faluban ugyanakkor nehezményezik, hogy a magyarok véleményére eddig senki nem volt kíváncsi, a legtöbb médium csak a romák sérelmeit közvetíti. Gyöngyöspatán mindenki békét akar, a lakosság, az egyház és az önkormányzat is, ám a romák szervezett menekítése felveti a kérdést: kinek nem érdeke a béke a községben?

  Te milyen tévé vagy? Gyere már ide! Üzenjük a kormánynak, hogy űzze ki ezt a csürhét a faluból, mert a cigányok már menekülni akarnak! - kiáltozza Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke Gyöngyöspatán. A Bem utca elején rendőrautók parkolnak, a házak előtt cigányok ácsorognak. Az aszfalton véres folt virít a reggeli napfényben, az esti verekedésről tanúskodik. A roma vezető szerint egy tizennégy éves, szellemileg sérült (Kuruc.info: melyik cigány nem az? Hiába, a vérfertőzés, belterjesség ,,eredménye" az, hogy alig van ép elméjű cigány... Nem csoda, hogy sehol se sikerült a civilizálásuk, a háziasításuk, és kivétel nélkül minden másik nép kőkeményén odacsap nekik) cigány fiút ütöttek le a Véderő faluban tartózkodó tagjai.

  - Miért verték meg a fiút? - fordulok egy kapujában álló roma férfihoz.

  - Mert cigány! - feleli.

  Farkas közben folyamatosan kommunikál a médiával. - Ezeket vedd fel, öcsém! Lássátok, gyerekek: a redőny is szét van verve, kővel dobták be ezek a rasszisták. Ezt a családot terrorba sodorták, tizennégyen költöztek el az éjjel - irányít a roma alelnök. - És ezek az állatok kapnak rendőri védelmet, mi meg nem alszunk két hónapja, gyötörnek, szenvedünk. Menjenek oda fel, azt a családot vasdorongokkal támadták meg - mutat a domboldal egyik házára.

  - A Véderő meg a Betyársereg három tagja jött erre kutyával úgy negyedórája, botokkal, széklábakkal fenyegetőztek. Azt ordítozták: ,,Meneküljetek, büdös cigányok!" Az egyik idekiáltott,

  hogy nem érdekli a börtön, négyet-ötöt közülünk magával visz a pokolba - sorolja Pikács László családfő. (Kuruc.info: hárman, botokkal, meg egy kutya száz ellen? Ez még akkor se lenne hihető [lásd még: életszerűség - hárman száz ellen csak úgy állhat helyt, ha igen komoly tűzereje van], ha gépfegyver lett volna náluk, hát még így...)

  A Véderő tagjai innen nem messze egy helyi férfi családi házában vertek tanyát. Érdeklődésünkre közlik, csak a parancsnok, Eszes Tamás nyilatkozhat a médiának, de készséggel odavezetnek hozzá.
  A vezér ,,ne bántsd a magyart, mert pórul jársz" feliratú pólóban válaszol a média kérdéseire. Másképp emlékszik az este történekre, elmondja, négy emberét majdnem lemészárolták a cigány származású bűnözők, ahogy Magyarország-szerte is ölik a védtelen idős embereket.

  - Százhúsz cigány támadt négyre vasdorongokkal, botokkal felfegyverkezve - közli (az állítása szerint) tíz-húsz főnyi Véderő főnöke. Szerinte egyértelmű mi folyik a településen: a liberális baloldal provokációja.

  Janicsek Jánost, az egyik sértettet már kiengedték a kórházból. Úgy emlékszik, este vendégségbe érkeztek, de nem találták otthon ismerősüket, mire, mint egy ,,hangyaboly" rájuk támadtak a cigányok. Állítja, összehangolt, előre kitervelt támadás érte őket, mert a falu fenti részén a cigányok műbalhét rendeztek, amire az összes rendőrt odavezényelték, ezalatt érte őket a roma attak a község másik végében.

  - Hogy lett vége a verekedésnek?

  - Valaki hívta a rendőröket, hál´ istennek, mert lehet, hogy különben most nem beszélnénk itt - szögezi le. Hozzáteszi még: ő járt a legjobban, mert egyik társának kitört az ujja, egy másik állkapocscsonttörést szenvedett.

