Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Hétvégi programkavalkád

A hűvösebb napok ellenére kiváló programok és rendezvények várják a kikapcsolódóni vágyókat régiószerte. Kalandra fel!

Győr és környéke

Koncertek


Győr - A győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének zenetanár- és zeneművészjelöltjei csütörtök esténként koncertsorozatot indítanak a „Bridge" Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klub konferenciatermében. Az első koncert ma este 7 órakor kezdődik, a zenekart a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet oktatói, végzett és aktív hallgatói alkotják.

Győrszentiván - A Művész Szimfonikus Zenekar ad koncertet péntek este 9 órától a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ Közösségi Házában (Váci M. u. 3.). Vezényel: Gulyás Nagy György.

A 12. Győri Téli Fesztivál részletes programja >>

Díjátadó ünnepség

Győr - A Radnóti Miklós Emlékbizottság és Irodalmi Társaság szervezésben szombat este fél 7-kor kezdődik a Radnóti Miklós Költészeti Biennálé, és díjátadó ünnepség a Zichy-palotában. Az est folyamán Költői-díjban részesül Danyi Zoltán költő, valamint Életmű-díjban Ferencz Győző József Attila-díjas költő. A díjakat Dr. Szakács Imre a GYMS Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Serfőzőné Tóth Andrea a város Önkormányzatának kulturális csoportvezetője adják át.


Jótékonysági koncert

Pannonhalma - Szól a nóta címmel jótékonysági koncert lesz szombat délután 3 órakor a Kazinczy Ferenc Művelődési Házban (Petőfi Sándor u. 25) az iszapkatasztrófa áldozatiért. Belépő: 600 Ft.

Remek programok várják pénteken a kikapcsolódni vágyókat >>

Idősek napi rendezvény

Győr-Ménfőcsanak - A Győr-Ménfőcsanaki Településrészi Önkormányzat és a Petőfi Sándor ÁMK Idősek napi rendezvényt tart szombat délután 1 órától a Bezerédj-kastélyban.


Fényjátékok és alkotások

Győr - Fényjátékok és alkotások címmel foglalkozás lesz szombat délelőtt 10 órától a Csikóca Gyermekműhely közreműködésével a Borsos-ház pincéjében. A belépés díjtalan.


Jubileumi műsor

Győr - A Rába Néptáncegyüttes szombaton 6 órától rendezi meg 60 éves jubileumi műsorát a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban, melyben fellépnek az együttes egykori, jelenlegi valamint utánpótlás csoportjai is.Sopron és környéke


Kelet Fénye Fesztivál

Sopron - Kelet Fénye Fesztivált rendeznek november 20. és 21. között a GYIK-ban. Többek között keleti témájú előadások, játszódélelőtt, táncszínházi előadások, kiállítás, zenei koncertek várják a téma iránt érdeklődőket. Részletes program a www.prokultura.hu/kelet_fenye oldalon!


Mandalakiállítás a Lövér Hotelben

Sopron - Szivárványtánc címmel Appeltné Szigeti Beáta mandalakiállítását nyílik pénteken 17.30 órakor a Hotel Lövérben (Várisi út 4.). A kiállítást – amely január 15-ig tekinthető meg – Füzi Edit, a Soproni Képzőművészeti Társaság titkára nyitja meg.


Szoboravatás a botanikus kertben

Sopron - A Nyugat-magyarországi Egyetemen prof. dr. Moór Arthur professzor emlékére tudományos ülést tartanak, melynek keretében pénteken 10.30 órakor a botanikus kertben, az F épület mellett avatják fel a tudós tanár mellszobrát.


Könyvbemutató

Sopron - A Széchenyi István Városi Könyvtár olvasótermében november 20-án, szombaton 10 órakor mutatják be Bősze Balázs Felhőkakukkvár tornyai című gyermekverskötetét. A kötetet Jávorszky Edit főiskolai tanár ajánlja a résztvevők figyelmébe. Közreműködik T. Horváth József, valamint a Szt. Margit Óvoda óvodásai.

