Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Idén több munkanélkülit foglalkoztatnának

Győr - A közcélú foglalkoztatás múlt évi tapasztalatait összegezték a minap a városházán.

A tervek szerint mind több munkanélküli bevonásával folytatják a programot.

A munkanélküliek számát tekintve Győr az országos átlaghoz hasonlítva kedvezőbb helyzetben van, tény azonban, hogy mind a tartós, mind pedig a pályakezdő munkanélküliek száma folyamatosan nő, a négy évvel ezelőttihez képest megduplázódott.

A megyeszékhely közfoglalkoztatási tervének célja idén is, hogy a munkára képes, tartósan munka nélküliek közül mind többen vegyenek részt a közfoglalkoztatásban. Wajzer Gábor, a hivatal népjóléti osztályának csoportvezetője elmondása szerint az eddigi tapasztalatok biztatóak: 414 munkanélkülit foglalkoztattak a város különböző cégeinél és intézményeiben – a szám idén mintegy 150-nel nőhet.

˝Az első évet a rendszer, a lehetőségek megismerésére szántuk. Nemcsak a Komszol, de az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, azon belül a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, nagy számban pedig a Petz-kórház is foglalkoztatott embereket, s a következő körben helyi iskolák és óvodák is szóba jönnek.˝

Dr. Soós Zsolt, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai-karának tanszékvezetője modellértékűnek nevezte a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat égisze alatt történő fokozottan hátrányos helyzetűek foglalkoztatását. Közel 40 ember juthatott így munkához, a foglalkoztatás során felmerülő problémák feloldására hetente csoportos tréninget is szerveztek az intézményben.

A programot 95 százalékban az állam állja (ez közel 400 millió forint), a város 20 millióval járul hozzá a költségekhez.

Olvasóink írták

 • 2. szocdem 2010. február 04. 14:41
  „AZt hiszem egy vakvágányon járunk már megint.
  Nem közhasznú munka kell, hanem MUNKAHELY! HA van pénz és feladat, akkor nem mutyizni kell, hanem létre kell hozni az állásokat. Lehet hogy kevesebb ember kaphat ott feladatot, de legalább állandó megélhetése lehet. A többieknek meg a munkahelyek és a jövedelmek növekedése után a piac teremti meg a munkahelyeket.
  Ez ennyire egyszerű.
  Csaka sok kisembernek, akik még dolgoznak valai éhbérért, mutatni kell valamit, hogy bizony bizony, nálunk a segélyért is meg kell dolgozni. Ez páratlan baromság Európában. Ha tagjai lennénk az európai szociáls chartának, épp most rugta volna ki belőlle minket..”
 • 1. Sikloernyos 2010. február 03. 20:55
  „Nekem hol van munkam, hol nincs. Szivesen vezetnek mentot, csak egy pav1 vizsga valaszt el tole. (BCEjogsi, nemzetkozi, belfoldi, 2 nyelvtudas...)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kik parkolhatnak önkényesen a Dunakapu téren?

Hiába a tiltás, több tucatnyi autós hány fittyet a KRESZ-re, s parkol szabálytalanul a győri… Tovább olvasom