  A Coop áruház eladói is az este történéseit taglalják. Mint mondják: naponta számtalanszor vágják a fejükhöz a boltba betérő cigányok, hogy ,,kapd be", és a ,,a rák essen beléd". - Nem lehet őket lerázni, ha nincs pénzük, azt mondják, majd máskor behozzák az árát mondja egy pénztáros. Egy másik hölgy megjegyzi: azt üzeni a romák pártján állóknak: csak egy hétre költözzenek le a cigányok közé. - Miért annak fogják pártját, aki lop, folyamatosan arról, hogy meglopják, nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illetik őket.

  Közben a cigánysoron megjelenik egy hatalmas luxus BMW, tulajdonosa láthatóan élvezve a média érdeklődését kijelenti: két autóbusznyi roma biztonsági őrt hoz a faluba, hogy minden házat külön védjenek, csak az engedélyre vár. - Tavaly az árvíz folyt, idén vér fog folyni, ha ezt akarják! - közli. (Kuruc.info: nem csak ők ígérték be a folyó vért: a Csillebércről hazatérő cigók kapásból úgy nyitottak, hogy ,,itt vér fog folyni". Úgy is cselekedtek: azonnal rá is támadtak egy ártalmatlan, nekik még csak véletlenül sem beszóló bámészkodóra...)
  Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azonban nem tud az engedélyre váró több-busznyi cigányról. A hatóság verekedéssel kapcsolatos verziója is más a romák által elmondottakhoz képest, Soltész ugyanis nem tud két külön verekedésről, vélelmezi, a roma fiatal is a két csoport közti összecsapás során sérülhetett meg.

  Délután egykor úgy negyven roma, jobbára asszonyok és gyerekek sorakoznak fel a buszmegállóban. Begurul a helyközi járat, a cigányok megrohamozzák, ott is nyomulnak a buszra, ahol nem lehet fizetni... (Kuruc.info: no comment - még fizetni sem hajlandóak ezek a sáskák...)
  Horváth László, a kormány megbízottja az eset kapcsán elmondja: kora reggel tanúja volt, amikor Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke és a társaságában érkezők arra ösztönözték a helyi cigányokat, hogy meneküljenek el, mert ,,itt nekik már nincs otthonuk". - Azt hangoztatták: menjenek fel a romák a fővárosba, egyesítsék erőiket a budapesti cigánysággal, és a parlament előtt tüntessenek. Ezzel az a céljuk, hogy a kormányt és az országot lejárassák külföldön. Hogy a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságnak ez a két hónapos politikai fesztivál eddig negyvenmillió forintjába került, arról persze senki nem beszél - vélekedik.

  A helyi képviselő-testület is elutasítja a Gyöngyöspatát ért megbélyegző nyilatkozatokat, mivel szerintük az ország több száz településén éppen olyan a probléma (Kuruc.info: gyk. a cigányterror), mint náluk, esetük nem elszigetelt jelenség.

  - Nyomatékkal kérjük országunk és a parlamenti pártok vezetőit, hogy helyben tájékozódjanak a tényleges helyzetről - kérte Matalik Ferencné alpolgármester a politikusokat, mivel az önkormányzat véleménye szerint a politikai erők és a média eddig leginkább a maga kénye-kedve szerint, pusztán önös érdekből vagy politikai tőke reményében, sokszor elferdítve, tájékozatlanul és túlzó módon nyilatkozott.

  Hangsúlyozták: a község békét akar, amelynek megteremtését kizárólag a kormánytól és a rendőrségtől várják.

