Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Jubileumi Presztízs-gála - képriport

Csütörtökön este a jubileumi, tizedik Presztízs-díj-átadó gálán az idei legjobb megyei vállalkozások, üzletemberek vehettek át elismeréseket. Szó esett értékteremtésről, felelősségvállalásról, s újabb fejlesztési, fejlődési lehetőségekről is.

Az egyetemi csarnokban megrendezett színvonalas jubileumi gálán tegnap is a megye gazdasági, közéleti vezetői köszöntötték a legjobban teljesítő üzleti vállalkozásokat, üzletembereket. Esőként Jaksity Kata, az est házigazdája beszélt a Presztízs-díj szerepéről. "Ez az est az értékteremtésről szól" – mondta, s kiemelte, hogy a sikeres vállalkozások nem szakadnak el a gyökereiktől.

Galéria! Fotók: H. Baranyai Edina


"Sok ember munkájának eredménye, hogy idáig eljutottunk" – folytatta Szammer István, a Lapcom kft. ügyvezetője. Elmondta: tíz év alatt 400-an pályáztak erre a díjra, s közel 50 díjat adtak át. "Bemutattuk a legjobbakat, példát adtunk másoknak" – jelentette ki.

Borkai Zsolt győri polgármester is köszöntötte a jubiláló, 10 éves gálát, melyről kiemelte, hogy minden évben adott valami újat. "Büszkék vagyunk, hisz az itt bemutatott s díjazott számtalan vállalkozás méltán lett motorja a hazai gazdaságnak. Olyan teljesítményre képesek, melyre büszkék vagyunk" – közölte, majd egy bejelentéssel is készült.

"Csütörtök reggel még Oroszországban voltam, ahol az Európai Olimpiai Bizottság kongresszusát tartották. Győr hivatalosan pályázott a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésére. Bizakodóak vagyunk" – mondta. A pályázat eredményeként a sport és az infrastruktúra területén további fejlesztések várhatóak.

Kiemelte: közel 10 milliárdos kormánygarancia is kellett a kandidáláshoz. "Számtalan olyan vállalkozás van önök között, mely csatlakozni tud ezen fejlesztésekhez" – tette hozzá, majd gratulált a Presztízs-díj elmúlt tíz évének eredményéhez, s a vállalkozásokhoz szólt.

"A következő időszakban legyenek kreatívak és eredményesek, hogy előregondolkodással tudjunk haladni."

Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke a társadalmi felelősségvállalás fontos szerepét hangsúlyozta. "Döntő lesz, hogy a sikeres emberek a kisebb és tágabb közösségben részesei lesznek-e a felelősségvállalásnak. Emellett a siker és a munka tudja Magyarország élén tartani Győr-Moson-Sopron megye gazdasági térségét" – mondta.

A Máltai Köztársaság tiszteletbeli konzulja, a Magyar Golfszövetség elnöke, a hazai "mobiltelefónia" megteremtője, Sugár András köszöntőjében kiemelte: tíz év rengeteg tapasztalatot hozott.

"Belülről látom az önök életét, hisz én is vállalkozó vagyok. Valami pluszt kell adnunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk: ennek forrása a kiművelt agy, a motivált munkaerő. Fontos, hogy a kollégákkal elhitessük, ők is díjazottak lehetnek" – mondta, majd az üzleti modellek szerepéről beszélt. "A számok a legbeszédesebbek, onnan indul ki az innováció" – tette hozzá. A köszöntők után a 10-es szám jegyében a csarnok kivetítőjén bemutatták a X. Presztízs Gála főcímét.

Galéria! Fotók: H. Baranyai Edina

Ezt követően került sor az idei elismerések átadására, amely során a Revita TV segítségével kisfilmeken mutatták be a különböző kategóriák három legjobb vállalkozását. A Közösségi Felelősségvállalásért díjat a Graboplast Győri Vízisport Egyesület kapta, az innovatív megoldásokért az Atrecto Kft.-t jutalmazták. Az év kisvállalkozása a Síküveg Kft. lett.

Presztízs-díj átadás tizedszer - képek: H. Baranyai Edina.

Az év vállalkozása elismerést a Mod Számítástechnikai Kft. kapta, az év üzletemberének dr. Solymosi Pétert, a Solydent Kft. tulajdonosát választották. A Győri Ipari Park különdíjat ajánlott fel a karitatív munkáért, melyet Nagy Károly kapott. Szammer Istvántól a Kisalföld különdíját a helyi értékteremtésért Németh Lajos, a Pannónia Üzletház megteremtője vehette át.

