Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Jutalmaztuk október legjobb tudósítóit

Régió - A Kisalföld havonta akár ötvenezer forinttal is megjutalmazza a legérdekesebb tippet adó, SMS-t, fotót, videót, tudósítást küldő olvasót. Az októberi díjat megosztva a győri Zátonyi Gergő és a mosonmagyaróvári Pintér Tibor kapta. Ráéreztek a híradás szépségére: ahogy mondják, nagyon jó érzés volt viszontlátni lapunkban, portálunkon tudósításukat.
Zátonyi Gergő több látványos fotót is küldött szerkesztőségünkbe. A 14 éves fiatalember más alkalommal is tudósított már, s most kiérdemelte a legjobbnak járó huszonötezer forintos készpénznyereményt. Gergő, a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanulója „Visszagurult a személyvonat" címmel küldött érdekes élménybeszámolót, amely előkelő helyen végzett az olvasottsági, nézettségi versenyben is.

– Nagyon szeretek fényképezni, s amikor láttam a Kisalföld „Olvasóból tudósító" kampányát, megragadtam az alkalmat. Számos szöveget és képet küldtem már a kisalfold.hu-nak, amit viszont láttam a portálon és az újságban is – mondta Zátonyi Gergő, aki egyébként rendszeres olvasója napilapunknak és internetes portálunknak.

Zátonyi Gergő
Zátonyi Gergő

Október másik legjobb tudósítója a mosonmagyaróvári Pintér Tibor lett, akinek szívügye a városa és Rajka közötti kerékpárút építése. „Miért kellett kivágni 73 ép, egészséges, termő diófát?" – kérdezi 25 ezret érő beszámolójában Tibor, akit azóta is foglalkoztat a téma.

–  A tudósításom kérdéseinek felvetésekor bíztam abban, hogy a hibák feltárásából tanulunk mindannyian, de legfőképpen azok az emberek, akik döntési helyzetben vannak. Fel kellene ébredni és belátni, hogy ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, akkor már késő bármit tenni, a pénzt nem lehet megenni! – hangsúlyozza Tibor, majd folytatja: – Bármerre jár az ember az országban, láthatóan évről évre csökken a zöldfelületek nagysága. Parkolók, gépkocsibehajtók épülnek aszfaltozott felülettel a zöldebb, vízelvezető, gyephézagos kőburkolatok helyett. Számos új út, épület nő ki a földből, maguk alá temetve minden életet. Ilyen például az új 6-os autópálya eddig átadott szakasza, amely felett nem vezet vadátjáró – magyarázza a Kisalföld előfizetője, rendszeres olvasója.

Hogyan lehetek olvasóból tudósító?

Van egy híre a Kisalföld számára? Baleset, tűzeset, rendkívüli esemény, különleges jelenség vagy egy érdekes történet szemtanúja volt? Küldje el szöveges, képes vagy videoüzenetét a tudosito@kisalfold.hu e-mail címre. Vagy egyszerűen tippjét, javaslatát. SMS-t is küldhet a 30/827-9166-os számra. Pénzt kapok érte? A Kisalföldben is közölt tudósítói hírekért fontosságuk alapján 3–6 ezer forintot fizetünk. Természetesen csak abban az esetben tudjuk teljesíteni ígéretünket, ha ismerjük a szerző kilétét. Persze bizonyos esetek indokolhatják a névtelenséget. A legjobb tudósítások havonta akár 50 ezer forintot is érhetnek. Hol jelenik meg? A beérkezett olvasói tudósításokat a www.kisalfold.hu/tudosito címen közzétesszük, a legfontosabb hírek, a legjobb képek pedig a Kisalföldben is megjelennek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghekkelték Győr weblapját? - Nem, emberi hiba történt

Győr - Olvasónk állítása szerint Győr hivatalos honlapján a városi útkezelő linkje a Tovább olvasom