Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Hétvégi programok, kicsiknek és nagyoknak!

Gyűjts ötleteket a hétvégi szabadidő eltöltésére! Szemezgess a megyei programok közül, szórakozóhelyektől a színházig!

Győr

Április 28. - Szombat

ETO Park
Ashihara karate edzés toborzás

Yakuza Fight Club
Második emelet
Szombatonként 10 órától fél 12-ig!

Győri Nemzeti színház (Kisfaludy terem)

Al Addin
Előadás: 11 és 15 óra

Aladdin történetét, sokszor, sokan, sokféleképpen dolgozták fel.

Baj ez? Ugye nem? Ez a vándortémák sorsa.
Számtalan színházi, filmes, televíziós, változat mutatja, hogy az emberek képzeletét újra és újra megragadja a téma. Mi lehet ennek az oka? Talán az, hogy a kelet világa csodálatos, varázslatos távoli és misztikus? Lehet… bár szerintem ott is az emberek érdekesek a leginkább. Miért? Mert mi magunk is azon vagyunk…ezért tudunk azonosulni…mármint Aladdinékkal…drukkolunk értük vagy ellenük, és elhisszük őket másfél órára saját magunkként.

Győri Nemzeti Színház

A Gézagyerek
Előadás: 19 óra

Háy János a kortárs magyar irodalom tudatos írója. Szinte minden bekezdése másképpen végződik, mint várnánk, mint az a hagyománnyal a fejünkbe épült. Hőse, a Gézagyerek egy falusi kőfejtőben dolgozó autista srác, akinek egész nap nincs más dolga, mint figyelni. Várja, hogy beavatkozhasson, megnyomhassa a piros gombot, mellyel leállítaná a gépsort - de nincs hiba, nem jön a hiba.

Mit lehet ilyenkor tenni? Talán maga csináljon? Kemény kérdés ez. Megbecsülik a munkáját, szeretik, sőt, a helyi kocsma veteránjai, a kőfejtő régi iparosai is befogadják maguk közé. Hogy ez előny-e vagy hátrány, az már más kérdés. Szeretnék azt hinni, a Gézagyerek a hiba. De lehet, hogy ők. Mivel azonban soha nem történik semmi, a fiú a kezdeti lelkesedés után egyre rosszabbul érzi magát.

Esténként megpróbál elvegyülni a közösség férfitagjainak társaságában, de „hibás" volta és a humorérzék teljes hiánya tragédiába sodorja.

Szórakozóhelyek

Vogue Music Café
Live jazz by: Q-Jazz

Bahnhof Egyetemi Vigadó Lapos Tanszék
Ízlés terápia

Club Vertigo
Dj's: Sterbinszky, MARCEE, BALAGE, SLIM

Belépő: Hölgyeknek: 1400.-Ft / Uraknak: 1700.-Ft

Mamma Mia
Video Disco - Retro & Sláger

Április 29. - vasárnap

Győri Nemzeti Színház (Kisfaludy terem)

A Tóték - tragikomédia 2 részben
Előadás: 15 óra

A Bábonyban, hegyvidéki nyugalomban élnek Tóték, akik a falu félbolond postásának legnagyobb örömére négyen vannak. Egy szép nap beállít a fronton harcoló fiuk parancsnoka, Varró őrnagy, hogy náluk töltse kéthetes szabadságát. Ettől kezdve mindenestül felfordul a tűzoltóparancsnok; Tót, felesége; Mariska és leányuk; Ágika élete.

Szokásos napi rutinjuk helyett, a kilenc hónapos frontszolgálat során idegbeteggé vált őrnagy kedvét keresve reggeltől estig, majd estétől reggelig dobozolnak. Tóték a józan ész határait feszegetve mindent megtesznek, hogy a fiuk az őrnagy jóindulatának köszönhetően megmeneküljön a szenvedéstől. Ám a falu postásának jóvoltából még csak nem is sejthetik, hogy áldozatuk mennyire hiábavaló.

Győri Nemzeti Színház

Queen - balett
Előadás: 17 óra

III. Tavaszi családi sport-és gészségnap
Barátság Sportpark

NIVEA Tour'12
PROGRAMAJÁNLÓ
Nagyszínpad:

9:50 Megnyitó
10:00 PILATES • Dallos Ági
10:30 Alakformálás • Vados Edina,Jármal Anita
11:00 NIVEA ARCTORNA 1
:20 Kangoo • Kangoo team
12:00 Gárdus Bence kickBoxaerobic
12:30 Zumba • Szlizs Tamara
13:00 TABATA bemutató
13:20 Fitness Kick•box • Kránitz Betti, Vigh Domonkos
13:45 Nicsi ovi judo bemutató
14:00 Capoeira • Czanik Balázs
14:45 Rába-Lux Bercsényi DSE TornásZalnak be-mutatója
15:00 Zumba • Kovát Annamária
15:30 Port de Bras • Vados Edina, Czapari Edit Dittó)
16:00 Gárdus Bence, Baksáné Paksi Gabriella Seniortorna
16:30 Tombola
17.00 Rendezvény zársa

