Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Ingyenes parkolás az Árkádban - Ezentúl mindenre jut idő

Győr - A régió legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Árkádban egészen az egyéves születésnapig fizetni kellett az egy órán túli parkolásért. A nagyszabású ünnepségekkel egy időben bejelentették, ingyenes lesz a parkoló!
Az Árkádban egészen az egyéves születésnapi ünnepségig a parkolásért csak az első órában nem kellett fizetni, utána óránként 200 forintba került az ott-tartózkodás. Múlt pénteken számolt be róla a kisalfold.hu, hogy a sorompók nyitva állnak, a parkolás ingyenes lett. Hegyi Ferencet, a bevásárlóközpont centermenedzserét nemcsak arról kérdeztük, miért döntöttek így, hanem azt is megtudtuk tőle, mit tapasztaltak az első héten, hogyan fogadták az Árkád-látogatók a döntést.

- Az Árkád egyéves születésnapján valami igazán nagy és jelentős dolgot szerettünk volna adni a látogatóinknak. Mivel a megfigyeléseink szerint többségük, valószínűen a parkolási díj miatt, alig egy órát töltött csak a bevásárlócenterben, ezért döntöttünk a parkoló ingyenessége mellett."
Már az első napokban érezhető volt, több autó áll az Árkád melletti, illetve tetején található óriási parkolókban.

Hegyi Ferenc úgy látja, az ingyenes parkolás lehetősége látványosan növelte a látogatók számát. Fotó: Bertleff András

„Az volt a célunk, hogy az emberek több időt töltsenek nálunk, ne legyen rajtuk az időkényszer, ha vásárolni, nézegetni szeretnének. Bár az első hétből nem szeretnék messzemenő tapasztalatokat levonni, de az elmondható, látványosan több ideig tartózkodnak most az Árkádban."

Sokan kérdezték, hogy az akció csak a születésnapi hétre, esetleg a karácsonyig tartó időszakra szól, vagy mostantól kezdve már mindig ingyenesen parkolhatunk az Árkádban?

„Határozatlan időre hirdettük meg az ingyenes parkolást. A tapasztalatok alapján aztán eldöntjük, fenntartható-e ez a rendszer. Azt nem szeretnénk, ha a közeli belváros parkolója lennénk, és azok, akik ott dolgoznak, végzik ügyeiket, a látogatóink elől foglalnák el a helyet. Az ingyenes parkolás az Árkád látogatóinak szóló gesztus, ami csak őket kell hogy szolgálja."

Olvasóink írták

  • 2. gyoriboszi 2007. november 11. 10:55
    „Szép napot! Szerintem (ahogy tegnap este láttam, ami szombat volt, 2007. november 11.) nem a nyomorgó emberek töltötték meg a parkolókat. Sokan vásároltak is, lehet, hogy a hónap eleje teszi, de nem a nyomorgás jött le - szerencsére. Épp beszéltem a tesómmal róla (mi a barátnője elé mentünk, aki ott dolgozik), hogy ez életforma lett, a lődörgés, nézegelődés.. (nincs tollfosztásos dalolgatásos téli estés...), én is csak este hat, hét után tudok vásárolni menni a munkám miatt, hát hová mennék akkor máshová? Jó akciók vannak, nemegyszer 700-1000 Ft között tudtam venni pólókat, pulóvereket... stb. Megváltozott az élet, ez van.”
  • 1. a.cs 2007. november 10. 18:48
    „FERIKÉM! AMÍG AZ EMBEREK NYOMOROGNAK EBBEN AZ ORSZÁGBAN ADDIG MINDEGY NEKIK MI VAN AZ ÁRKÁDBAN! DE ÍGY ,HOGY INGYENES A PARKOLÁS,ÍGY LEGALÁBB MEGÉRI BEMENNI MELEGEDNI!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kellett a pénz a városnak?

Győr – A 2006-ban megtermelt több mint egymilliárd forintból 700–800 millió forintot… Tovább olvasom