Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Ígérik, nem lesz bűzös

A több mint négymilliárd forintba kerülő győri szennyvíztisztító beruházása újabb fontos szakaszához érkezett.
Kezdődik a mű tartozékaként a komposztáló építése.
Győr-Likócson megkapta azt a munkaterületet a Délviép-Alterra konzorcium, ahová a több mint négymilliárd forintba kerülő győri szennyvíztisztító nagyberuházásához tartozó komposztáló kerül majd. A tervezők, kivitelezők és a komposztáló majdani üzemeltetői nyílt napra várták és fogadták a Győr-Likócshoz közeli városrészek lakóit.

Teljesen zárt technológia

A szennyvíztisztító nagymű Bácsán épül, s onnan a Mosoni-Duna alatt vezetik át a már kezelt iszapot. Korábban a „nyitott" komposztálási mód kellemetlenségeit már kényszerűségből megtapasztalták a környéken élők. A most készülő nagyműben azonban a szennyvíziszapot cellákba sűrítik majd és úgynevezett biofilterek beiktatásával bűzmentes, mezőgazdasági hasznosításra alkalmas végtermék keletkezik.

Praktikus kérdések

A nyílt napon ott volt Bárány István, a bácsaiak önkormányzati képviselője, aki azt mondta, őt megnyugtatták a hallottak. Örvendetesnek tartja, hogy a komposztáló üzembe helyezésével megszűnik Bácsán az iszapszállítás. Mindenképpen sikernek véli, hogy a komposztáló építéséhez végül is megkapta a város az engedélyt.

Krasznai Zoltán Győrszent-ivánról volt kíváncsi a komposztáló építésének részleteire. Mint elmondta, három éve követi a hasonló fejlesztéseket. Azt szerette volna megtudni a komposztáló tervezőjétől, hogy van-e tervük az esetleges üzemzavarra. Katasztrófahelyzet nem lehetséges – kapta a választ.

Van, aki kétkedik

Tóth Imréné a kertvárosból érkezett a nyílt napra. Kiderült, őt nem nyugtatták meg a hallottak. Lehetséges, hogy akik a komposztálóban dolgoznak, azok számára észrevétlen lesz, hiszen megszokják, nem úgy a környékbelieknek. Azt se fogadta megnyugtatóan, hogy egyáltalán ezen a helyen épül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombát találtak a Reptéri út mellett

Az építők és a környező üzemekben dolgozók szerencséjére nem robbant fel a 225 kilogrammos bomba. Tovább olvasom