Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Jelképes alapkőletétel és tervek Városréten

A Rába-gyár helyén épülő új városrész, a Városrét jelképes alapkőletételét elhelyezték.
A győri városháza a legmagasabb szinten: Borkai Zsolt polgármesterrel, Ottófi Rudolf, Simon Róbert Balázs és Németh Zoltán alpolgármesterekkel képviseltette magát tegnap a Rába-gyár helyén épülő új városrész, a Városrét jelképes alapkőletételén.

Budapestről az izraeli nagykövet, David Admon is megtisztelte jelenlétével a szépszámú üzleti partner, érdeklődő jelenlétében zajlott ünnepélyt. Mint ismeretes, az izraeli Engel- és a chicagói székhelyű Heitman-csoport közös vállalkozásában készülő óriás- beruházás során több mint ötezer új lakást kívánnak építeni a nemrég átadott Árkád üzletközpont mögött, a Rába-gyár helyén, a Duna-parton. A tegnapi tájékoztatón kiderült, az ingatlanfejlesztők hasonló terveken dolgoznak Cseh-, Lengyel- és Németországban, Bulgáriában és Szerbiában is, de a magyarországi építkezéseket tartják a legreménytelibbnek. Befektetéseik elmúlt tízévi értéke meghaladja a 2,4 milliárd dollárt. Szerintük Győr előtt világvárosi lehetőségek állnak.

Michael Merovach, az Engel- csoport magyarországi ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a Városréttel nemcsak új városrészt építenek, hanem új életformát is meg kívánnak honosítani. A házak környékén olyan zöldterületeket alakítanak ki, amelyeket azok a győriek is használhatnak, akik még nem döntöttek egy ottani lakás megvásárlásáról.
– A külföldi azt látja, hogy a magyarok szeretnek a víz mellett lakni – jegyezte meg beszédében. Hozzátette: szeretnék megőrizni a dunai táj szépségét, és azon lesznek, hogy minden lakásból kiváló kilátás nyíljék e tájra.

Szabó József, a Rába stratégiai beszerzési igazgatója elsősorban a kétkedőkhöz szólt, arra emlékeztetve, hogy 110 éve a gyár helyén bizony még csak mocsár volt.

Borkai Zsolt polgármester reményének adott hangot, hogy Városrét városrészen minden a tervasztalon megfogalmazott kivitelben valósul meg, elismerve, hogy nem könnyű a feladat. Kérte: a kivitelezésben minél több győri és környékbeli vállalkozás kapjon lehetőséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Papp László lesz Győr új jegyzője?

Alig ezerlakosú körjegyzőség éléről kerülhet a megyeszékhelyre Győr új jegyzője. Tovább olvasom