EGYÉB PROGRAMOK: Fantázia gyerekaerobik, Manyi pingpong. Ügyessegi fitnesz(kültéri fitneszgépek),Pontgyűjtőjátékkavalkád (Kölyokentrum), Kettlebell,TRX, foci, lábtenisz, Street-ball, futóverseny gyerekeknek, Strike Zone, Kyokuskin karate, Judo, Kick-box, DECATHLON TÍZ-PRÓBA (Inga-futás Kosárra dobás - Golf - Kapura rúgás - Sátorépítés - Hullalsopp karikázás - Asztalitenisz - Zsákbafutás (Petangue Akadálypálya) Nordine Walking (Egyesített Egészsegügyi és Szociális Intézmény Győr), Rima Fit, Power Plate Győr, gim.stick. egyéb gyerekprogramok (oviskarate, játszóház, trambulin, gyerekmegőrz6), táplálkozási tanácsadás, masszázs, xbody, állapotfel-mérések, tanácsadások, kiállítók, fórumok, Sportegyesületek

VII. Széchenyi Futam

A szakmai zsűri részletesen kidolgozott szempontrendszer szerint értékel. A saját építésű vagy átépített járműveket hajthatja elektromos áram, hidrogén, napenergia, sűrített levegő.

Részletes programismertető:
http://www.szechenyifutam.hu/catview/index/id/11426/m/245

Mosonmagyaróvár és környéke

Mosonmagyaróvár

Április 28. - szombat

Fehér Ló Közösségi Ház
Anyáknapi játszóház

Ezen a délelőttön mindenki készíthet ajándékot, üdvözlőlapot és más meglepetést édesanyjának, nagymamájának, illetve a közelgő pedagógus-napra tanárainak, az óvónéninek. A sok csoda természetes anyagokból és dekorációs papírból készül, ebben segítenek a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai és a Fehér Ló szakkörvezetői.

Flesch Károly Kulturális Központ
X. Flesch Táncfesztivál

Döntő: április 28. szombat 14 órától
Az 1. részben a „B" kategóriában versenyzők, a 2. részben az „A" kategóriában versenyzők lépnek fel. Belépőjegy csak az 1., vagy a 2. részre szóló jegy ára: 800 Ft, mindkét részre szóló jegy ára: 1200 Ft (Elővételben váltható.) A szülők, hozzátartozók, vagy csak egy produkciót megtekinteni kívánó érdeklődők is csak érvényes belépőjeggyel tartózkodhatnak az intézményben. A döntő a hagyományok szerint táncgála jellegű.

A szakmai zsűri korcsoportonként és létszám kategóriánként I.- II.- III. díjat, ezen kívül a legjobb táncos, a legjobb előadás és az „Az év reménysége" díjat adhatja ki. A zsűri egyetértésével adhatók ki a szponzorok és támogatók különdíjai is. A közönségdíj a belépőjeggyel rendelkező nézők szavazatai alapján kerül kiadásra. Mindkét rész ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjkiosztással zárul.

Kezdés: 9.30

Klub Faház, Wittmann Antal Park
Retro buli Dévényi Tibi bácsival és a koktél zenekarral

Belépő: 1200.- Ft
Kapunyitás: 20 óra

Április 29. - vasárnap

Klub Faház, Wittmann Antal Park
Hen House koncert
Disdo dj: Jay Lambert

Belépő: 700.- Ft
Kapunyitás: 20 óra

San Siro
Single party

Felső szint: Conaty & Boogie (Club, House, Tech house)
Alsó szint: Steve-N (Black Music Special)
Belépő: 800.- Ft

Club Play
Rock & Roll est

Zenél a Főnix Zenekar és vendég zenekara, a Whitsername
Belépő: 800.- Ft

Egész hétvégén látogatható

Hansági Múzeum
Élet a halál után Egyiptomi kiállítás

Az Egyiptomi halott kultusz emlékei
Válogatás a 100 éves Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményének anyagából

2012. április 28-án 17 órakor térben és időben is távoli tárgyakból nyílik kiállítás a mosonmagyaróvári Hansági Múzeumban (Főépület, Szent István király út 1.). A több ezer éves kiállítási anyag a Szépművészetei Múzeum Egyiptomi Gyűjteményéből érkezik városunkba és segítségével betekintést nyerhetünk az ókori Egyiptomban élt emberek világába.

