Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Ingyenes városnézés - fedezze fel Győrt a nosztalgiabusz kabrióval

Ingyenes városnézés - fedezze fel Győrt a nosztalgiabusz kabrióvalVárhatóan óriási érdeklődés kíséri majd a kabrió busz útját Győrben. Fotó: BKV
Még soha nem rótta a kisalföldi megyeszékhely útjait a nyitott Ikarus 630. A veteránbusz szeptember 20-án érkezik Győrbe.
Idén szeptember 16. és 22. között rendezik az Európai Mobilitási Hetet Győrben. Az ÉNYKK és a győri önkormányzat érdekes programokkal várja a közösségi közlekedés iránt érdeklődőket. A legnagyobb durranás a BKV Zrt. Ikarus 630 típusú nosztalgiajárművének látogatása lesz, amely a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) javaslatára érkezik Győrbe.

A legszebb vonalakon kabrió busszal

A nyitott veteránbuszt szeptember 20-án (szerdán) a kisalföldi megyeszékhely legforgalmasabb és legszebb autóbusz-vonalain (23A, 22A, 14, 8, 11, City) ingyen próbálhatják ki az érdeklődők. A program 11 és 17 óra között tart. A részvételhez előzetes regisztrációra nincs szükség. Fotózási lehetőséget a Révai Miklós utcában és a Püspök-erdőben a "Fő utca" megállóhelyen biztosítanak.

Nézzük, mit tudunk a kabrió buszról. 1971-ben készült, jelenleg 38 utas szállítására alkalmas. Az Ikarus 60-as autóbuszok továbbfejlesztett változataként gyártották a 630-as típust 1958 és 1972 között. Főként a távolsági utakon használták, a korábbi buszokhoz képest több ember utazhatott a járművön. A prototípus Finta László tervei alapján készült. A most Győrbe érkező kabrióval a Budapestre látogató városnéző turistákat szállították a '70-es évek közepéig.

További programok

A kabrió busz mellett a most következő hétvégén útnak indul éjszakai bagolybusz, a retro kedvelők jövő pénteken (szeptember 22.) próbára tehetik a több mint 60 éves faros Ikarust is, valamint az Ipar utcában teleplátogatásra szintén lesz lehetőség a Mobilitás Hét alatt. A közösségi buszközlekedést szeptember 22-én ingyen használhatják az utasok az összes győri vonalon.

A részletes programokat, időpontokat, menetrendeket ide kattintva tekinthetik meg!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Metro csomópont átépítés Győrnél - Már dolgoznak a gépek - videó

Metro csomópont átépítés Győrnél - Már dolgoznak a gépek - videó
A megyeszékhely legbalesetveszélyesebb kereszteződése szűnik meg jelenlegi formájában, a 83-as főút… Tovább olvasom