Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ima egy veszélyben lévő magzatért

Kilenc hónapig egy veszélyeztetett magzatért imádkoznak, megszületéséért felajánlásokat tesznek a Szent Anna Otthon idős lakóiból alakult közösség tagjai. A lelki örökbefogadást a napokban határozták el.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén sajátos imaközösség alakult a Szent Anna Otthonban. A magzati életet támogató nemzetközi mozgalom, amihez a napokban – a családok évéhez kapcsolódóan – a győri intézmény harminchat idős lakója is csatlakozott, Fatimából ered és közel negyedszázada Lengyelországban, a czestochowai pálos kolostorban öltött formát.

– A lelki örökbefogadás lényege, hogy kilenc hónapig, vagyis a méhen belüli időszak idejéig mindennap imádkozunk egy veszélyben lévő magzatért – említette Maros Ildikó, a Szent Anna Otthon imaközösségének vezetője. – Emellett egy tized rózsafüzérrel, illetve önkéntes egyéni vállalásokkal – böjtöléssel, valamely hibánk elleni küzdelemmel, áldozással, nagycsaládosoknak, egyedülálló anyáknak nyújtott segítséggel – közbenjárunk azért, hogy az Isten által kiválasztott, egyedül általa ismert gyermek megszülethessen, és születése után törvényes keretek között nőhessen fel, szeretetben elfogadva. Az imafelajánlás karácsonyig, a Szent Család ünnepéig tart és hálaadással ér véget.

Maros Ildikó megjegyezte, hogy akik a lelki örökbefogadást elhatározták, nemcsak a magzat életéért imádkoznak, hanem azért is, hogy a szülők, a családok gondolkodásmódja, erkölcsi felfogása helyes irányba fejlődjön.

Ünnepélyes fogadalom. Az imaközösség tagjai az ünnepélyes elhatározást a Szentlélek-templomban azon az áhítaton tették, amelyen Benkovich Ferenc plébánossal, áldott állapotban lévő édesanyákkal, gyermekre váró párokkal imádkoztak együtt a születendő és a megfoganó gyermekekért.

A Szent Anna Otthon imaközösségének tagjai naponta mondanak imát egy magzatért, akinek világrajöttét veszély fenyegeti. Fotó: Bertleff
A Szent Anna Otthon imaközösségének tagjai naponta mondanak imát egy magzatért, akinek világrajöttét veszély fenyegeti. Fotó: Bertleff

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befagyasztás előtt: borsos rezsiköltségek

A kormányfő a hét elején jelentette be, hogy mindenképpen befagyasztják a rezsiköltségeket, vagyis maximálják a lakhatási kiadásokat. Tovább olvasom