Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 4°C | 14°C Még több cikk.

Játszótérre gyűjtenek a szülők, adományozók

Már több mint százötvenezer forintot összegyűjtöttek a téti gyerekek szülei azért, hogy a városban új játszótér épülhessen. A régiek ugyanis rossz helyen vannak és nem biztonságosak.

Az adventi programok keretében több koncertet is tartottak Téten, és két alkalommal, amikor a helyi művelődési házban az evangélikus énekkar, a háziorvos vezette gitártrió és az ifjúsági fúvószenekar lépett fel, az iskolás gyerekek szülei teával, forró csokival, süteményekkel kínálták a közönség tagjait.

Aki megkóstolta finomságaikat, azoknak felhívták a figyelmét törekvésükre, arra, hogy új játszótérre gyűjtenek pénzt. A lakosok többsége adakozott is, így a kihelyezett perselybe karácsony előtt több mint százötvenezer forint került.

– Sajnos Tét területén egyetlen biztonságos, EU-konform játszótér sem található. Ugyan a város két szélén is van néhány megrongálódott hinta, több évtizede kialakított játszóhely, de azoknak az elhelyezése se szerencsés. Szükség lenne egy újabbra és az evangélikus templom szomszédságában, a Sokoró üzemével szembeni részen, a parkolók mögötti ligetben felépülhetne. Erről már a képviselő-testületi ülésen is szó volt, de a jövő évben nem várható olyan pályázati kiírás, ahol városként ilyen célra támogatást igényelhetnénk. Egyedül pedig az önkormányzat nem tudja előteremteni a szükséges nyolc-tíz millió forintot, mert költségvetése amúgy is nagyon feszes – mondta el Zsolnai Ferenc képviselő és hozzátette: – Mint gyakorló nagyapa mondom, az önfeledt gyermeki kacagásnál nincs szebb a világon.

Nem kis költséget jelent, hogy biztonságos és az engedélyezési feltételeknek is megfelelő játszótér készülhessen a kisvárosban, de a kivitelezésnél a gyűjtést elkezdő szülők számítanak majd a helyiek önkéntes munkájára. Ehhez már egyébként ingyenes segítségüket ígérték helyi vállalkozások is. Addig pedig a lakosok pénzadománnyal támogathatják a közös cél megvalósulását. Aki szeretne, hozzájárulhat a jó ügyhöz, mert a Téti Takarékszövetkezetbe került az eddig összegyűlt összeg. Aki gyarapítani szeretné, elég annyit mondania, hogy a Szülők a Játszótérért nevű számlára akar pénzt befizetni.

Aki szeretne, hozzájárulhat a jó ügyhöz, a Téti Takarékszövetkezetnél csak annyit kell mondania, hogy a Szülők a Játszótérért nevű számlára akar pénzt befizetni.

Olvasóink írták

 • 3. janika 2011. január 09. 09:34
  „Vajon van mindenhol járda és jó közút is e városban? Mert a falvakban lassan mocsárjárókkal kell közlekedni ,de játszótérre ott is futotta, ahol gyerek is alig - alig van.”
 • 2. dzsipo 2011. január 07. 20:00
  „bugyortudor 2011.01.07. 11:06 Nem tudom ki vagy , csak azt hogy egy szülöfaluját szeretö TÉTI!!!
  Remélem sokan vannak a hasonlóan gondolkodok!!!”
 • 1. bugyortudor 2011. január 07. 11:06
  „Ez nagyon jó dolog. Mi anno Parknak hívtuk azt a ligetet, és mindig mentünk a Parkba játszani, aztán meg a barátokkal beszélgetni. :-)
  A nagyimék ott laknak pár háznyira, mostmár a dédunokákat szokta nagypapám oda levinni, és szuper lenne, ha lenne egy jó játszótér. Ha legközelebb megyünk Tétre, én is fogok befizetni a számlára.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telefonos csalás: pénzt kérnek a rokonnak

Sajátos telefonos csalás van elterjedőben, a szélhámosok családtagnak, közeli barátnak adják ki magukat, s próbálnak pénzt kicsalni, főként idősebbektől. Tovább olvasom