Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Jótékony akció az állami gondozottakért

Győr - Összesen 11 és fél millió forint gyűlt össze a Raiffeisen ˝Közösen˝ program által meghirdetett jótékonysági akció keretében.

Ennek köszönhetően csütörtökön a megyei gyermekvédelmi központba közel 2 millió forint értékben mintegy 3300 kg-nyi élelmiszer-adomány érkezett. Az akció lényege, hogy az ˝okoskártyás˝ ügyfelek – vásárlásonként – 10–10 forinttal segítették az állami gondoskodásban nevelkedők mindennapjait. A gyerekek verses-zenés műsorral köszönték meg a támogatók, a szervezők segítségét.

A gyermekvédelmi központba közel 2 millió forint értékben érkezett élelmiszer-adomány. Fotó: Bertleff András
A gyermekvédelmi központba közel 2 millió forint értékben érkezett élelmiszer-adomány. Fotó: Bertleff András

Szekeres Adrien előadóművész, a program arca is részt vett az átadáson és örömmel vette át a köszönetül szolgáló ajándék rajzokat.

Hegyi Attila, a megyei gyermekvédelmi központ igazgatója elmondta, a most kapott élelmiszer-adományból minden otthonba, lakásotthonba jut és a gesztusértéknél jóval többet, valódi segítséget jelent.

Jelenleg több mint kétszáz gyermekről gondoskodnak az intézmények csaknem százszázalékos kihasználtságával, s az adomány ahhoz is segítség, hogy a nyarat az eddiginél is tartalmasabban töltsék a gyerekek, jusson a forintokból kirándulásra, nyaralásra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Macskák˝ a vízi színpadon

Első alkalommal rendezik meg a megyeszékhelyen a Vaskakas Ünnepi Játékokat. Tovább olvasom