Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Jobbik: nem kérünk a vámosszabadi menekülttáborból

A Jobbik megyei frakciója megdöbbenve értesült arról, hogy Vámosszabadi mellet menekülttábort kíván létesíteni a kormány.

Kovács Gyula, a Bevándorlási  és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatója a pénteki közgyűlésen jelentette be, hogy a vámosszabadi határátkelőnél található volt katonai szállás nyílt befogadó állomás lesz július 1-jétől, ahová akár 216 menekült is érkezhet.

Ennek értelmében főként koszovói, pakisztáni és észak-afrikai menekültek érkeznének ide. A tábor nyílt lesz, tehát a menekültek kedvük szerint ki-be járkálhatnak majd. A közelmúltban hasonló tábor nyílt Debrecen az ott élők elmondása szerint pokollá téve a mindennapjaikat. Mindnaposak a verekedések, lopások és az éjjelig tartó dorbézolások.

A Jobbik határozottan elítéli a menekülttábor létesítését. Felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal álljon el ettől az ötlettől. Amennyiben a helybéliek bármilyen formában, akár tüntetéssel akár aláírásgyűjtéssel tiltakozni kívánnak a döntés ellen azt mi minden erőnkkel segíteni fogjuk.

Vámosszabadi és környéke eddig egy békés hely volt és szeretnénk, ha ez a jövőben is így maradna.

Kopetti Tamás és Takács Krisztián, a Jobbik Győr-Moson -Sopron megyei közgyűlési Frakciója nevében

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Valaki 2013. június 19. 15:46
  „hötö, megint betéptél? :)))”
 • 36. Valaki 2013. június 19. 15:44
  „33. Demalgon

