Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Jelentkezett a macskát lelövő férfi, fizeti a gyógyíttatást

Győrújbarát - A szomszéd unokája lőtte fejbe nyílvesszővel – állítása szerint véletlenül – a szerencsétlenül járt macskát Győrújbaráton. A férfi elismerte, hogy céltáblára lövés közben véletlenül találta el a cicát, mert az eléugrott. Hajlandó megtéríteni az állat gyógyításának költségeit.
- Ki nyilaz le egy macskát?
A Kisalföld szeptember 27-én számolt be arról, hogy valaki nyílvesszővel fejbe lőtt Győrújbaráton egy macskát még szeptember elején. Az állat gazdája fotót küldött be lapunkhoz, s azt írta: „Az állat túlélte a támadást, már lábadozik. Szeretném tudni, hogy milyen lépéseket lehetne tenni, hogy kiderüljön, ki volt a tettes. Esetleg állítsak neki csapdát? Mondjuk így:"A képeken látható nyílvessző tulajdonosa átveheti a nyílvesszőt az állatorvosi díj megfizetése után."

Olvasónk fotózta le a lenyilazott macskát és küldte be szerkesztőségünknek a képet. Fotókat adott le a rendőrségen is és a nyílvesszőt is otthagyta, mert kíváncsi, ki képes ilyenre.
Olvasónk fotózta le a lenyilazott macskát és küldte be szerkesztőségünknek a képet. Fotókat adott le a rendőrségen is és a nyílvesszőt is otthagyta, mert kíváncsi, ki képes ilyenre.


Nos, csapdát nem kell állítani, mert a Kisalföldben megjelent írás elolvasása után a nyílvessző tulajdonosa, egy 27 éves győri férfi maga jelentkezett. A győri kapitányság bűnügyi osztályvezetője, Reinhoffer Csaba alezredes tájékoztatása szerint az elkövető elmondta, a cica gazdájának szomszédja az ő nagymamája.

A férfi nála gyakorolt nyíllal egy, a kert végében felállított céltáblára. Az egyik lövésnél éppen elengedte a húrt, amikor az árokból hirtelen feltűnt a macska. Megpróbálták megfogni, hogy megnézzék, mi történt az állattal, de az elszaladt.

A férfi megbánta, amit tett, felkereste a macska gazdáját és felajánlotta, hogy megtéríti az orvosi kezelés költségeit.

