Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Jótékony kerekesek a Piróth otthonban

Pénteken délelőtt 9 óra előtt több száz diákot vártak a megyeháza előtti térről induló starthoz: a megyei önkormányzat Napra-Forgó Közalapítványa nyolcadszor szervezte meg jótékonysági kerékpártúráját diákoknak.

A programot idén is az OTP Bank támogatta. A táplánypusztai Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon lakói zenés műsorral, vendéglátással fogadták a kerekeseket, 8 iskola 250 diákját. A fiatalok között – a programot támogató OTB bank jóvoltából – a sporthoz kapcsolódó ajándéktárgyakat: pólót, kerékpárzárt, csengőt, elemlámpát, kulcstartót, sporteszközöket sorsoltak ki a szervezők.

Összesen kétszázötven diák vett részt a kerékpártúrán, s a többség először járt az intézményben. Fotó: Harcsás

A Napra-forgó Közalapítványt a megyei közgyűlés 2001-ben alapította azzal a szándékkal, hogy a bentlakásos szociális intézményekben élő sérült embertársaink jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat. A jótékonysági kerékpártúra célja, hogy a figyelmet a fogyatékkal élő embertársainkra irányítsák, a fiatalságot az egymás iránti odafigyelésre neveljék, egyben segítsék az önkormányzat fenntartásában működő szociális intézményt. A kerekesek útvonalát a rendőrség biztosította, s a nyalkai-töltéstavai úton sokan megnézték a rendőrségi Audi TT felvezetésével kerekező jókedvű csapatot, akiknek bizonyára emlékezetes marad ez a nap, az OTP-Napra-Forgó jótékony kerékpártúrája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobilfilm-pályázat Győrben

Irodalmi témájú, mobiltelefonnal forgatott filmek készítésére hirdetett pályázatot fiataloknak a… Tovább olvasom