Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Hobót hársfavirággal várják a likócsi hajléktalanszállón

Győr - Várják a vendégeket, az érdeklődőket a likócsi Hársfavirág Fesztiválra, amelynek keretében bárki bepillantást nyerhet a hajléktalanok mindennapi életébe.

Az ötletgazda Major Éva gondozó elmondta, az alcímében is beszédes szlogen, miszerint „Méltóak vagyunk mi is a társadalmi befogadásra" jelzi, hogy a kapuk kinyitásával, a programok megszervezésével láttatni szeretnék mindazok a problémákat, amelyek ma a társadalom legszegényebb rétegét, a hajléktalanokat érintik.

Polgár Tiborné intézményvezető a délutáni sajtótájékoztatón elmondta, cégeket, társintézményeket és a civileket is várják hagyományteremtő fesztiváljukra, amelynek keretében előítéletek nélkül beszélnek az itt élők gondjairól. Hobó, alias Földes László azonnal igent mondott a likócsiak, konkrétabban Major Éva meghívására, aki (ha nem mossa el az eső) a Segítőház futball pályáján lévő alkalmi pódiumon lép fel. Előtte bemutatkoznak az intézmény csoportjai, az Oltalom Kulturális Kör pedig verses-zenés műsorral kedveskedik az érdeklődőknek. Közben főzőverseny, büfé, természetgyógyászati- és dietetikai tanácsadás is lesz, kiállítás nyílt a lakók munkáiból, a legkisebbeknek pedig mesesarkot rendeztek be a szervezők.

a
Polgár Tiborné intézményvezető-helyettes reményei szerint a programból hagyomány lehet, Major Éva pedig a nyílt nappal közelebb szeretné hozni a hajléktalanság problémakörét az emberekhez, azokhoz, akik a fedél nélküli, elesett embert legfeljebb csak az utcáról ismerik. Fotó: Harcsás Judit

A likócsi hajléktalanszállón 270 gondozott él, sokan közülük nagyon készültek, az esti   koncerten pedig aligha lehet különbséget tenni a szervezők, a hajléktalanok, valamint a látogatók között, akiket a gondozók és az ellátottak együttesen kalauzolnak végig a részlegeken.

b
Az Oltalom Kulturális Kör már javában hangolt, Hobó zenés estje 6-kor kezdődik. Fotó: Harcsás Judit

Olvasóink írták

 • 3. girzelda 2009. május 23. 11:37
  „No persze nem is a hajléktalanok sorsa a cél, hanem, hogy jó neki a Trabant is! Vannak, akik még ezt is tolják és minek is törődnének a hajléktalanok sorsával.”
 • 2. piteam 2009. május 22. 21:59
  „Példamutató kezdeményezés. Sajnálom,hogy csak itt és utólag olvashattunk róla.
  Nagyobb előzetes hírverésre lett volna szükség. A környékbeli Hobó-rajongók biztos ott lettek volna.
  Meg kell ismételni !”
 • 1. girzelda 2009. május 22. 21:16
  „Hát igen a hársfavirágot is meg lehet enni ugyan úgy, mint a bodza virágot! Ez nem kerűl e városnak pénzébe!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hová tűnt huszonöt kiló arany?

Győr - A rendőrség nem mondja meg, a pénzügyőrség még nem nyilatkozott az eltűnt 25 kiló arany… Tovább olvasom