Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hóra, jégre vár a só

Megrakodtak sóval a hóeltakarító gépek kedden délelőtt Győrben, készülve arra, hogy a leesett csapadék ráfagy az utakra.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) hótoló gépei tegnap fűtött garázsokba álltak, hogy szükség esetén azonnal indulhassanak. Előtte azonban megrakodtak sóval, hiszen várható, hogy a lehullott csapadék este, éjjel ráfagy az utakra.

– A diszpécserszolgálat interneten folyamatosan figyeli az időjárás alakulását, maga a diszpécser kint az utakon is meggyőződik arról, hogy milyen intézkedésre van szükség. A gépek személyzete is a telephelyen várja az indulást – kezdte lapunk érdeklődésére a Komszol szóvivője, Nagy Csaba.

A szóvivő elmondta, ha a hőmérséklet megközelíti a fagypontot, a gépek elindulnak és úgymond alásózzák a tömegközlekedési útvonalakat, így a csapadék, a hó nem fagy meg.

– A korábbiaktól eltérően idén a felüljárók, hidak és a tömegközlekedési útvonalak mellett a lakóutcák hóeltakarítását is egy időben kezdjük el. Ez azzal az előnnyel jár, hogy a legyúrt hó felolvasztásakor nem kell környezetre káros anyagokat használni – mondta el Nagy Csaba.
A munkagépek a havazás kezdetével egy időpontban és egyszerre indulnak útnak. A hótoló és sószóró adapterrel felszerelt gépeket program szerint, először a hidakra és felüljárókra vezényli az ügyeletes diszpécser.

A kisgépek is a havazás kezdetével egy időpontban indulnak a közterületi járdákra, a sétálóutcákba, a kerékpárutakon és a piactereken tolják a havat és szórják az apró zúzalékkal kevert sót.
– A hidak, alul- és felüljárók lépcsőit, a buszmegállókat nem lehet géppel tisztítani, ezért munkatársaink kézi erővel végzik a síkosságmentesítést – tudtuk meg Nagy Csabától. A Komszol diszpécserszolgálata a 96/516-612-es telefonszámon hívható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a Kölcsey-hét

Hétfőn a győri Kölcsey-szobornál és a kismegyeri emlékoszlopnál a nevelők és az osztályok koszorúztak, az iskolarádión keresztül pedig Jámbor László igazgató emlékeztetett a „magyar nép zivataros századaira", a Himnusz születésének történelmi hátterére. Az iskolavezetés Szabados Jánosról, az intézmény első igazgatójáról is megemlékezett, sírjánál koszorút helyeztek el. Tovább olvasom