Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Kábeltévé-díjemelés: felháborodott fogyasztóvédők

Az Országos Fogyasz-tóvédelmi Egyesület győri szervezetéhez számos felháborodott jelzés érkezett azzal az „ajándékkal” kapcsolatban, amit az előfizetők a Győri Kábel TV Kft.-től kaptak.

Újévi jókívánsághoz kapcsoltan értesítette a cég előfizetőit arról, hogy ismét – idén harmadszor – megemeli az előfizetési díjat. És minderre akkor kerül sor, amikor megjelent a Gazdasági Versenyhivatal elmarasztaló ítélete, amely megállapítja, hogy a cég általános szerződési feltételei jogsértő rendelkezéseket tartalmaznak, s ez 6 millió forint pénzbüntetést von maga után. A fogyasztóvédők civil szervezete vitára bocsátva ezt a helyzetet úgy döntött, hogy  kifejezi tiltakozását. A kábel-tv előfizetési díjai az utóbbi két évben – az első csomagot nem számítva – jelentősen megemelkedtek. Pedig ezt az emelést semmiféle fejlesztés, csomagbővítés, de még infláció sem indokolta, ezért mindezt tisztességtelennek és monopolhelyzettel való visszaélésnek tartják. A civil szervezet  véleménye szerint  a kábel-tv igenis monopolhelyzetben van, mert sem a UPC Direct, sem pedig az egyedi tv-antenna nem jelent alternatívát a fogyasztóknak. Az egyesület tagjai különösen felháborítónak tartják a cég igazgatója Kisalföldben megjelent nyilatkozatának azt a részét, amely szerint „baj, ha a győri kábeltévé olcsó?". A beérkezett panaszok is igazolják,  nincs szó olcsóságról, sokkal inkább  egyre dráguló szolgáltatásról. A mennyiségi fejlesztéseket ne a meglévő előfizetőkkel fizettessék meg, hiszen ezek újabb előfizetők belépését, azaz újabb árbevételeket jelentenek.

A fogyasztóvédő  szervezet a városi önkormányzat figyelmét is felhívja arra, hogy a  kábeltévé rendszerének eladásával nem szűnt meg felelőssége a lakosság érdekeinek képviseletében. A megbeszélésen elfogadott és az elnökség nevében Horváth László  elnök által aláírt nyilatkozat a következőképpen zárul: „Mindezekért az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Győr Városi Szervezete a város polgárainak érdekében tiltakozik a kábel-tv kft. most bejelentett tarifaemelése ellen és felhívással fordul a cég vezetőihez, hogy ezt a rendelkezést vonják vissza. Ellenkező esetben egyesületünk ismételten a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul jogorvoslatért, és ezen túlmenően megkeresi azokat a jogi lehetőségeket, amelyek nemcsak büntetik a jogtalan áremelést végrehajtót, hanem meg is védik az előfizetők, a fogyasztók érdekeit."

Kapcsolódó cikk:

Baj, ha a győri kábeltévé olcsó? (2002-12-13) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb heves vita az egyetemi csarnokról

A győri közgyűlés csütörtöki ülésén tovább folytatódott az egyetemi csarnok építése körül az elmúlt… Tovább olvasom