Ők nem a halál, hanem az élet szerelmesei voltak. Talán minden más népnél jobban áhítoztak az öröklétre, határozott elképzelést alakítottak ki az emberi lélek halhatatlanságáról. A kiállított tárgyak bemutatják a hitviláguknak és a temetkezési szokásaiknak egy-egy apró szeletét.

A szépen megmunkált amuletteket varázserejű eszközként használták, haláluk után pedig a múmia pólyájában helyezték el. Az egymásra préselt vászonlapokból vagy papiruszrétegekből készített festett maszkok a múmia arcára kerültek. A halottak belső szerveit kanopuszedényekbe tették. A sírkamrákba vagy sírokba usebtiket (szolgaszobrokat) raktak a múmiák mellé, amelyeknek az egyiptomiak szerint fontos szerepük volt a túlvilági életben. A Nílus völgyének lakói a szentként tisztelt állatok tetemét is bebalzsamozták, a kiállított állatmúmia fajtája azonban a megnyitóig maradjon titok.

Látható lesz még sok érdekesség, egy ember alakú gyermekkoporsó, egy múmialepel, sírmellékletek, múmiatartozékok és edények.

Ez az időszaki tárlat újdonsággal szolgál azok számára, akik azt hiszik, hogy a múzeumban nem szabad semmihez sem nyúlni. A látogatók 23 db tapintható tárgyat vehetnek a kezükbe. Megvizsgálhatnak több amulettet, 3 állatmúmia másolatot és egy usebtitartó ládát. A tapintható embermúmia másolaton megfigyelhetik, hogy milyen módon burkolták be pólyarétegekkel a bebalzsamozott testet. Egy templom és egy aknasír makettje jól mutatja az ókori egyiptomiak építészeti tudását.

A tárlatot ajánljuk mindazoknak, akik egy régi kultúra emlékeire kíváncsiak, és várjuk a vak és gyengénlátó látogatóinkat.

Májusban és júniusban a diákok múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt, melyről az oktatási intézményeket külön értesíti a múzeum.

Fehér Ló Közösségi Ház
Tánc - kiállítás

A festőművész, művészetterapeuta, főiskolai docens Héderváron született. 1980 óta szerepel kiállításokon, kezdetben főleg grafikával, ezen belül is sokszorosító grafikával. A 90-es évektől a festészet jelentős hangsúllyal van jelen alkotómunkájában, és bibliai tárgyú figurális kompozíciók is foglalkoztatják, amelyek több egyházi megbízással kapcsolatosak.

2002-től litográfiával és mélynyomással, aranyfüsttel kombinált színes anyagnyomatokat készít. Tagja a Magyar Képzőművészek Országos Egyesületének, valamint alapító tagja a Győri Grafikai Műhelynek, az ART-FLEXUM Nemzetközi Művészeti Egyesületnek és a Magyar Pszichiátriai Társaságnak.

„Az alkotás az élet egy, vagy éppen több rétegének anyagba rögzült és a befogadóban új valóságot öltött létezési módja, ami e formájában érzelmeket indukál, asszociációkat éleszt bennünk. Megjeleníti az érzéseket, s megmutatja azt, amit a szavakkal nem lehet elmondani."(Borbély Károly)

A tárlat május 19-ig megtekinthető.

Levél

Április 28. - szombat

20 éves a GYÖK
A Levéli Gyermekönkormányzat születésnapi programja
Kultúrház

Program:
9 - 12: Nosztalgia játszóház
- Gyöngyfűzés, origami, térfonás
- Ping pong, nyuvasztó és más játékok

17 óra: GYÖK születésnap
- A "20 év pillanatai" kiállítás, és a GYIÖT Vándorkiállítás megnyitója
- Szülinapi torta, nosztalgiázás, fényképek, videók

Sztárvendégek: az elmúlt 20 és GYÖKösei!
A belépés díjtalan.

Rábaköz

Kapuvár


Április 28. - szombat

RETRO Kangoo Party
16 órától 17 óráig

Shop-Stop
fish! greedy fly
Kezdés: 22 óra
Belépő: 1000.- Ft

Malom Pub & Club
dj. Justrice

Lovas felvonulás és bemutatóCsorna

Április 28. - szombat


Club 33
after.life melodica

Április 29. - vasárnap

Termál strand parkoló
Malibu party

Rábaszentmihály

Április 28. - szombat

Gramy a falunapon

Bágyogszovát

Április 28. - szombat

Queen vendéglő
Malibu party

Rábatamási

Április 28. - szombat

Zöld Elefánt Vendéglő
Trendy buli

Rábaszentandrás

Április 28. - szombat

Sportpálya, party sátor
Gramy buli

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri könyvtár szocialista rendszerben épült hibáit uniós pénzből pofoznák helyre

A tervekben megjelenő korszerűsítés a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár modernizálását eredményezné… Tovább olvasom