Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Iskolafelújítás példaértékű összefogással Kismegyeren

Pénzben kifejezhetetlen az a társadalmi munka, amellyel a segítők hozzájárultak a Kölcsey-iskola kismegyeri tagiskolájának felújításához, hogy megújult épületben kezdődhessen a tanév. Az intézményben idén is négy osztály indult, több mint ötven diákkal.

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola Kismegyeri Tagiskolájában a tanévnyitó ünnepségen az intézmény igazgatója, Jámbor László elmondta, a nyár folyamán jelentős felújítás történt az Arató utcai épületben. Új ablakok, kifestett tantermek és felújított burkolatú tornaszoba várta a diákokat. Mindez az önkormányzat, az iskola alapítványa, a részönkormányzat, a Kismegyerért Baráti Kör és helyi lakosok összefogásának eredményeként valósulhatott meg.

Az intézményben idén is négy osztály indult, több mint ötven diákkal. Fotó: H. Baranyai Edina
Az intézményben idén is négy osztály indult, több mint ötven diákkal. Fotó: H. Baranyai Edina

A városrész önkormányzati képviselője, Simon Róbert Balázs kiemelte:

– Az alsó tagozatos általános iskola folyamatos működése biztosított, hiszen ebben a tanévben ismét négy osztály indult, több mint ötven diákkal, köszönhetően annak, hogy az első osztályos gyermekek szülei az intézménybe íratták az apróságokat. A felújítási munkák során széles körű összefogás volt, a rengeteg társadalmi munka – parkettacsiszolás, lakkozás, takarítás, függönyök varrása – értéke pénzben szinte kifejezhetetlen – mondta Simon Róbert Balázs.

Az iskola megújításához Győr önkormányzata 3 millió forintot biztosított. A kismegyeri részönkormányzat 200 ezer forintot adott új szekrény vásárlására és egyéb költségekre, a Kölcsey-iskola alapítványától festék és új székek vásárlására 150 ezer forintot kapott az intézmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kortárs gyűjtemény a Magyar Ispitában

Győrben mutatja be a K&H új kortárs gyűjteményét. Tovább olvasom