Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Hipoklorit szivárgott egy tehervonatból Győrben

Hipoklorit szivárogott egy tehervagonból a győri rendezőpályaudvaron kedden, nem sokkal délután 1 óra előtt.
18 óra 33 perc: Már nem szivárog a hipoklorit a győri rendező-pályaudvarról kitolt vagonból; a történteket vizsgálják - tájékoztatta a katasztrófavédelem megyei szóvivője kedden az MTI-t. Dobos Viktória jelezte: a lakosságot nem érintő kora délutáni baleset során a korábban becsültnél kevesebb, mintegy 75 liter veszélyes anyag folyt ki, ennek zömét, mintegy 70 litert sikerült felfogniuk a tűzoltóknak.

Vizsgálják, hogy a tömítés meghibásodása vagy a túltöltés okozta az üzemzavart. Az MTI tudósítója korábban a helyszínen azt tapasztalta: a vagont a legközelebbi épülettől is harminc-negyven méterre lévő vágányra tolták, ahol a tűzoltók krómtartályba gyűjtötték össze a kicsorgó hipokloritot.

14 óra 30 perc: Hipoklorit szivárgáshoz riasztották a tűzoltókat a győri rendező pályaudvarra kedden, nem sokkal délután egy óra előtt. Az általában fehérítésre, fertőtlenítésre használt folyadék a rendező 9-es vágányán álló 6 tartályos szerelvény 4. tartályából szivárgott.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Dobos Viktória tájékoztatása szerint a szivárgás túltöltöttség miatt következett be, a tűzoltók kármentő edényekbe fogták fel a hipót, mintegy 100 litert.

A helyszínen az igazgatóság vegyi elhárító egysége, valamint a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti labor munkatársai dolgoztak. Az anyag a lakosságra nem jelentett veszélyt, így lakosságvédelmi intézkedéseket nem kellett hozni.

Előzmények: Információnk szerint hipoklorit szívárog egy tehervagonból a győri rendezőpályaudvaron nem sokkal délután 1 óra előtt. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Részletek később.

Olvasóink írták

 • 10. Csiripiszli 2012. június 20. 11:37
  „MTI-től átvett cikk, valószínű senki sem nézett a valóságtartalma után!
  Sajnálatosan sok ilyen cikk kerül az online rendszerbe, pedig inkább a tudást kellene szorgalmaznia a hírközlés és ismeretterjesztés mellett.”
 • 9. Allstar 2012. június 20. 06:06
  „Csak annyit a témához: jellemző sok magyar hírközlőre, hogy leírnak, bemondanak mindent mielőtt utána néznének a hír igazságtartalmának. A "hypo"-t nagy butaság veszélyes savnak nevezni. Most kellene annak jönnie, amit nagyon ritkán (tán sose) csinálnak: elnézést kérni és helyesbíteni.”
 • 8. szil60 2012. június 19. 20:12
  „Nem szokásom hozzászól,de a hypo nem savas,hanem lúgos kémhatású,ezért nem lehet sósavval elegyíteni,mert mérgező klórgáz képződik.”
 • 7. Mankapunka 2012. június 19. 18:11
  „Pedig én is vittem volna pár edényt,ha időben szólnak.”
 • 6. Bit-man 2012. június 19. 17:20
  „Irtják a gazt a vágányok között....”
 • 5. Jandex 2012. június 19. 16:05
  „3. Alpokalja 2012.06.19. 14:54
  "Elvileg az a munkája"
  Szóval ezért hívják tűzoltónak és nem katasztrófaelhárítónak. Értem, vagy mégsem?!:)”
 • 4. tradermike 2012. június 19. 15:25
  „2,3: nektek személygépjármű volt a jeletek az oviban?”
 • 3. Alpokalja 2012. június 19. 14:54
  „Örüljünk neki, hogy a tűzoltók nem olyan trehányan és felületesen végzik a munkájukat, mint az újságíró...
  "a tűzoltók kármentő edényekbe fogta fel a hipót"
  Elvileg az a munkája, ebből kellene megélni, ezt kellene normálisan elvégezni. Persze ha ne adj´ Isten egy orvos kezelné így, akkor rögtön óriási cikk lenne belőle.”
 • 2. permanganat 2012. június 19. 14:15
  „Kedves szerkesztőség, amit Önök írtak azt jelentené hogy hipoklorition szivárog...amire gondoltak feltehetően a Hipoklórossav nátriumsója lehet, a Nátrium-hipoklorit, "Hypo"-nak is nevezik, boltokban kapható. Talán, mielőtt pontatlanságokat írnak informálhatnának magukat egy kicsit..., elvileg ez lenne a dolguk...”
 • 1. oslako 2012. június 19. 13:53
  „gyengébbek kedvéért: mi az a hipoklorit? igazán leírhatnátok, kedves kisalföld”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorbulhat a turisztikai érték

A civil szervezet szerint „a briliáns reneszánsz védmű minden tartozékával együtt érdemli meg… Tovább olvasom