Az alezredes elmondta lapunknak, az állatkínzás bűncselekmény, ezért tovább vizsgálják az ügyet, annak társadalmi veszélyességét, s a szándékosságot. Azt, hogy valóban a céltáblára lőtt-e a gyanúsított.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Vacskamati 2008. október 03. 09:59
  „NIbail, felhívom a figyelmedet a "MAcskagyűlölő" és a macska közötti szembeszökő különbségre : az egyik állat, a másik ember. Aki ezt akármiylen jóindulattól és állatszeretettől vezérelten is nem veszi figyelmebe, annak komoly baj van az agyával.”
 • 37. nibail 2008. október 02. 20:41
  „Szerintem akik ilyen szépeket írnak a szenvedő állatokról,azok meg sem érdemlik hogy éljenek ezen a földön. Kedves macskagyűlölő!Kiváncsi lennék rá,ha véletlenül téged lőttek volna fejbe ,hogyan nyilatloznál utána? Bocsi de nem történt semmi?? Ezt mondanád te is?”
 • 36. Szélsőjobbos 2008. október 01. 13:45
  „Hát nonszensz,hogy egy rühes macskából mit kihoznak!Sokkal nagyobb problémák vannak,amiket nem lát meg senki!”
 • 35. macskagyűlölő 2008. október 01. 11:29
  „Kicsit túlzásba viszitek már ezt a macskabuzerálást! Főleg így ,hogy semmi sem történt!”
 • 34. Állatbarát 2008. szeptember 30. 22:10
  „három mancs, a te fejednek hiányzik egy lapát, aztán rád a föld...”
 • 33. "három mancs" 2008. szeptember 30. 20:44
  „..ennek a macskának a jó öreg lapátkúra hiányzik! Egy csapás a dögre,oszt egy lapát föld a tetemre!”
 • 32. miracle 2008. szeptember 30. 20:40
  „kilenc”
 • 31. gy 2008. szeptember 30. 19:52
  „Milyen jó, hogy a cicáknak hét életük van... :-)”
 • 30. B... 2008. szeptember 30. 19:26
  „NEKEM JO BARATOM AZ ILLETÖ NAGY ALLAT BARAT ES HA Ö VMIRE DIREkT CELOZ AZ NEM ÉLI TUL!!
  ELEÉG JO SPORTOLOROL VAN SZÓ!!!
  NEKI IS VAN HAZI ALLATA ES SZERETI ES GONDOZA !!
  NAGY TERMESZET JARÓ!!!!
  NEM ERTEM H MIERT KELL ENNYIRE FEL FUJNI A DOLGOT!!
  MAGAN TERÜLETEN SZABALYOK SZERINT HASZNALTA AZ NYILAT!!
  NEM EGY PANCSER AKI EBBEN ELNI KI MGAT H ALLATOKRA VADSZON FÖLEG NEM 1 MACSKARA!!
  rÖVIDEN ENNYI SZTEM TMA OFF!!
  BECSÜLETESEN JELENTKEZET A TULAJNAL ES A RENDÖRSEGEN !!
  BECSÜLETES MAGYARÁLLAM POLGAR!!!!!!!!!
  B............”
 • 29. odon 2008. szeptember 30. 17:38
  „A rendorseg lepjen erintkezesbe az interpollal,az ensz alatbarat
  biztosaval,es az unio fo alatorvosaival.”
 • 28. így járt 2008. szeptember 30. 17:05
  „Legyen Tied az utolsó szó!Igazad van:"szokták" és "lehet" oltani és ivartalanítani a macskákat,talán 100ból 10 ember meg is teszi!De azért megkérdeznék egy állatorvost is,hogy hány háztáji utcagyőztes macskát oltott be,és hány kutyát!És itt nem a kinyalt.....ú macskákat és kutyákat gondolok :D
  Az viszont elég gáz,hogy csak a kutyáknak KÖTELEZŐ az oltás!Tényleg tehetne valamit a MÁK!!!Csak ugye a macskákat nehezebb számon tartani!
  És igazad van,nem örültem volna ha a kutyám jött volna haza nyíllal a fejében!De mint mondtam,azután,ami a kutyámmal történt,sokkal jobban figyelek az állataimra,és nincsenek szabadjáraengedve,nem mászkálnak át a szomszédba!
  Igazad van:utálom a macskákat!Csak ezért szóltam hozzá!:D
  De nem ismerem az illetőt,és továbbra sincs se úszómedencém,se jakuzzim,se egy felfujható pancsolóm sem!De még mielőtt megkérdeznéd,zuhanyzóm és kádam van! :D ÉS ha annyira ragaszkodsz hozzá,jövőre veszek egy felfújhatót és elhívlak pancsolni!!:D
  És ezután befejeztem a hozzászólást!További jó marakodást ill.karmolászást!:D”
 • 27. macskusz45 2008. szeptember 30. 15:25
  „Így járt!

  Látom, nagyon tájékozott vagy macskaügyben, ha annyi veszett macska lenne, akkor gondolod, hogy a Magyar Állatorvosi Kamara nem tenne valamit? Egyébként a macskákat is szokták oltani, kombinált oltással az első évben 2x/. Azután FIP ellen is stb. Meg ha kijárós a cica és olyan környezetben lakik, veszettség ellen is. Sőt ivartalaníttatni is lehet és ajánlott őket, mert akkor nem kóborolnak el a háztól. Az, hogy a te kutyádat agyoncsapták, a saját lakókörnyezetedet minősíti. Ha a te kutyád fejéből állt volna ki a nyílvessző, akkor is ilyen megbocsátó és elnéző lettél volna? Ha utálod a macskákat, akkor csak azért szólhattál hozzá, mert az illető urat ismered? Bocs, ha megbántottalak az úszómedencével, nem gondoltam jacuzzid van otthon.”
 • 26. így járt 2008. szeptember 30. 14:10
  „Kedves 21. és 22!
  Csak a véleményem mondtam el,nem pedig vitát akartam szítani!
  Nagyon is szeretem az állatokat,tartok is jónéhányat,szakszerűen,nem adva lehetőséget a hasonló eseteknek!Az más kérdés,hogy egyedül a macskákat nem kedvelem!
  Méghogy macska nem támad emberre?!Még a TVben is volt róla riport pár éve!Ha már itt tartunk, sokkal több a veszett macska,mint kutya:ha csak abból indulunk ki,hogy fogékonyabbak rá és védőoltást se kapnak!Vagy hallottatok már kötelező macskaoltásról??!!MErt én még nem!!
  Lassan már ott tartunk,hogy azt az autóst is pereljük,aki nem rántja félre a kormányt,ha eléfut egy macska(elég gyakori eset)!
  Állatkínzás?!Kíváncsi lennék,hány macsekja van a néninek,és hogy oldja meg,hogy ne szaporodjanak el?!Valószínűleg injekciózza vagy megműtteti őket,igaz?Vagy esetleg megúsztatja vödör vízben?!:S
  Amikor én bejelentettem,hogy eltűnt,ill. agyoncsapták a kutyámat(aki egyetlen alkalommal lógott ki)a rendőrök csak legyintettek:"Miért nem figyeltem rá jobban?!"
  A galambokról csak annyit,hogy nem azok okozzák a gondot,amelyeket néha megröptetnek,hanem azok,amelyek állandó lakosai a városoknak!:S
  Én azt írtam:"Vannak véletlenek!"Nem azt mondtam,hogy lehetetlen,hogy direkt lőtte le!Mindenki csak azt szajkózza,hogy direkt lőtt rá!És mi van,ha mégse?!Veletek sose történt véletlen eset?Eléggé félreértettetek!

