Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Járőrök és meghosszabbított nyitva tartás a temetőkben

Győr - Tegnapi számunkban ígértük, hogy a halottak napja előtt a legfontosabb, közérdekű információkat: a temetők nyitva tartását, illetve a buszközlekedés változását megosztjuk olvasóinkkal. Ezt tesszük most.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. tájékoztatása szerint halottak napja előtt a legnagyobb munkát számukra a folyamatosan hulló falevél összegyűjtése, majd elszállítása jelenti. A lombgyűjtés mellett az aszfaltozott utakat jelenleg is seprik, a kavicsos utakat gereblyézik; szakemberek ellenőrzik a kutak állapotát, a biztonságos üzemeltetés érdekében a szükséges javításokat elvégzik. Ennél is fontosabb az ünnepi nyitva tartás: november 2-ig reggel 7 órától este 9-ig látogathatóak a győri köztemetők.

Behajtás a nádorvárosi köztemetőbe: az arra jogosultak mozgáskorlátozott-igazolvánnyal és a Komszol által orvosi igazolás ellenében kiadott behajtási engedély felmutatásával – amely a személyi igazolvánnyal együtt érvényes – november 1-jén, szombaton és november 2-án, vasárnap 7–11 óra között hajthatnak be autóval.

Ügyintézési lehetőségek: a távolról érkezőknek fontos, hogy a nádorvárosi köztemetőben és a szabadhegyi új köztemetőben november 1-jén és november 2-án, a kisebb temetőkben – révfalui, újvárosi, Sugár úti, Templom utcai, Malomsori és Koroncói úti sírkertekben – november 1-jén a Komszol 10–16 óra között gondnoki ügyeletet tart: ekkor többek között a helyszínen sírhelyügyintézésre is van lehetőség.

A hozzátartozók már most is látogatják a nádorvárosi köztemetőt, de az ünnepen nagy tömegre – és hosszabb nyitva tartásra – lehet számítani. Fotó: Bertleff András
A hozzátartozók már most is látogatják a nádorvárosi köztemetőt, de az ünnepen nagy tömegre – és hosszabb nyitva tartásra – lehet számítani. Fotó: Bertleff András

A köztemetők biztonságáért felelős cég szakemberei az ünnepi nyitva tartás alatt megerősítik a portaszolgálatot, ezzel együtt a lopások megelőzése érdekében járőrszolgálatot is ellátnak. Már most felhívják a figyelmet arra, hogy a köztemetőkbe látogatók még rövid időre se hagyjanak értéket – lakás- és autókulcsot, táskát – a sírokon, a kutak környezetében és a járművekben.

Több autóbuszjáratot indít a Kisalföld Volán is: október 31-én – pénteken – 40T jelzéssel Révai Miklós utca–Tihanyi Árpád út–nádorvárosi köztemető–Szentlélek-templom–Marcalváros és vissza útvonalon, a 40-es autóbusz megállóhelyein megállva, a Révai Miklós utcából indul: 14–19.30 óra között 30 percenként. Szintén pénteken a 18-as autóbuszvonalon a menetrendben szereplő járatokon túl Adyváros–Szabadhegy, új köztemető és vissza útvonalon Adyvárosból indul: 15.45, 16.45, 17.45, 18.45 és 19.45 órakor is. 2008. november 1-jén – szombaton – a 40T a Révai Miklós utcából indul: 10.10–19.30 óra között 40 percenként (páros órákban 10 és 50, páratlan órákban 30 perckor). 2008. november 1-jén és 2-án – szombaton és vasárnap – a 7-es autóbuszvonal a Virágpiacról 9.24 és 19.54 óra között, 30 percenként induló járatai Adyváros irányában, a Templom utca nevű megállóhely után betérnek Szabadhegy, új köztemető megállóhelyre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetten ért betörőtrió

Győr - Elsőre 20 millió, második alkalommal 4 millió forint értékű árut lopott el egy győri cégtől… Tovább olvasom