Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Izraeli kapcsolatok Győrben

Aliza Bin-Noun Izrael Állam nagykövete csütörtöki győri programja keretében délután részt vett a Jókai Mór Óvoda, Általános és Szakképző Iskolában tartott holokauszt megemlékezésen, Borkai Zsolt polgármesterrel a városházán találkozott, kamarai látogatását követően a Széchenyi István Egyetemre, a Győri Zsidó Hitközséghez, Baráti Körhöz és végül koncertre ment a Richter Terembe.
A nagykövetasszony elmondta, hogy látogatásának célja együttműködési lehetőségek megvitatása, a kapcsolatépítés kiszélesítése. „A két ország érdekei számos területen találkoznak, mint a mezőgazdaság, turisztika és kultúra."

Mihalicz Antal, a megyei kamara elnöke és Aliza Bin-Noun a célokról és elképzelésekről beszélgettek. A nagykövetasszony szeretné, hogy kézzelfogható együttműködés jöjjön létre magyar és izraeli cégek között, irányelve a legkedvezőbb üzleti úthálózat kiépítése, és a piac bővítése az államok között.

Az izraeli pénzügyi vállalatok hajlandóak tőkét folyósítani jövőképes külföldi vállalkozások működtetése érdekében, különös figyelmet fordítva hazánkra a jövőben. Győrben sok lehetőséget látnak infrastrukturális fejlettsége miatt, komolyabb kapcsolatfelvételre kerül sor a várossal. Megállapodás született egy olyan információs fórum létrehozásáról, ahol izraeli befektetők, magyarországi kis- és középvállalkozások találhatnak egymásra.

Olvasóink írták

  • 2. csingiz 2008. április 13. 10:23
    „Nézd mán a kis provit...Há mán mér szónánk? Nem vagyunk mink pálesztínok...”
  • 1. gm294 2008. április 12. 22:46
    „Ahogy az izraeli miniszterelnok mondta nehany honapja, megvettuk Magyarorszagot...

    Erdekes, hogy ehez a cikkhez, egyetlen hozzaszolas sincs...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A beteghordókra várva a kórház folyósóján halt meg

Győr-Gyirmót - A kórház folyosóján, hozzátartózi szeme láttára halt meg A Petz Aladár Megyei Oktató… Tovább olvasom