A Kamarai Presztízs Díjat Jankovits István, a Jankovits Hidraulika Kft. tulajdonos-ügyvezetője nyerte. A fiatal vállalkozókat segítő Ikarosz-díjban a Kreatív Zöld Kör részesült. A PricewaterhouseCoopers három díjazottnak is külön felajánlással kedveskedett.

Galéria! Fotók: H. Baranyai Edina

A díjátadás zárásaként Brahms "Magyar táncok"-átdolgozását az Analóg Cuvée formáció mutatta be a nagyközönségnek.


Jó hírek hordozói

Az első Presztízs-díj-átadó gála előtt Nyerges Csaba, a Kisalföld főszerkesztője azt kérdezte tőlem abban az interjúban, amely a család napilapjában jelent meg: miért volt fontos a Lapcom kiadó számára, hogy a régió gazdaságának kiemelkedő szereplőivel összefogva megalapítsa a Presztízs-díjat?  Akkor azt válaszoltam, hiszünk abban, kell egy új tér. Kell egy újfajta nyilvánosság, amely jót tesz a régión belül a gazdasági versenynek, amely segíti a vállalkozókat.

Az volt a célunk, hogy pozitív példákat találjunk. Bemutassuk őket, és a nyilvánosság erejével segítsük azt, hogy még sikeresebbek, még elismertebbek legyenek. Ma tíz év távlatából büszkén nyugtázhatjuk, jó és megvalósítható célt tűztünk ki magunk elé.

Szammer István
Szammer István


Eddig közel négyszáz vállalkozás nevezett a díjra. Körülbelül ennyien vagyunk a Presztízs-gálákon is. Vagyis a pályázókkal már meg tudnánk tölteni egy ilyen pompás ünnepi színteret. Azok pedig, akik díjat kaptak, közel ötvenen, öt asztaltársaságot tennének ki. Öt boldog, és remélhetően elégedett asztaltársaságot. Hiszen, ha megnézzük, hogy a díjazottak közül ki mit ért el, elmondhatjuk, az ő házuk táján született egy-két nagy dolog! És azt hiszem, ebben a díj is segített.

Emellett kialakult a díjazottakból a Presztízs Klub. A klubtagok összejárnak, és maguk is részt vesznek abban, hogy működjön  a díj, és fejlődjön, kiteljesedjen.

Fontosnak érzem, hogy ez az elismerés szakmai elismerés. Nem lehet vita, azok kapják, akik a pályázók közül a legjobbak. Persze minden választás szubjektív is kicsit, ám komoly szakmai előzsűrizés előzi meg az alapítók végső határozatát, ki kapja adott évben a Presztízs-plakettet.

A Presztízs-díj tíz éve a kapcsolatok lehetőségéről is szól. Vállalkozásokat tudunk bemutatni egymásnak is. Olyan vállalkozásokat, melyekre oda kell figyelni, ha nekik sikerült, miért ne sikerülhetne másnak is, aki keményen dolgozik a sikerért. A kapcsolatok a Presztízs-gálákon is fejlődnek, alakulnak, mert ez az esemény évről évre erről is szól. Méltó találkozó a gazdaság szereplőinek.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara két kiemelten fontos gazdasági elismerését is itt adja már át.

Tíz év! Mi minden történt ezalatt? A Presztízs-díj szinte intézménnyé vált. De mindenképpen olyan elismeréssé, amelyről tudnak, amelyet számon tartanak és amelyre sok vállalkozó jelentkezik cégével. És még többen figyelik, vajon az adott évben kik  vehetik át. Kik azok, akik a Presztízs Társaság tagjai lesznek?

Súlya van a Presztízs-díjnak. De nem csupán azok számára, akik megnyerik. Számít a közösségnek is, hiszen a díjazottak az aspirálókkal és az alapítókkal együtt összetartói a régió gazdaságának. Munkát adnak, jövőt építenek.
Ma elmondhatjuk, amiért a díjat létrehoztuk, azt elértük, és bízom benne, erre az elismerésre egyre többen pályáznak majd felvállalva sikereiket, példát mutatva ezzel. Mert úgy gondolom, ők a jó hírek hozói, ők azok, akik megmutatják, érdemes dolgozni, alkotni.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri színház bemutatja: Györgyike drága gyermek

Szomory Dezső Györgyike drága gyermek című színművét három felvonásban láthatják a Győri Nemzeti… Tovább olvasom