Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Idősellátás - Szabad hívók a jelzőrendszerben

Másfél évvel ezelőtt bővült a győri és néhány környékbeli településen működő házi jelzőrendszer szolgáltatás, így ma már nem 75, hanem csaknem 300 idős kérhet vészhelyzetben segítséget. Vannak további szabad hívók, várják az igénylők jelentkezését.

A győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény huszonnégy órás készenléti ügyelete fogadja az idősek hívását, a szakképzett ápolók arra vannak kiképezve, hogy azonnal intézkedjenek és a helyszínen a legmegfelelőbb segítséget nyújtsák. A hívás egy nyakba is akasztható, mobil szerkezetről kezdeményezhető, amelyen beszélni lehet a diszpécserrel.

A szolgáltatás 28.501 forint alatti jövedelem esetén ingyenes, egyéb esetekben naponta 20 forint. Ez az összeg a fenntartási, működési költség nagyjából hetede-nyolcada, a fennmaradó részt pályázat, illetve önkormányzati kiegészítő támogatás fedezi.

Ötszázra egészült ki a hívóberendezések száma, amelyből jelenleg csaknem háromszáz van használatban.
A feltételek között szerepel a 65 évnél idősebb életkor, illetve olyan egészségi probléma, amely indokolja a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást. A vészhelyzet ebben az esetben nem csak egészségügyi problémát jelent, vagyis akár betörés esetén is használható segélykérésre.

Tavaly tavasszal bővült a Győr, Kisbajcs, Nagybajcs és Vének lakosságát kiszolgáló rendszer, év végére ötszázra egészült ki a hívóberendezések száma, amelyből jelenleg csaknem háromszáz van használatban. Az idősek számára maguk, illetve hozzátartozóik igényelhetik, hivatalos úton, kérelemre. A nyomtatvány a Győrben működő, területileg illetékes gondozási központokban szerezhető be. Érdeklődni, jelentkezni Szalayné Pál Szilviánál is lehet a 06-20/245-6333-as számon, illetve a 96/314-322-es telefonszám 125-ös mellékén. További információk az eeszi.hu honlapon.

A szolgáltató intézmény felhívja a figyelmet arra, hogy a díjat soha nem kell előre fizetni. Bizalmatlanul kell tehát fogadni mindenkit, aki ismeretlenül, különféle ajánlatokkal csenget be az idősekhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz évet kapott Eva Rhodes gyilkosa - Galéria

Köszler Ferenc tanácsa első fokon 10 év börtönbüntetésre ítélte A. Csabát emberölés bűntette és… Tovább olvasom