  Ja!És nincs úszómedencém!!!:S :D”
 • 25. Vacskamati 2008. szeptember 30. 13:47
  „Ki a túrót érdekel egy macska?
  Lehet, hogy párzani akart és Ámor nyila eltalálta. Az is lehet, hogy késsel támadt a srácra. A macska igyon tejet, fogjon egeret, nyávogjon és legyen magalkuvó, körülbelül ennyire izagt engem a történet.”
 • 24. p.j. 2008. szeptember 30. 12:52
  „Nem hiszem a véletlenséget....a macska max 20 cm magas, az íjjász gondolom nem a föld felé céloz....
  úgy gondolta,ha már erre járt a kis fekete cic miért ne próbálnám ki rajta a nyilat....
  aztán a cikket olvasva berezelt,mert ez kiderülne,a szomszéd unokája hobbija.ugye.
  Még a végén ő lesz korrekt,mert kifizette.”
 • 23. sda 2008. szeptember 30. 11:13
  „macskusz45.
  Na azért a múltkor a kutyánkat elagyabugyálta egy kandúr :)) Igaz a macska nagyobb volt mint a kutyánk :)”
 • 22. macskusz45 2008. szeptember 30. 11:02
  „Kedves állatszerető Így járt.

  A macska minden bizonnyal szerelmi bánatában vetette magát a nyilvessző elé. Egyébként én olyanról még nem hallottam, hogy kóborló macska támadt az utcán sétáló gyerekre vagy idős emberre, az ellenkezőjéről, hogy kóbor kutya... Jó ötlet a saját területen tartás, esetleg javasolhatnád ugyanezt a galambászoknak is. Ez a macska a kép alapján legfeljebb a kajára mozdulna rá, a játékos koron már túlvan. A kerti tavadból kilopkodott halakért igazán nagyon sajnállak, gondolom az úszómedencédbe isrendszeresen beleiszik az a fertőző, rohadt dög.”
 • 21. yxcyxc 2008. szeptember 30. 10:56
  „Így járt! Látom neked sem volt még macskád! Próbáld meg őket zárva tartani :) Pláne egy kertben nevelkedettet :)”
 • 20. így járt 2008. szeptember 30. 10:45
  „Miért nem tartotta a gazdi otthon a macsekot?Ha egy kutya csak az utcára szabadul ki,esetleg átmegy a szomszédba és kárt csinál,és elkapja a gyepmester elég rendesen fizetnie kell gazdinak,mivel ő felel az ebért!A macskákkal miért kivételezünk????Azokat miért nem kell saját területen tartani???Ők is csinálhatnak kárt:belepiszkítanak a gyerek homokozójába,jó kis betegséggel fertőzve őket;kilopkodja a kertitóból a halakat...és még sorolhatnám!!!Ilyen esetben ki foglalkozik ezzel?Magasról ......rá!Bezzeg most,hogy így járt a cicus??!!!!!
  Tudjuk milyenek a macskák,rámozdulnak mindenre!Még azt is el tudom képzelni,hogy a vesszőre is!Vannak véletlenek!!!
  Itt a srác a szerencsétlen áldozat!Meghurcolják egy macska miatt???Ha ember lett volna a közelben,azt észrevette volna,szóval baromság ez a "mi lett volna ha ember lép elé" szöveg!”
 • 19. B.... 2008. szeptember 30. 09:55
  „KEDVES OLVASOK !!
  MAGAN TERÜLETEN SZABÁLYOSAN!!
  HASzNALT SPORT ESZKÖZRÖL VAN SZO!!
  MACSKA MEG IGY JART "MAGAN LAKSERTEST CSINALT"
  NEM A SPORTOLO A HIBAS VELETLEN VOLT!!
  ELÖ FORDUL A LEGJOBB CSALADBAN IS!!
  MINEK TERITI MEG A TULAJ KÁRÁT HA A TULAJ EL ISSZA AZ ÖSSZEGET???
  ELEG NAGYON FEL FUJT DOLOG LETT EBBÖL !!!
  MASKOR VÉLETLEN ELTAPOSOK ´ HANgyat ES UJSAG CIKKET CSINALOK BElLÖLE!!
  B:”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogozik az ön gyermeke?

Győr-Moson-Sopron - Éberség, tisztelt szülők, sok jele lehet a kábítószer-fogyasztásnak. Vajon… Tovább olvasom