Kiváló programok ígérkeznek szombatra >>

Baráti beszélgetés

Sopron - A volt távközléses dolgozók baráti találkozóját tartják Sopronban a Juventus étteremben pénteken 16 órától.


Bödőcs-est

Sopron - Bödőcs Tibor humorista tart önálló estet péntek este 7 órától a Liszt-központban.Mosonmagyaróvár és környéke

Tallós-emlékkiállítás

Somorja, Mosonmagyaróvár - A csallóközi Somorján (Samorin) Tallós Prohászka István-emlékkiállítás nyílik péntek este 6 órakor a Városi Művelődési Központban. Tallós István somorjai születésű festőművész volt, aki 1947-től élt és alkotott Mosonmagyaróváron. A két várost az ő személye is összekapcsolja. A mostani kiállítás alkalmat nyújt arra is, hogy Mosonmagyaróvár testvérvárosában kiállítótermet nevezzenek el róla a művelődési központban.


Szakképzési bemutató

Mosonmagyaróvár - Szakképzési bemutató és vásár lesz péntek 9 órakor a Flesch Károly Kulturális Központban és az Erkel utcai Irodaházban. A rendezvény célja segíteni a 8. osztályosok továbbtanulását és az érettségi utáni szakképzésbe bekapcsolódni szándékozókat.

Délelőtt 9 órától a Bolyai- és a Móra-iskola mutatkozik be, 10-től a Haller-, 11-től a Fekete- és az Ujhelyi- iskola. A kiállításon a Bolyai-, Haller-, a Hunyadi-iskola (Mosonmagyaróvár), a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola, a Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, a Kossuth Lajos Szakiskola (mindhárom Csorna), a Győr-Moson-Megyei Általános Művelődési Központ (Fertőd), a piarista iskola (Mosonmagyaróvár) és a Berg Gusztáv Szakiskola (Kapuvár) vesz részt.

Ugyanezen a napon tartják az integrált szakképző központ záróprojektjét „A TISZK-rendszer létrehozása Győr-Moson-Sopron megyében" címmel. Ezen program összköltsége 320 millió forint volt, és 11 megyei intézmény szakmai fejlesztése és pedagógusainak, szakoktatóinak továbbképzése valósult meg általa az elmúlt két évben. A projektzáró délelőtt 11-kor kezdődik az Erkel utcai Irodaházban.

Vasárnap is remek programok várják régiószerte >>

Deák-akadémia

Mosonmagyaróvár - A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elindította a Deák Ferenc Közéleti Akadémiát. Első előadásának meghívottja Tőkéczki László egyetemi tanár, főszerkesztő, aki „A kiegyezés hatása a magyar közművelődésre" címmel Nagy István polgármesterrel beszélget péntek este 6 órakor az Erkel Ferenc utcai Irodaház előadótermében.


Benkó Dixieland Band-koncert

Mosonmagyaróvár - Benkó Sándor 70 éves születésnapi ünnepi koncertjének ad otthont a Flesch Károly Kulturális Központ péntek este 7 órától. Az együttes tagjai: Csikós Miklós (bőgő), Kovacsevics Gábor (dobok), Nagy Iván (harsona, ének), Halmos Vilmos (zongora, ének), Benkó Sándor (klarinét), Szalóky Béla (trombita, szájkürt, harsona, ének), Nagy Jenő (bendzsó). Jegyek a Flesch Károly Kulturális Központ jegyirodájában válthatók.


Bemutatkoznak, jótékonykodnak

Mosonmagyaróvár - A Fehér Ló Közösségi Házban péntek este 6 órakor Bemutatkozunk címmel tekinthető meg az Életfa Nagycsaládos Egyesület műsora. Ez egyben jótékonysági est a vörösiszap-katasztrófát átélt nagycsaládosok számára. A műsor meghívott vendégei: Óvári Gazdász szenior-néptáncegyüttes, Károlyházai Citerazenekar, Mákvirágok Színpadi Tánccsoport. Az est folyamán szerepelnek az egyesület táncos lábú anyukái kánkán tánccal, és tagjai prózai, zenei és táncos összeállítással.


