Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Ingyen parkolókártya

Legalább ötven belvárosi vállalkozó augusztus elsejétől ingyenes parkolókártyát ad ajándékba vevőinek.
Győrben a tervezett újabb bevásárlóközpontok, nagyáruházak elkészültével hamarosan az egy lakosra jutó eladótér nagyobb lesz, mint Bécsben. Muszáj valamit tenni – így indokolták a Győr belvárosában üzletet működtető kereskedők a változtatás szükségességét. Összefogásukat a megyei kereskedelmi és iparkamara a bécsi citymarketing mintájára kezdeményezte.

Csizmazia Ferenc, a kamara kereskedelmi tagozatának elnöke nemrégiben sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy szeptemberben létrejöhet a belvárosi bevásárlóutcákkal foglalkozó alapítvány, melynek tervei közt szerepel a közös marketing megszervezése, a nyitvatartási idő összehangolása, kibővítése. A kamara az alapítója, de nem irányítja, csak segíti szárnybontogatását, sőt, ha fél vagy egy év múlva a saját lábára áll, teljesen átadja az ügyintézést kuratóriumának. Szakmai támogatója a kezdeményezésnek az ipartestület, a Kisosz és a Vendégvárók Egyesülete.

A belvárosi vállalkozók nevében Jakabovics Dezső elmondta: rájöttek, hogy egységben az erő és ehhez a spontán szervezettség nem elég. Örültek a kamara kezdeményezésének, elfogadták partnerségét. Sokan közülük évtizedek óta foglalkoznak kereskedelemmel, szolgáltatással a városmagban, megélték azokat az időket, mikor szinte csak ők voltak a piacon. Ma viszont egyre nő a kínálati oldal. A legnagyobb konkurenciát a multik jelentik, s velük szemben a legfőbb hátrány, hogy a belvárosban nem ingyenes a parkolás. Ezért kötöttek együttműködést a Komszollal, ahogy megírtuk július 21-i számunkban Kereskedők összefogása: parkolókártya ajándékba címmel. Az a vállalkozó, aki egyszeri húszezer forintos támogatással csatlakozik az alapítványhoz, kedvezményesen vehet jegyet a parkolóházba, s azt továbbadhatja vevőinek.

Az akciót a kirakatokban kék, a Vásároljon és parkoljon! szlogen rövidítésével, a V+P betűkkel ellátott matricák jelzik. Obertolné Horváth Tímea, aki ruhaüzletet működtet a belvárosban, úgy véli, megéri parkolókártyát adni a vevőinek, ezzel megtarthatja őket, komfortérzetüket növelheti. Nála évszakonként változik majd, hogy mekkora összeghatárhoz köti ezt az ajándékot, de törzsvevőinek biztosan kedveskedik vele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átfogó terv a győri vízpartrendezésre

Az újvárosi rehabilitációs terv elkészítéséről szóló szerződés aláírásával a győri vízpartok rendbetétele került az első helyre a győri főépítészi iroda feladatlistáján. A főépítész elsősorban helyi szakembereket vonna be az eddig parlagon heverő területek „kitalálásába”. Ahhoz képest, hogy Győr a folyók városa, hosszú évek óta panaszkodnak a győriek, hogy ennek „haszna” kevéssé érzékelhető. Joggal. Tovább olvasom