  Ja, 56-ra már túl sok demalgon működött.”
 • 35. vonLichthofen 2013. június 18. 14:38
  „Demalgon, puncher / ez igen!
  A példátok mutatja ékesen,ti minden alkalmat megragadtok arra, hogy a Magyar nevet besározzátok.
  A szlovák hullarablás, történelemhamisítás az nem is annyira rossz, nem botrányos hanem igen is jogos a tótok részéről - mondjátok..
  Az 56-os menekültek - ti szerintetek - nem a zionista-kommunista vengeance elől voltak volt /puncher ez egy befejezett múlt/ kénytelenek menekülni itthagyva csapot -papot, sokszor családot is, hanem világot akartak látni.
  A puncher szerint a Jobbik idegengyűlölő, s ha venné a puncher a fáradságot és elolvasná/meghallgatná bármelyik Jobbikos beszédét iziben láthatná, hogy ez a puncher 1. hülyeséget állít, 2. tudatosan ferdíti a tényeket /hazudik szemérmetlenül és tudatosan/ 3. valóban idegen érdekeket szolgál a folyamatos, kitartó Magyarellenes kijelentéseivel 4. ha volna elég esze - felfogó, analizáló és összegező képessége - akkor azonnal látná és világos volna a puncher számára, hogy a Jobbik a tényeket állítja nyilvánosság elé és ezt nem idegengyűlöletből teszi - hanem egyszerűen azért mert ezek a tények, puncher.
  Az ha valaki nem érti /puncher/ az őt körülvevő világot - természeti és társadalmi -, nem képes azt objektiven szemlélni és felfogni /puncher/ az úgy látja ezt a világot mintha ´´...tükör által homályosan, és nem színről színre´´ és úgy gondolkodik mintha még mindig gyermek volna, hogy egy régi és tiszteletreméltó embert idézzek, ha nem is pontosan.
  Így ennek a /puncher és demalgon/ a párosnak - az objektív világlátás híján - minden megnyilvánulása szubjektiv. A világot a saját kicsinyes, le és beszűkült énjükön keresztül élik meg és ezek között az erősen korlátolt keretek között reagálnak a szűkebb vagy szélesebb világ történéseire.
  A két példával illusztrált ´´hozzászóló´´ ´´hozzászólásai´´ az ékes bizonyíték erre: sem a téma világos megértése, sem annak ésszerű mentális feldolgozása, de a reakcioik nem mutatnak mást mint merevséget, ridegséget és a saját szubjektiven szemlélt és megértett világ ráerőszakolását másokra.
  Az is nyilvánvaló, hogy e kettős / lehet, hogy ugyanazok? / agyában, emlékeiben nyoma sincs a könnyedségnek, humornak vagy éppen nyelvi fordulatoknak, eleganciának.
  ´´Hozzászólásaik´´ mindig ridegek-hidegek, aggresszivak, humortalanok és a világ tényeitől olyannyira távol állók...
  puncher és az alter ego, volhatott volna lehetőség, hogy többet tanuljatok a világ tényeiről, de ahhoz korábban kellet volna szobatisztává válni, minden órára be kellett volna menni az óvodától kezdve, nem kellett volna elbliccelni a hittanoktatást a Tiszi bácsival, a történelemórákon több figyelmet kellett volna fordítani és - jóllehet ez nevelési hiányosság - többet kellett volna tanulni Magyarságról és Magyarságból, az igazi Magyar történelemről, arról, hogy miként lehet valaki büszke arra, hogy Magyar és azt is, hogy miként kell kiállni - ha szóban is - ezért az Országért és mindenkiért aki NEM az Ország érdekei ellen végez aknamunkát.”
 • 34. háté 2013. június 18. 13:07
  „Ezt a mi érdekünkben teszi a narancsos banda!
  Sunyi alattomos, és aljas döntés a hatalmi drogos kormány részéről!
  - hiába, ilyen a cionista- libsi demokrácia, mindent a helyi lakosság, nemzet ellen!”
 • 33. Demalgon 2013. június 17. 13:11
  „56-ban, ha azok is a színe-javát alkották, akik nem is annyira ártatlanul menekültek kifele, az még inkább alátámasztja a szellemi leépülésed valagi.”
 • 32. Demalgon 2013. június 17. 13:08
  „A zuhanás is a repülés egy formája, a gödör alján van szellemi intelligenciában is gondolhatja azt, hogy leszáll másokhoz ...”
 • 31. Valaki 2013. június 17. 09:17
  „Davsonka, te azt sem tudod milyen egy értelmiségi, hiszen gőzöd sincs a Polgári életről. :)))”
 • 30. Valaki 2013. június 17. 09:15
  „Ja, néha lemegyek a ti szintetekre is. :)))”
 • 29. dödike 2013. június 17. 07:50
  „Valagi.:Te vagy nagyon gyerek kommentelő vagy,vagy kiöregedtél az általános iskolából.Olyan bugyuta hozzászólásaid vannak ami óvodás szintű elmére vall.”
 • 28. DivatÁrpy 2013. június 17. 07:33
  „nem tudom mi bajuk, a jó mellet én is szeretem...”
 • 27. Valakil 2013. június 16. 21:43
  „azt sem tudom,hogy mi,vagy ki a hungarofób,de valakitől hallottam,és olyan okosnak tűnök ha ilyeneket írok ide.”
 • 26. pancser 2013. június 16. 21:01
  „24. Valaki 2013.06.16. 20:09
  Megmagyaráznád miért vagyok hungarofób. Csak nem azért mert nem tetszik édes anyanyelvünk kerékbe(derékba) törése?
  Vegyétek már végre tudomásul a Jobbik a népesség 7%-át képviseli. Szerintetek aki nem fújja az idegengyűlölő szöveget az nem magyar? Pontosan fordítva gondolom, a derék magyarok teszik ki a 93 %-ot.”
 • 25. Dwatson 2013. június 16. 20:24
  „24. Valaki 2013.06.16. 20:09
  Az értelmiség ma is kimegy,sőt már tanulni s ki kell menniük,és ha már kinn vannak 3 hónapot,akkor már elveszik tőlük a személyi igazolványukat,lakcímkártyájukat mostantól,ide már nem is kellenek.A második legnagyobb magyar város már London.
  http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/fel-ev-kulfoldi-munka-utan-ugrik-a-magyar-szemelyi-igazolvany-494084”
 • 24. Valaki 2013. június 16. 20:09
  „Pancser, te menek lököd itt a hungarofób cocirizsát?
  1956-ban élvtársaid kiüldözték az értelmiség színe-javát. Ezt a veszteséget máig sem heverte ki az ország!”
 • 23. pancser 2013. június 16. 18:34
  „19. vonLichthofen 2013.06.16. 15:53
  Megtanultad már a van létige ragozását? "volhattak" Ugye ez valahogy úgy jött ki hogy "volt" az múlt idő és te valamilyen idegen nyelvet bírsz anyanyelvként, és annak a mintájára képezted a feltételes múltat. Ha valami idegenszerű akkor ez az, ilyet a magyar még bódulatban sem mond, nemhogy leírjon. Nem tudom kit szolgálsz de ekkora baki után más nyelvi területre küldenélek.
  A magyar menekültek semmivel sem voltak különbek 56-ban. Még el is hisszük hogy a magyar übermensch, pláne a te titkosügynöki szádból! Vannak körök esetleg országok akiknek érdeke a szélsőségek erősítése, te ezen munkálkodsz!”
 • 22. Valaki 2013. június 16. 18:06
  „Oreg, ha szomszédaink elfognak egy tőlünk átszökött disszidenst, akkor nekünk vissza kell vennünk, mert nem akadáloztuk meg az átszökését. Mi tovább adjuk őket a románoknak vagy a szerbeknek stb.”
 • 21. Valaki 2013. június 16. 18:01
  „Buta is vagy dedóka. A menekült űgy nem kivánságműsor. :)”
 • 20. dödike 2013. június 16. 15:54
  „Meglátszik hogy milyen diktatórikus a bejelentés.Senkit nem kérdeztek meg,minimum egy helyi népszavazás kellett volna.Ez jellemző a mostani hatalomra.”
 • 19. vonLichthofen 2013. június 16. 15:53
  „11. puncher,
  mikor olvastál utoljára egy hiteles dokumentumkönyvet az 56-os Magyar emigrációról, hogy /megint/ ilyen süketséggel jösz elő?
  Az 56-os menekültek 6o százaléka diák vagy végzett értelmiségi volt, a többi szakképzett munkás, családok mentek ki gyerekekkel.
  Az 56-os emigráltakat mindenütt barátsággal fogadták, sőt nem egyet hősként.
  Az 56-os emigráció soha nem hozott szégyent a Magyar névre így összehasonlítani azokat a mostani gazdasági menekültekkel nem csak tudatlanságra, de nagy tiszteletlenségre is utal.”
 • 18. Oreg35 2013. június 16. 15:40
  „Sajnos a nyugati határ környékén kapják el őket! De miért kell elkapni ezeket? Had menjenek oda ahová szándékoztak menni! / biztos nem hozzánk!/ Ha az osztrákok elkapják, legyen az Ő gondjuk! Ne a mi fejünk fájjon miattuk! Ja, de mi minden EU szabályt betartunk, a szomszédaink meg tesznek rá!”
37 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így takarítják a győri strandot - fotók

Miután levonult az árvíz, nekiláttak a győri strand takarításának. Képriport. Tovább olvasom