Adventi lakásdíszek

Mosonmagyaróvár - Adventi lakásdíszeket lehet készíteni a Fehér Ló Közösségi Ház bütykölő szakkörének foglalkozásán holnap délután fél 6-tól.


Egészségügyi nap

Mosonmagyaróvár - A Mofém Körzeti Lakosok Egyesülete péntek délután 5 órától egészségügyi napot szervez a Fekete-iskola Gorkij utca 29. szám alatti épületében. Lesz ingyenes vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinmérés és szemvizsgálat.


Jótékonysági koncert Kolontárnak

Levél - Jótékonysági koncertet szerveznek a vörösiszap katasztrófát szenvedett Kolontár község megsegítésére a Levéli Harmonikások november 21-én, vasárnap délután 4 órától a helyi kultúrházban. A szervezők mellett fellép még a Hegyeshalmi Fúvószenekar. A hangverseny megtekintése ingyenes, adományokat elfogadnak. Az összegyűlt pénzt közvetlenül Kolontárra juttatják el a rászorulóknak.


Jótékonysági koncert

Mosonszentmiklós - Az iszapkatasztrófa károsultjaiért november 20-án, szombaton délután 5 órakor jótékonysági koncertet szerveznek a művelődési házban. Fellépnek: a helyi fúvószenekar, a miklósi és a gyártelepi nyugdíjasklubok, néptáncosok, a zeneiskola növendékei. A koncert bevétele az iszapkatasztrófa kárainak enyhítésére folyna be, és az eddig a polgármesteri hivatalban összegyűjtött pénzzel együtt az egyik kárt szenvedett település önkormányzata kapná meg.

Ide kattintva a régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>

Táncház

Mosonmagyaróvár - A Fehér Ló Közösségi Házban november 20-án, szombaton délután 5 órától táncházba várják az érdeklődőket a Sűrű Rántás Népzenekör muzsikájára, de bütykölde is lesz Csonkáné Sörös Katalinnal. Este 8 órától éjfélig a Kislaptáros Népzenekar húzza a talpalávalót. A táncház vendége Radák János, aki vajdaszentiványi táncokat fog tanítani. A táncházak házigazdája Galgóczi Attila és Galgócziné Nyáradi Csilla.


Mozi

Mosonmagyaróvár - A Fehér Ló Közösségi Ház mozitermében szombaton és vasárnap délután 4 órától a Csingling és a nagy tündérmentés című színes, szinkronizált animációs film tekinthető meg. A Hétmérföldes szerelem című színes, szinkronizált amerikai filmvígjátékot este 6 órától vetítik mindkét napon.Rábaköz

Ivánkovics-emlékkiállítás

Hövej - Kiállítással emlékeznek a helyi festőművészre, Ivánkovics Szabolcsra november 21-én, vasárnap. Délelőtt tizenegy órától szentmise lesz, majd ezt követően a faluházban Devecseri Zoltán költő nyitja meg a tárlatot.


„Mindörökké magyar őstörténet"

Kapuvár - A Gartai Népfőiskola szervezésében Kiszely István címzetes egyetemi docens tart előadást „Mindörökké magyar őstörténet" címmel november 23-án kedden délután öt órakor, majd este hat órakor Hankó Ildikó antropológus előadását hallgathatják meg az érdeklődők „Magyar királysírok végveszélyben" a Rábaközi Művelődési Központ kiállító termében.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káprázatos meglepetés a Téli Fesztiválon

Egyedülálló meglepetéssel, sztárvendégekkel, ingyenes parkolással és a belvárosi üzletek… Tovább olvasom