Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Idős asszonnyal erőszakoskodott

Győr-Moson-Sopron - Hetvenhat éves asszonyt erőszakolt meg és rabolt ki egy férfi Szilban, akit a megyei bíróság ezért most jogerősen 8 év börtönbüntetésre ítélt.
Helybenhagyta a Győri Városi Bíróság határozatát a másodfokú tanács Heim János ügyében, aki három éve kirabolt és megpróbált megerőszakolni egy 76 éves asszonyt. A férfi tagadja a történteket, de olyan ittas volt, hogy még a nevét is elárulta a sértettnek az erőszakos cselekedet közben. S ha ez kevés lenne, hát lefoglalta a rendőrség a helyszínen felejtett derékszíját. Ő már utólag azzal védekezett a bíróságon: „Ugyan hogy lehetnék már olyan ostoba, hogy megmondom a nevem, ha ilyesmit csinálok?"
A bíró hallgatással hagyta nyitva a kérdést.

A most ötvenkét éves Heim János alaposan leitta magát ezen a napon, majd elindult pénzt szerezni. Nyilván nem jelentett neki nagy kihívást sem a szúnyogháló, sem az ajtó beszakítása a sértett házánál, aki már éppen lefekvéshez készülődött este nyolc órakor. A konyhába lépve azonnal félrelökte vállánál fogva a rémülettől szólni sem tudó asszonyt, majd ráordított: „Add ide, amid van!" A sértett kétségbeesetten kérdezte: mit akar tőle a férfi, aki ezután így „hajtott fejet" a kor előtt: „Fogd be a pofádat, maradj csöndben, akkor nem bántalak." De ígérete ellenére már rá is lökte szegény áldozatát az ágyra, kihúzta a telefonzsinórt és megpróbálta a védtelen idős nőt megerőszakolni. Az asszony lélekjelenléte figyelemre méltó, részegségtől csődöt mondott támadójának azt állította, hogy „hiába van kihúzva a telefon", mert ha nem veszi fel, akkor a gyerekei idejönnek.

Ez hatott is: a férfi menekült, elvett 3500 forintot és vadul becsapta maga mögött az ajtót. De mint már utaltunk rá, előbb figyelmesen elárulta kilétét, amikor az asszony ezzel próbálkozott: „Mit szólna, ha a maga anyjával tennék ezt? Ki a maga anyja, mondja?" Erre a férfi magabiztosan vetette oda: „Én Heim János vagyok, nem tudja? Aki korábban malacot is lopott." Ezután már tényleg csak a derékszíját kellett ott felejtenie az ágyon... Másnap a tanúk szerint megkérdezte ivócimboráit: „Nem csináltam én tegnap valami hülyeséget?" Az, hogy tényleg nem emlékezett-e vagy csak puhatolózott a faluban terjengő hírekről, maradjon már az ő titka.

S most meg is tarthatja magának, mert nyolc év börtönbüntetésre ítélte dr. Jungi Eszter tanácsa. A megyei bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését is, az ítélet jogerős.

Olvasóink írták

 • 5. 1olvasó 2008. október 01. 14:08
  „4.
  NAgyon sajnálom a történteket. Egy másik topikban szintén a halálbüntetést láttuk megoldásnak ezek ellen. De mégis arra jutottunk, hogy az annyira nem is jó. Inkább legyen a kínzás a büntetés! De oly annyira, hogy könyörögjön a haláláért!”
 • 4. F M 2008. április 20. 23:40
  „Nekem a nagymamámól van szó a cikkben és most is könnyekkel küszködök.Csak mi a családja érezzük át igazán az ő fájdalmát.S szerintem nem 8 évet hanem az életét kéne adnia ilyen dologért.Ilyenkor kéne visszahozni a halálbüntetést.Tönkre tette egy idős asszony hátralévő életét amit ezentúl rettegésben kell leélnie hiszen ha valami megzörren mindig összekapja magát mert fél.Hiába csukták le azt a szemetet ő mindig rettegni fog.És 3 évig míg az eljárás fojt ott élt vele 1 utcába.Szerintem szegény soha nemfogja kiheverni.De mi se és azt a gyűlöletet amit én érzek az iránt az embernek nem nevezhető szemét iránt szerintem mindenki eltudja képzelni.”
 • 3. szili lakos 2008. április 07. 12:46
  „Vazze...
  Ismerem az öreget.

  Ez hiba volt! :)

  Még jó, hogy a néninek nem esett komolyabb bántódása.”
 • 2. antalszabo 2008. április 07. 11:28
  „Ez egy elvetemült gazember. Ilyenkor nehéz az embernek bármit is mondani. Nem érdemel ez csak kötelet.”
 • 1. mirror 2008. április 07. 09:51
  „az ilyen genetikai hulladékért igazán nem lenne kár...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannon Baromfi: Csőd helyett két műszak

Győr - A tavaly nyáron csődközelbe került Pannon Baromfinál néhány napja már nem egy, hanem két… Tovább olvasom