Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Iskolai bajnokság félévente

Vasárnap reggel 8 órától rendezik meg a győri Krúdy-gimnázium tornatermében az iskolai teremairball-bajnokság II. fordulójának döntőjét, melyen Győr és Mosonmagyaróvár több iskolája is képviselteti magát.
Az airball (azaz versenypaintball) egy technikákra épülő, látványos és izgalmas sportág. A játékot műfüves sportpályán (illetve beltéren linóleumon) játsszák. A pályát levegővel töltött, ember nagyságú térbeli testek alkotják. A játék célja a másik csapat minél több tagjának marker által felgyorsított festék- vagy szivacsgolyókkal történő megjelölése és a másik csapat bázisán (kezdőhelyén) található gomb lenyomása, ami jelzi a játék végét.

A bajnokságot a Győri Paintball Sportegyesület a Rioter Paintball Clubbal közösen szervezi. Az egyesület 2009 elején alakult, elnökének Mauroni Marcót választották. Tavaly komoly eredményeket ért el a diáksport terén. A megyeszékhely tizenöt középiskolájának vezetői támogatják az elképzelést, így az egyesület tanfélévenként iskolai bajnokságot szervez a győri diákoknak.

Komoly taktikai készültséget igényel ez a látványos, új sportág.
Komoly taktikai készültséget igényel ez a látványos, új sportág.


Az iskolai bajnokságokról az első három helyezettek továbbjutnak a városi bajnokságra. Ugyanezt a rendszert vezették be Mosonmagyaróváron is.

Az egyesület célja, hogy a bajnokságsorozatot 2012-re kiterjessze az egész megyére, ezáltal a paintballt népszerűsítse a középiskolások körében.

Az egyesület nyílt és ingyenes edzéseket szervez, hogy ezáltal meglelje a legtehetségesebb fiatalokat.

Olvasóink írták

  • 1. győrikeksz 2011. március 17. 20:24
    „Nagy elismerés jár Marco Mauroninak, hogy ilyen nagy lelkesedéssel próbálja mozgásra bírni a fiatalokat, ezáltal népszerűsíteni a paintballt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alaptörvény: vita az új, készülő alkotmányról

A készülő új alkotmányról tartottak vitafórumot tegnap a Széchenyi-egyetemen valamennyi parlamenti… Tovább olvasom