  VISSZATÉRÉS. Lapzártakor jött a hír, hogy a Gyöngyöspatát félelmükben elhagyó romák egy része visszatért a településre.”
 • 15. gondolat1234 2011. április 28. 09:47
  „mecsoka: A Zátony környékén mindig is barnabőrüeket láttam bandázni. Egyszer kissé illuminált állapotban nekimentem az egyiknek, óriási mákom volt, hogy nem szedtek ott helyben szét...”
 • 14. gyoriboszi 2011. április 28. 09:30
  „Mecsoka, azért nem bántanak Téged, meeeee olyanédi vagy :) és ártatlan és senkit nem provokálsz, de ez ilyen családi vonás nálunk. :)”
 • 13. mecsoka 2011. április 27. 23:58
  „15 éves korom óta (most 23) járok arrafelé bulizni, de soha semmilyen incidensben nem volt még részem (koppkopp). Nem hiszem h bármivel gázabb lenne a helyzet itt, mint bármely más szórakozóhely környékén.”
 • 12. gondolat1234 2011. április 27. 23:08
  „elyndel: Mondhatni lassan "éltes" koromnál fogva ( a 14 évesekhez képest) kb másfél éve én is elkerülöm a Kálóczy teret. Az utolsó emlékeim hasonlóak, mint a másodiknak megszólaló lánynak: Ha verekedés, késelés nincs is, de hangoskodás és részeg bandákba verődött fiatalok igen, akiket jobb messziről elkerülni. Mellesleg akkoriban épp sikerül belefutni egy rendőri razziába, minden környéken lévő szórakozóhelyet lezártak és mindenkit igazoltattak. Na most a Lapos - ahova be szerettünk volna jutni, de nem sikerült - tele volt 14 évesekkel, de még egy 12 év körüli gyereket is láttunk kijönni. A tisztelt rendőrök meg mindenkit szépen elengedtek. Miért ?”
 • 11. drKotász 2011. április 27. 22:57
  „10. Eva :DDD Hát te meg most honnan + kiért kerültél elő?”
 • 10. Eva- 2011. április 27. 22:36
  „mi van?
  Itt is Gyöngyöspatát próbálnak kreálni egyesek?

  Miért oda települtek a szórakozó helyek, ha a környék veszélyes?
  Ha pedig valaki éjszaka odamegy, akkor tudja mire számítson, és ne mondja, hogy ő békés!

  A hely szelleme ott van mindig! "Itt bunyó bármikor lehet!"”
 • 9. dáffricsi 2011. április 27. 22:01
  „Pozdorja:Nagyon igazad van!!
  Vajon mért van szombat éjjel vasárnap hajnalban annyi rendőr a zátony-lapos között??
  Mert mindenki tudja milyen az élet hétvégén ott!!!!túl sok a cigány!!”
 • 8. pozdorja 2011. április 27. 16:00
  „Javaslom az újságírónak hogy az egyetemisták fényes nappal történő kérdezgetése helyett végezzen egy kis tényfeltáró munkát mondjuk szombat éjjel, vasárnap hajnalban az adott területen.
  Sok sikert!
  ps.: ajánlani tudok kitűnő élet és baleset biztosításokat.”
 • 7. Egyállampolgár 2011. április 27. 13:42
  „Örülök, hogy minden rendben van:) Orkok meg csak a mesékben léteznek:)”
 • 6. Jethro_Tull 2011. április 27. 13:15
  „3. holci 2011.04.27. 08:52
  Én is láttam, érkezett egy tűzoltó autó is.
  Talán a holnapi újságban...”
 • 5. annobon 2011. április 27. 09:43
  „2-hez: "a rendőr dolga nem az hogy beavatkozzon a verekedésbe" Jah dehogynem! Csak nem a Kálóczyn, hanem Gyöngyöspatán!”
 • 4. elyndel 2011. április 27. 09:01
  „Én személy szerint elég régen jártam arra (köszönhetően az átlagéletkor rohamos csökkenésének). De legutóbb, mikor ezen a környéken jártam 4-5 rendőr is jelen volt, sőt egy rendőrautó is körözött. Az más kérdés, hogy ha valakibe bele akarnak kötni, akkor azt megteszik máshol is...”
 • 3. holci 2011. április 27. 08:52
  „Ma reggel 5 óra körül mi volt a Kálóczy téren, nem tudja valaki?
  A trafik (de lehet büfé???) mögött égett valami, és legalább 5-6 rendőrkocsi villogott.”
 • 2. tati 2011. április 27. 08:14
  „a rendőr dolga nem az hogy beavatkozzon a verekedésbe,hanem hogy megtartsa jó megjelenését és kondiját 35-40 éves koráig, a nyugdíjazásáig.
  azért,hogy felvegyék mint jó kiállású biztonsági őrt... :-)”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tescóval szemben a 83-as főúton épül meg a győri Aréna?

A pénteki győri közgyűlés egyik előterjesztésben feltehetőleg az új multifunkcionális csarnok… Tovább olvasom