Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Horogra akadtak a pecások - ellenőrzések a megyében

Közel egyméteres harcsát dobattak vissza azzal a horgásszal, aki engedély nélkül pecázott Győrzámolynál. Osztrákok, szlovákok is lebuktak, akik négy, sőt, hat bottal is horgásztak a Szigetközben.

Az utóbbi hetekben tucatnyi horgászt vagy kisszerszámos halászt jelentettek fel a Mezőgazdasági és Szakigazgatási Hivatal illetékes osztályán a halászati ellenőrök. A mosonmagyaróvári Lajtán engedély nélkül vizet szűrő kisszerszámos halász bukott le. Dunakilitinél két osztrák pecás hat bottal próbálta horogvégre kapni a halakat, míg Dunaszigeten a denkpáli hallépcső tiltott részén négy, Ásványrárón pedig két szlovák horgászott a megengedettnél több pecával: akadt, aki szintén hat horgászkészséget használt. Vámosszabadinál egy táplis 2–3 kilogrammos dévéreket fogott, állítása szerint csalihalként.

Győrújfalu és Győrzámoly között a halászati őrök a komáromi vízi rendőrséggel közösen járőröztek: egy engedély nélkül horgászó férfinál 95 centiméteres harcsát találtak, mely így visszakerült a vízbe. Szintén ők buktattak le három engedély nélküli horgászt Győrnél, az uszoda alatti részen. Gönyű határában a Concó-kiöntésnél jogosulatlan halászat miatt jelentettek fel egy illetőt, aki úgynevezett tapogatóval és merítőszákkal szűrte a vizet. Azt ígérik: a halászati őrök a vízi rendőrökkel közösen hetente több alkalommal ellenőrzik továbbra is a vizeket.

Olvasóink írták

 • 6. Lacus 2010. június 04. 20:26
  „Mindenhol fizetni kell a "semmiért". Sőt nyugaton még leszabályozzák, hogy milyen etetőanyagot és csalit használhatsz és ha netán még akármilyen módon környezet szennyezésen kapnak ( eldobott szemét, stb...) még környezetvédelmi bírságot is kiszabnak. USA-ban 10 dollár az állami jegy és az egész északi kontinensre érvényes. De! Ezzel csak a tengeren horgászhatsz - hajó és horgászvezető bérlése mellett. A folyókra és a tavakra ott is külön meg kell venni a jegyeket és mindenhol más-más árak vannak. Ott a horgásztatás szinte külön "iparággá" nőtte ki magát. Gondolj csak bele az alaszkai lazacozásra.
  Különben én egy betűvel sem írtam azt, hogy nincs igazad, de az állami jeggyel (6980Ft) amit emlegetsz csak napijeggyel horgászhatsz minden egyesület vízterületén. Azok pedig állami tulajdonban vannak és csak a kezelői jogot kapja meg (pályázat útján) az egyesület. Még valami: a vadászati engedély is csak 1 évre szól, de a nagyvad trófeáját ott is külön meg kell fizetni ( főleg, ha valaki szafari-túrára megy).”
 • 5. janika 2010. június 03. 19:33
  „Ausztriában is fizetni kell a semmiért is, azért, hogy horgászhasson a horgász??”
 • 4. Ing.Böck 2010. június 03. 17:00
  „Ugyanez történt Ausztriában, ott magyar orvhorgászokat vontak ki a forgalomból !!!”
 • 3. janika 2010. június 01. 18:00
  „Mi nem igaz abból amit leírtam? Mit kapunk 6980,-Ft-ért? lehetőséget,hogy fizessünk további nem kevés pénzt azért, hogy vizterületet is vegyünk, ahol horgászhatunk mit nem lehet ezen érteni! Tehát mint írod a vizterület megvásárlása a 6980,-Ft és a 20.000,- Ft. különbözete tehát durván 13 ezer forint az ami jogos a horgászatért! De ez nem megy a 6980,-Ft nélkül! Vajon miért nem? Lehet,hogy kartellbe tömörültek a horgászegyesületek és a vizterület tulajdonosok ezért nem adhatnak engedélyt a tulajdonuk horgászatára?
  Egyébként ne csúsztass a haltelepítést nem a 6980,-Ftból végzik, hanem a vizterületi engedély árából.”
 • 2. Lacus 2010. június 01. 16:44
  „janika! Te miről beszélsz? Az adatok amiket leírtál azok valós adatok, de hogy érted azt, hogy nem kapsz értük semmit!? Minden horgászegyesület a tagdíjjakból befolyt összeget használja fel arra, hogy halakat telepítsen az adott vízbe, rendben tartsa a környezetet, fejlesztéseket végezzen és ebből az összegből oldja meg azt is, hogy a horgász kapjon is valamit. Ja! A közüzemi számlákat is ebből fizetik.
  Nekem kereken 20 ezer forintomba kerül az engedélyem és nem panaszkodom! Ha a kifogott halak bolti árát nézem, akkor ennek az összegnek a többszörösét fogom ki évente. Jártam taggyűlésekre, ahol a gazdasági beszámolókból kiderült, hogy ez a pénz még kevés is ahhoz hogy "ne kapjunk semmit". Nálunk a vezetőség mindenre pályázik, amiből pénzt lehet szerezni az egyesület számára.
  Fosztogatás és a pénzek lenyúlása pesten történik a központban. Emlékezz a pár évvel korábbi botrányra: több 10 millió tünt el a befizetett pénzekből. A pénz és a felelős ma sincs meg.
  Visszatérve a hír eredetére: szeretném ha több ilyen hír jelenne meg! GRATULA ÉS TOVÁBBI JÓ MUNKÁT!!”
 • 1. janika 2010. június 01. 15:44
  „Horgász engedély ?-vagy a horgászok kizsebelése? Állami jegy 1000,-Ft MOHOSZ jegy 1400,-Ft tagdíj 4500,-Ft fogási napló 80,-Ft ez összesen=6980?-Ft a semmiért! Mert e fizetett összegért még nem horgászhat senki! Ehhez még meg kell venni a vízterületi jegyeket, amit szintén egy évről évre emelt, borsos áron árulhatnak!
  No ezeket a pénz lenyúlókat mikor fogják üldözni? Évente harmincezer horgásszal több a létszám! Mi pénzt bezsebelhetnek az intézők a semmiért? Ezt törvényesítve van? Akkor törvényes e fosztogatás? Vagy minek lehet nevezni azt, amiért nem kapunk semmit? Kivéve az engedélyt arra, hogy így már vehetünk engedélyt! Ez egy maffia módszer!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrszemere és Kunsziget tűzoltói remekeltek - galéria

A Győri Tűzoltóság szombati területi versenyére 21 településről 57 raj érkezett Abdára, az önkéntes… Tovább olvasom