Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Jancsifalunak nem kell diszkó

Győr - Összefirkált házfalak, felháborodás, aláírásgyűjtés, lakossági fórum a „kísérői” egy Jancsifaluban tervezett diszkónak. A városrész hevesen tiltakozik.

Másfél évi harcba került, mire sikerült meggyőzni egy diszkótulajdonost, és az ifjúsági „bulihelyet" szolidabb és más jellegű éjszakai szórakozóhellyé alakították át. Nem a zaj volt a lakók legfőbb baja, hiszen a tulajdonos gondoskodott a hangszigetelésről. A diszkóból távozó fiatalok viszont ordenáré helyzetet teremtettek a Fehérvári úton. A járdán hagyták gyomortartalmukat, közlekedési táblákat döntöttek ki, üvegeket törtek szét.

Falfirka: Diszkó még nincs a Szövő utcában, de felirat már hirdeti.


Mire végre béke lehetne Jancsifaluban, a családi házas, csendes szigeten, megint egy diszkó van készülőben.
A Szövő utcai lakóknak ezt meglehetősen szembetűnően értésükre is adták valakik. Festékkel mázolták be a házfalakat, az egyiken (nemrég vakolták, festették frissen) nagy betűkkel a diszkó felirat virít. Balla Jenő, a Jancsifaluért Egyesület elnöke azt mondta lapunknak: a volt Sofa-épületben dolgoznak egy diszkó kialakításán, de ebből – éppen a korábbi tapasztalatok miatt, a „mellékhatásoktól" tartva – nem kérnek a környékbeliek. Mert mit várhatnak később, ha már most, amikor még nem is járnak ide a fiatalok, ilyen rongálásnak vannak kitéve házaik?

A jancsifaluiak aláírásgyűjtésbe kezdtek, tiltakozó dokumentumukat a jövő hét elején adják át a város jegyzőjének, s szintén a jövő héten lakossági fórumot is szerveznek ez ügyben.

Balla Jenő szerint nem az a baj, hogy a volt ipari épületek más funkciót kapnak. Örülnének boltnak, szociális intézménynek – de a diszkóból nem kérnek. Egy „szórakozónegyed" kialakítására ott a Mészáros Lőrinc utca, ahol már több ilyen intézmény is működik – nem a lakóházak közvetlen szomszédságában. A jancsifaluiak indítványozzák a területükre vonatkozó rendezési terv módosítását.

A témára, a jövő heti lakossági fórumra – melyre meghívták a leendő szórakozóhely tulajdonosát is –, az egyeztetés eredményeire  lapunkban visszatérünk.

Olvasóink írták

  • 3. FERGIE 2007. november 25. 00:32
    „A Belváros meg az emberi ürülék, a kutyagumi, a hányadék, és a sörösüvegek birodalma! Pl: Stelczer Lajos utca, Kenyér köz,és a A Soho környéke! Tudom, mert ott lakom! Nem csak mindig a diszkósokat kell szidni! ( Nem vagyok diszkós már, családom van) Amikor minden nap az öreg néni pont az ablakom alatt szaratja a kutyáját,nem szedi fel! Ilyenkor a ,,Tisztelt " közterületesek hol vannak? Nem a tulajokat kell cikizni, akiknek érvényes parkolási, és behajtási engedélye van!!! Ugye??? Röhej....”
  • 2. kisg 2007. november 24. 20:00
    „Kicsáncsi leszek a helyi képviselő fog-e tiltakozni? Az a pletyka járja, hogy már elkötelezte magát a diszkótulajnak. Majd most legalább kiderül, hogy kit képvisel.”
  • 1. Cseter János 2007. november 24. 16:23
    „Győr az ocsmány plakátok városa már évtizedek óta! A falfirkák alantas elkövetőit senki,sem téríti jobb útra! Pedig nem kevés a "rendőr", sem a "polgárőr"! Ja hogy ennek felszámolására nincs parancs? Láttuk a TV-ben micsoda bátrak a randalirozókkal szemben! Persze, ha a vezérek bőréről van szó, hisz a "parancsot" a "köz védelmére" a vezérektől kapják! Győr városa vezetői nem tudják hova kell fordúlni az állampolgárok vagyonának védelméért? Vagy nem is akarják tudomásúl venni a kötelességüket? Lehet, hogy nem is érdekük, hisz ma már nincs igérgető kampány! Persze az is lehet,hogy kevesen jelzik e gaztetteket, és a Pató Pál itt is ráér intézkedni? Presze a pénzen való osztozkodás ma a módi a Városházán nem a falfirka és az ocsmány plakátolások!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főzelék új felfogásban, előételként

Győr-Moson-Sopron - A hét szakácspáros közül két győri szakemberekből álló jutott tovább a Bocuse… Tovább olvasom